Problém s Kario Firewallem 4.2.0

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Problém s Kario Firewallem 4.2.0

Příspěvek od PcBuh »

Po instalaci Kario Firewallu 4.2.0 mi začal Firewal blokovat některej SW co mam ve WinXP např. PowerDVD 6 , DivxToDVD a jeden spořič obrazovky

Tady jse obrázek když zablokuje ten spořič :
Obrázek

Děla to taky někomu ?? a neví někdo co stým mam dělat ??
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Konfigurace > Útoky - nastavuje se tam blokace chování aplikací a tak, třeba to bude tam :?
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Sleepy.664 píše:Konfigurace > Útoky - nastavuje se tam blokace chování aplikací a tak, třeba to bude tam :?
Je to furt to same :(
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

PcBuh píše:
Sleepy.664 píše:Konfigurace > Útoky - nastavuje se tam blokace chování aplikací a tak, třeba to bude tam :?
Je to furt to same :(
Podle jakýhosi manulálu za to může HIPS - http://www.kerio.cz/manual/kpf/cz/ch05s04.html :?
jab
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jab »

musíš manuálně nastavit výjimku pro dané programy v HIPS. a nebo počkat až ti skončí trial verze :wink:
ryzen r5 1600, ax370, 2x8gb, ssd+hdd, 1060 6gb
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

menší OT: verze 4.1.3 už nestačí??? V čem je výhoda měnit verzi firewallu?
www funkce jdou stejne po metru do háje a to ostatní funguje skvěle i v předchozí verzi.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Slezman píše:menší OT: verze 4.1.3 už nestačí??? V čem je výhoda měnit verzi firewallu?
www funkce jdou stejne po metru do háje a to ostatní funguje skvěle i v předchozí verzi.
a to ze aplikace obsahuje chyby, ktere dovoluji prunik do PC ti nevadi? :cry:
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

nojo - jsou spořiče, a potom "spořiče" s kerejma moc neuspoříš :?
jesli má snahu jít do internetu, asi by mi za používání nestál (když nevíš, co z netu dovleče nebo co a kam odešle)
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

Slezman píše:menší OT: verze 4.1.3 už nestačí??? V čem je výhoda měnit verzi firewallu?
ja osobne jsem stale spokojeny s 4.1.3, 4.2.0 je sice o neco lepsi, ale v placene verzi
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Sory ze pisu sem ale taky se to tyka FW konkretne KPF 4.1.6..
problem je ten ze kdyz ho mam zapnutej tak mi to desne zpomaluje download misto 260KB/s taham 50KB/s staci otevrit okno FW a download vzroste..prijde mi to divny ale stejne to ukazuje netlimiter..opet staci minimalzivat do tray a download spadne a grafy padnou dolu..
Kdyz ho vypnu celej tak sosam porad stejne...
Nevite kde by mohl byt problem? :?
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

mne zase kerio blokuje pristup na net a to hned po defultnej instal. fakt si stym neviem poradit. ked som pouzival edge od oreangu tak tam nebol ziadny problem. presiel som na mikrovlnu a uz kerio nefunguje. mal uz niekto tento problem. dikza kazdu radu
C2D 72003,2GHz,GA EP35DS4,ATI 5770 Vapor-X,A-DATA 2*2Gb Viesta,WD 640GB AAKS,Seasonic 520W
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Já s verzí 4.2.0 nemám nejmenší problém :?
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Thomas2425 »

Jackiii píše:Sory ze pisu sem ale taky se to tyka FW konkretne KPF 4.1.6..
problem je ten ze kdyz ho mam zapnutej tak mi to desne zpomaluje download misto 260KB/s taham 50KB/s staci otevrit okno FW a download vzroste..prijde mi to divny ale stejne to ukazuje netlimiter..opet staci minimalzivat do tray a download spadne a grafy padnou dolu..
Kdyz ho vypnu celej tak sosam porad stejne...
Nevite kde by mohl byt problem? :?

Asi bych to spíš typl na ten NetLimiter..... skoušel jsi vypnout ten?
pas!k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pas!k »

Pokud firewall brani nejakemu sporici aby neco odesilal nekam do netu je to znamka ze vse funguje tak jak ma ;)
CASE: Chieftec LCX-01SL-SL-B • • MB: GIGABYTE 965P-DS4 P965 • • CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066)COOLER: Arctic-cooling Freezer 7 Pro • • RAM: DDR2 1024MB 800 TRANSCEND CL5 • • GK: ASUS EAX1950PRO 256MB DDR3 • • HDD: SEAGATE 320 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200, WD CAVIAR 2000JB 200GB UDMA100 8MB 7200, MAXTOR 160 GB SATA 7200 RPM 8MB • • LCD: 19 LCD Samsung 970P - 6ms
Baron Prášil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baron Prášil »

dvě poznámky:firewall by měl bejt v aktuální verzi,stejně jako každej jinej bezp.soft
pokud nevyhovuje Kerio,je tu ještě Comodo,ZoneAlarm...atd
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Baron Prášil píše:... pokud nevyhovuje Kerio,je tu ještě Comodo,ZoneAlarm...atd
Jenom ještě doplním Jetico 1.01.61 @ freeware.

Jetico je obtížnější na nastavení, ale bere minimum systémových prostředků a je též vynikající.... a je asi jako jediné i legálně free pro komerční využití. :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše:Jetico je obtížnější na nastavení, ale bere minimum systémových prostředků a je též vynikající.... a je asi jako jediné i legálně free pro komerční využití. :)
jak už jsem uváděl u Tebe na nforce.cz, tak jsem nikde nevyčetl, že by Comodo nešlo využívat free i pro komerční využití ve firmách.
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:jak už jsem uváděl u Tebe na nforce.cz, tak jsem nikde nevyčetl, že by Comodo nešlo využívat free i pro komerční využití ve firmách.
Je to možné, že i Comodo lze používat legálně na komerčních PC, ale jedině Jetico to uvádí na svých webových stránkách zcela jasně. :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Asi jim proto raději napíšu maila s příslušným dotazem, protože mám zájem to provozovat i na PC sloužícím ke komerčním účelům :)
show must go on..
Baron Prášil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baron Prášil »

Shit píše:
shadow píše:jak už jsem uváděl u Tebe na nforce.cz, tak jsem nikde nevyčetl, že by Comodo nešlo využívat free i pro komerční využití ve firmách.
Je to možné, že i Comodo lze používat legálně na komerčních PC, ale jedině Jetico to uvádí na svých webových stránkách zcela jasně. :)
já to tam nějak nemůžu najít :( máš link? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“