Záhadné závady v PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
l_iNu$
Začátečník
Začátečník

Re: Neposlusne PC

Příspěvek od l_iNu$ »

BadGuy píše:No ja som mal pred rokmi takuto prihodu:
1.Zapol som pocitac, rozbehli sa disky, ale dioda na monitore stale blikala, system ani bios nenabehol...
2.To iste...
3.Niekolko krat... :)
4.Chytala ma zlost => Lahko som buchol do bedny
-----
fungoval iba jeden sposob:
zdvihnut prednu cast bedny do vysky okolo 5-7cm a pustit :)
-----
5.Vsetko v pohode nabehlo!!!

8-) toto sa mi stalo niekolko krat, teraz to uz nerobi... :-D
sorry ze to pisu sem ale tenhle problem mam ted taky...
zkousel sem vytahnout ramky a zkouset je po jednom kusu a nic..
grafiku sem vytah prach odstranil nic....
MSI d-bracket ty didody hlasy ze je spatne dana pamet nebo ze je pamet vadna ale pochybuju jinak zejtra je bude testovat kamos tak se dozvim jak na tom sou... ale uz fakt nevim jak to mam resit zkousel sem pc lechce nakopnout nebo i predni cast bedy zvednout do vysky 7cm a pustit taky bez uspechu zajimavy na tom jeste je ze toto stejne se mi jednou prihodilo s mym starym PC ktery sem ale den nechal bez povsimnuti a pak zazracne fachal jako kdyby nic :?

(za pripadny chyby se omlouvam pisu z notasu na kterym mam jeden preklep za druhym)

//edit: takze zavada byl zpusoben shorenim neceho na grafice takze de na reklamaci
Naposledy upravil(a) l_iNu$ dne pon 16. říj 2006, 14:44, celkem upraveno 1 x.
poker10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poker10 »

Mne sa tiez obcas stane, ze sa mi pc len tak z nicoho nic resetne (ci uz hram hry, pozeram filmy alebo pracujem v office). pri niektorych hrach to nerobi, vacsinou mi to resetuje pri nfsmw, heroes 5, lotrtbfme2, ds2, stronghold2, rct 3. pri inych to nerobi. neviem cim to moze byt?? mam dost vysoku teplotu, hlavne pri plnom vyuziti tak 75 stupnov CPU, moze to byt tym?? poradte dakto?? :(

CPU: intel pentium 4, 3.0GHz, 2MB cache, LGA 775
MB: epox 5PLAI, P4, 6-sound, lan
CASE: ATX midi, 300W zdroj, P4 ASPC 315 BL
VGA: Inno 3D GeForce NX6600, 256mb, Tv out, DVi, AGP
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

no, 75°C na procesor uz je docela hodne, bejt tebou se podivam, jestli ti radne sedi chladic, jestli je tam primerena vrstva teplovodivy pasty, jestli se ti toci vetrak...
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
poker10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poker10 »

ninjin_cz píše:no, 75°C na procesor uz je docela hodne, bejt tebou se podivam, jestli ti radne sedi chladic, jestli je tam primerena vrstva teplovodivy pasty, jestli se ti toci vetrak...
chladic sedi dobre, neviem ako otestovat tu vrstvu teplovodivej pasty, ale ventilator sa toci, len neviem ci dobre funguje lebo nejako z neho ide taky teplejsi vzduch ako by bolo dobre (a okrem toho je dost hlucny)... co odporucate??
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

poker10 píše:
ninjin_cz píše:no, 75°C na procesor uz je docela hodne, bejt tebou se podivam, jestli ti radne sedi chladic, jestli je tam primerena vrstva teplovodivy pasty, jestli se ti toci vetrak...
chladic sedi dobre, neviem ako otestovat tu vrstvu teplovodivej pasty, ale ventilator sa toci, len neviem ci dobre funguje lebo nejako z neho ide taky teplejsi vzduch ako by bolo dobre (a okrem toho je dost hlucny)... co odporucate??
pastu zkontrolujes tak, ze chladic z procesoru sundas :)
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
poker10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poker10 »

ninjin_cz píše:
poker10 píše: chladic sedi dobre, neviem ako otestovat tu vrstvu teplovodivej pasty, ale ventilator sa toci, len neviem ci dobre funguje lebo nejako z neho ide taky teplejsi vzduch ako by bolo dobre (a okrem toho je dost hlucny)... co odporucate??
pastu zkontrolujes tak, ze chladic z procesoru sundas :)
pasty je tam dost, ved je to novy komp, ale aj tak si niesom isty preco sa sam od seba resetuje. moze to byt tym chladicom cpu???
Tomasves
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomasves »

tím chladičem na CPU to být může - 75°C je dost
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ja som mal nedavno taky problem a stale som nenasiel vysvetlenie

mal som zdroj Fortron BlueStorm 500W, ten sa mi vypinal po 2 az 10 hodinach chodu (jedno ci naprazdno alebo zatazeny), ale iba v pripade, ze bol zapojeny umna.
skusal som este 3 ine pocitace a nikde to nespravil, potom kamarat ze ho kupi ale chce si ho vyskusat, tak ho skusal tyzden a kupil. nic mu to nerobi. preto ziadam vysvetlenie: preco len mne sa zdroj vypinal?

