Quake 4
Moderátor: Baneshee
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Jako všude... Stáhnout nějaký program na lock frekvence.. Teď si nevybavím ty jednodušší a menší, ale já mám powerstrip a ten to taky lockne...HEAD píše:Uz nekdo prisel nato,jak nastavit hru z 60Hz na aspon 85Hz?60Hz je akorat na odrovnani oci za nekolik hodin...Pls poradte nekdo![]()
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Jeden dotaz. Pokud nastavim Ultra high detaily + vsechno ostatni totalne na max + 1280x960 + volba 16:9, tak si hra vezme 2GB Ramky!!!!
Ma nekdo podobnou zkusenost? Povypinal jsem neco ve win a dostal jsem se na 1,99GB zabrane pameti pri hrani
Normalne bych to nezjistil, ale kdyz vam zacne hra swapovat i kdyz mate 2GB ramky, tak je to docela mazec.
Ma nekdo podobnou zkusenost? Povypinal jsem neco ve win a dostal jsem se na 1,99GB zabrane pameti pri hrani
Normalne bych to nezjistil, ale kdyz vam zacne hra swapovat i kdyz mate 2GB ramky, tak je to docela mazec.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo Q4 je narocny na pamet (bumpmapy udelaji svoje)... pro plynulej chod na high detaily je potreba 1,5GB aby pocitac nebyl zpomalovanej velikosti pameti (resp. swapovanim).. do ultra high si staci jen dopocitat...Butch píše:Jeden dotaz. Pokud nastavim Ultra high detaily + vsechno ostatni totalne na max + 1280x960 + volba 16:9, tak si hra vezme 2GB Ramky!!!!
- Butch
- Středně pokročilý

Ok diky za reakci. Ja si prave rikal...to se nejak divne cuka. Mrknu do win a vytizeni pameti 2,1GBpalda píše:...
jo Q4 je narocny na pamet (bumpmapy udelaji svoje)... pro plynulej chod na high detaily je potreba 1,5GB aby pocitac nebyl zpomalovanej velikosti pameti (resp. swapovanim).. do ultra high si staci jen dopocitat...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Čus. Single mě u Quaka4 nějak moc nebavil, pro mě nezaživnej, ale MultiPlayer je prostě paradní. Hrali sme mod Quake4max. Je to dost velkej skok oproti Quake3 
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
velkem skok?.. spis pad na hubu ne? Jsi asi nezazil casy kdy byli Q3 servery porad plne a hrali se porad nejake turnaje, ligy a tak... Ja jsem hned z Q3 prechazel na Q4, mel jsem doma origos mozi prvnimi v CR a na serverech bylo porad tak 2-3 lidi, ted jak se podivas tak jsi rad jak nekoho najdes. Takze toto je muj nazor na Q4, btw... treba se jeste chytne, ale to co zpusobil Q3 ve sve dobe uz urcite nema sanci
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Butch
- Středně pokročilý