(neskusal som ho pustit umna nenasrobovany v bedni, preto ma jedine napadlo ze sa umna krutil do nejakej pozicie, kde mohol vzniknut studeny spoj a mohol preto vypadavat, ale to ma len tak nahodou napadlo)
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
kreatiner3
Nováček
Nováček

problém

Příspěvek od kreatiner3 »

Tak jsem si koupil desku ASROCK 939 DUAL-VSTA a AMD 64 3200+, když jsem chtěl nainstalovat ovladače na grafiku 7600 GS do AGP obrazovka zčernala nebo se počítač restartoval a ovladače se nenainstalovali. Zkoušel jsem to snad stokrát a nic. V čem je problém? Zdoj mám 350 W eurocase
poker10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poker10 »

ono to je bud zdrojom, alebo proste zostava spolu nejak nepasuje. V tvojom pripade to odhadujem na zdroj. 8)
neummi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od neummi »

Taky si myslim že ten zdroj
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Můžu poprosit o radu?
Asi před rokem jsem stavěl PC a v poslední době začal zlobit. Poměrně často se zasekne při nabíhání Windows 2000. Občas se kousne, když nabíhá dole na obzarovce takovej ne černobílej progressbar a občas to skončí modrou smrtí "inaccessible boot device". Po restartu naběhne normálně v pohodě funguje. Kde může být problém?

Konfigurace:
Sempron 2200+ Socket A
MicroStar K7N2 Delta2-Platinum
512 MB DDR Kingmax
MicroStar RX9250-TD128 128MB
Samsung SpinPoint P Series SP0802N - 80GB
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

JJ píše:Můžu poprosit o radu?
Asi před rokem jsem stavěl PC a v poslední době začal zlobit. Poměrně často se zasekne při nabíhání Windows 2000. Občas se kousne, když nabíhá dole na obzarovce takovej ne černobílej progressbar a občas to skončí modrou smrtí "inaccessible boot device". Po restartu naběhne normálně v pohodě funguje. Kde může být problém?

Konfigurace:
Sempron 2200+ Socket A
512 MB DDR Kingmax
reinstal windows
....ze by to byl MELOUN
poker10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poker10 »

JJ píše:Můžu poprosit o radu?

Konfigurace:
Sempron 2200+ Socket A
512 MB DDR Kingmax
skontroluj pc antivirusom ci tam nemas nejaky virus... 8)
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Chci se zeptat proc kdys vypnu svuj PC tak on se nevypne ale restartuje cim to muze byt ??
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

tom br píše:Chci se zeptat proc kdys vypnu svuj PC tak on se nevypne ale restartuje cim to muze byt ??
Jestli to vypinas tlačitkem, tak mas prohozeny kabliky na desce s resetem :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Speedy FX píše:
tom br píše:Chci se zeptat proc kdys vypnu svuj PC tak on se nevypne ale restartuje cim to muze byt ??
Jestli to vypinas tlačitkem, tak mas prohozeny kabliky na desce s resetem :)[/quote

ale vzdyt pocitac nevipinam tlacitkem ale pres start atd.. on se nikdy normalne vypne ale vetsinou se restne ........
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

tom br píše:...
Tak v tom případě reinstal (format) a dyž by to nefakaklo tak potom bych to tady řešil. Widnowsy sou divny, furt takhle haluzej :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
raduss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raduss »

to me se stal tavovej solidni lol s deskou, ram a moji blbosti. no mel sem sestavicku z druhe ruky (HP brio osazeny 7kilem procakem) ovsem sem si ji velice oblibyl. jdenoho krasneho dne sem sel tak po sklade a koukam neaka sunka se tam v rohu vali .... tak vezmu sroubovak rozkucham to a co nevidim RAM ..... tak co i kdyz by to byla 64ka tak exstuje tolik dementnich spoluzaku ... ze mi za 3kila prsty utrhaj ovsem bude li funkcni ..... a kde to vyzkousime??? no na me desce z milovaneho mazla .... chybova hlaska typu RAM BUS SPEED IS ON 66Mhz YOU MUST UPGRADE YOUR PC me neak nesrala ani to ze to byla 32ka na 66 mhz ale to ze byla 5ti votova to sem troch prehlidl ..... a tak sem si vypalil oba sloty na ram a muj mazel pc zkoncilo ve skrini kde ceka na sve okamziky slavy ..... (jen co sezenu novou desku od hp) a tak bacha na 5ti voltovy SD svine
Deny34
Nováček
Nováček

Záhadné závady v PC

Příspěvek od Deny34 »

Mám takový problém,z ničeho nic se mi sekne počítač,naskočí modrá obrazovka,ale nikdy nestihnu přečít co je tam napsáno,jen byla zjištěna chyba a systém musí restartovat počítač.Tak se restartuje a normálně zase naběhne.Někdy se to stane i vícekrát za den.Nevíte někdo,čím by to mohlo být?Někdo říká,že grafika a jeden dokonce,že se nemusí snášet čip té grafiky s čipem na z.desce.Letos sem dokupoval tu asusku a grafiku,místo ati 9250Se.
-----------------------------
Athlon xp 2500+ Barthon,Msi KT6 Delta - Fisr,1024mb ddr 400MHz,80Gb hdd sata,Gigabyte Radeon 9600 Pro 256Mb,SB Creative Audigi LsAsus DVD RW,Lite-on combo
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“