Takze s 1152x864 s nastavenim 16:9(nechapu jak to quake dela, protoze obraz neni zdeformovany a pritom monitor opravdu v menu hlasi 1152x864)
neprelezu nikdy na ultra detaily + vsechno na max samozrejme, 2GB ramky a jede to absolutne bez cukani.
Jednu vec nechapu. Jak rozliseni 1152x864 s 4xAA muze vypadat tak perfektne na panelu s nativnim rozlisenim 1680x1050....
Fakt jsem cumel. Navic na mym sirokouhlym 20" LCD proste ten obraz neni roztahly a pritom monitor hlasi rozliseni 1152x864. Ma na to nekdo vysvetleni?
Jedinne co me napadlo je udelat screen ze hry a pak vlozit do photoshopu a podivat se v jakym to rozliseni je.
//Edit
Tak jsem si udelal screen a ten tipnuty obrazek ma opravdu 1152x864.
Ale je jakoby zdrcly...takze ve hre pak roztazeny kdyz to jde na wide LCD a tedy pomer stran je realny a nezkresleny. Asi zadna novinka pro nekoho, ale me to jen zajimalo jak je to delany
neprelezu nikdy na ultra detaily + vsechno na max samozrejme, 2GB ramky a jede to absolutne bez cukani.
Jednu vec nechapu. Jak rozliseni 1152x864 s 4xAA muze vypadat tak perfektne na panelu s nativnim rozlisenim 1680x1050....
Fakt jsem cumel. Navic na mym sirokouhlym 20" LCD proste ten obraz neni roztahly a pritom monitor hlasi rozliseni 1152x864. Ma na to nekdo vysvetleni?
Jedinne co me napadlo je udelat screen ze hry a pak vlozit do photoshopu a podivat se v jakym to rozliseni je.
//Edit
Tak jsem si udelal screen a ten tipnuty obrazek ma opravdu 1152x864.
Ale je jakoby zdrcly...takze ve hre pak roztazeny kdyz to jde na wide LCD a tedy pomer stran je realny a nezkresleny. Asi zadna novinka pro nekoho, ale me to jen zajimalo jak je to delany
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vim co zpusobil Quake3 ve svy době. Ale mě to připada jako moc velka rubarna, kde k uspěchu nesmiš použivat mozek. U Quake4 mi ta grafika přijde fajn a neni to jen takovy prolejzani kobkama. Nechci nikomu nutit, že Q4 je lepší, jde o muj nazor...from_CZ píše:velkem skok?.. spis pad na hubu ne? Jsi asi nezazil casy kdy byli Q3 servery porad plne a hrali se porad nejake turnaje, ligy a tak... Ja jsem hned z Q3 prechazel na Q4, mel jsem doma origos mozi prvnimi v CR a na serverech bylo porad tak 2-3 lidi, ted jak se podivas tak jsi rad jak nekoho najdes. Takze toto je muj nazor na Q4, btw... treba se jeste chytne, ale to co zpusobil Q3 ve sve dobe uz urcite nema sanci
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Prej "nesmiš použivat mozek" - dyť si to v životě nehrál, tak co tu říkáš takovýhle lži?! Víš co je to časování, koordinace v týmu, předvídání pohybu soupeře? Musíš sledovat, kolik maj lidi z týmu, aby se jeden nanažral a další nesockovali beze zbraní a armoru atp. A to všechno se děje maximálně v sekundách, kdo nezvládá, ten prohrává. Víš prd o Q3, tak si radši odpusť tyhle hlouposti.Speedy FX píše: Vim co zpusobil Quake3 ve svy době. Ale mě to připada jako moc velka rubarna, kde k uspěchu nesmiš použivat mozek. U Quake4 mi ta grafika přijde fajn a neni to jen takovy prolejzani kobkama. Nechci nikomu nutit, že Q4 je lepší, jde o muj nazor...
Že si tam lidi nekecaj přes mikrák jako v CSku neznamená, že se u toho nemyslí, právě naopak, myslet se musí ještě víc, komuikace se odehrává na bázi textovejch zpráv v team_say.
Quake 4 je v tahu, nikdo ho nehraje a už není podporován ani na LANkách a turnajích, kam se vrací Quake 3 s moden vq3 CPMA, to je de-facto smrt Quake 4, ta hra prostě končí, je pomalá, neodladěná, nezábavná, přeplácaná a děsně jednoduchá.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak se hned nečerti. Kamoš hraje 3.ligu tak sem se ho nějaky věci ptal a taky mi to potvrdil, že někdy myslet je jen na potvoru. Q3 sem hrál docela dlouho, tak vim o co de. A přečti si pořadně muj přispěvek. De o muj nazor, nebudeš své vnucovat ostatnim, žewector píše:Prej "nesmiš použivat mozek" - dyť si to v životě nehrál, tak co tu říkáš takovýhle lži?! Víš co je to časování, koordinace v týmu, předvídání pohybu soupeře? Musíš sledovat, kolik maj lidi z týmu, aby se jeden nanažral a další nesockovali beze zbraní a armoru atp. A to všechno se děje maximálně v sekundách, kdo nezvládá, ten prohrává. Víš prd o Q3, tak si radši odpusť tyhle hlouposti.Speedy FX píše: Vim co zpusobil Quake3 ve svy době. Ale mě to připada jako moc velka rubarna, kde k uspěchu nesmiš použivat mozek. U Quake4 mi ta grafika přijde fajn a neni to jen takovy prolejzani kobkama. Nechci nikomu nutit, že Q4 je lepší, jde o muj nazor...
Že si tam lidi nekecaj přes mikrák jako v CSku neznamená, že se u toho nemyslí, právě naopak, myslet se musí ještě víc, komuikace se odehrává na bázi textovejch zpráv v team_say.
Quake 4 je v tahu, nikdo ho nehraje a už není podporován ani na LANkách a turnajích, kam se vrací Quake 3 s moden vq3 CPMA, to je de-facto smrt Quake 4, ta hra prostě končí, je pomalá, neodladěná, nezábavná, přeplácaná a děsně jednoduchá.
Tak ja mam raši soukromy LANky a tam nás teď Q4 paradně pobavil, víc jak Q3 tak co...
- 133
- Začátečník

Suhlasim!! Teda Quake 3 bol od vidania az po vidanie Quake 4 mojim kazdodennym chlebickom, ci uz LAN v herni s partiou alebo NET.. A ja osobne som s Quake 4 spokojny, po upravickach a dotiahnuti nejakych modikov je to kurevsky dobra zabava, ktora sa minimalne vyrovna Quake 3.. Kto neskusil a hru hned zavrhol nevie.. Sak jeho smola!! 
- F1l1p
- Středně pokročilý

Můžete mi pls někdo pomoct? Zasekl jsem se v misi MCC LANDING SITE : http://ukazto.com/img/Quake4.jpg , mám tady najít nějakou cestu, abych otevřel ty dveře (viz. odkaz) a nevím kam jít. Cesta, kterou jsem přišel je zavřená a pak jsem tam našel už jen druhou chodbu, ale tam jsou na zemi nějaké ty bedny, které se nedají přeskočit.
- Hijacker933
- Začátečník

Jednoduse, stahni coolbits a pak se ti v ovladacich objevi Refresh rate overrides tam si zaskrtnes Override refresh rate,tim se ti zpristupni ta tabulka dole a u jakohokoliv rozliseni si vyberes Hz, ja mam takhle nastaveny u 1024x768 100hz ,takze u jakykoliv hry mam v tomhle rozliseni 100hz .nVidia drivery jsou skvela vecHEAD píše:Uz nekdo prisel nato,jak nastavit hru z 60Hz na aspon 85Hz?60Hz je akorat na odrovnani oci za nekolik hodin...Pls poradte nekdo
BTW me taky nefunguje ten relief mapping.Zkousel sem to v 1024x768/ultra a v 800x600/high i ultra a hra vypada porad stejne
- kupco
- Začátečník

to F1l1p: uz si to celkom presne nepamatam, ale myslim, ze mas vyskakat po tych beniach co su na obrazku na strechu toho bunkra a tam bude otvor do ktoreho vlezies...
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),