Padání počítače každých 30-35minut

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

2Godzilla : CnQ jsem zkousel vypnout/zapnout.. nepomaha
2godlike : jen nekde vyhrabu disketovou mechaniku a zkusim memtest86... a j, je jedna 512 (chystam se dokupovat)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nemusis,udelel bootCD treba v Neru.Kolik davas do RAMek V?Zkus jim prisolit.Nemas nastaveny nejaky spatny casovani?Zkus nastavit nejaky konzervativni hodnoty.Nebo SPD a trochu poladit.
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

no prave a se v tom casovani a ramkach moc neorientuju :oops:

btw Nero mi *.bin nesezere
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

no, v biosu je casovani nastaveny na auto prej tyhle hodnoty
667Mhz 5-5-5-15-2T ... na co bych to mel dat?

a kolik V do toho jde netusim (kde to zjistim?)...
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

To časování je v pořádku. To napětí najdeš ve stejně záložce jako napětí a frekvence procesoru , alespoň myslím.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

edit: byl sem vy spatny zalozce, w8, resetim a du do biosu
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

Kód: Vybrat vše

DDR2 Voltage Control [Auto]
Allows you to set the operating DDR2 voltage.
Configuration options: [Auto] [1.80V] [1.85V] [1.90V] ~ [1.95V]
tak sem tam misto Auto hodil 1.85V....
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mno a ted mrkni v nejakym softu(treba everest) kolik ti dava do pameti.Jen pro zajimavost.PC mas sestaveny doma nebo v kramu?
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

doma -> nefunkcni deska (ne mou vinou) -> koukli na to jeste nejaky technici u mamky v praci .. potom nova deska (vyreklamovana alza.cz) -> dela to tohle...

tzn. z pruseru do pruseru
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Smaug píše:mno, nekde si zkusim vypujcit vykonejsi zdroj no...

2Mr.Dirk
1.delal jsem nekolikrat
2.GK a CPU chladny, na chipsetu o trochu teplejsi (pasiv)
3.ok, zkusim...
Tak zkus počítač pořádně vytížit přes Stress Prime, 3D marky... a jestli bude chladič CPU chladný tak je špatně nasazený.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

Mr. Dirk píše:
Smaug píše:mno, nekde si zkusim vypujcit vykonejsi zdroj no...

2Mr.Dirk
1.delal jsem nekolikrat
2.GK a CPU chladny, na chipsetu o trochu teplejsi (pasiv)
3.ok, zkusim...
Tak zkus počítač pořádně vytížit přes Stress Prime, 3D marky... a jestli bude chladič CPU chladný tak je špatně nasazený.
fakt by to tim mohlo byt? sel tam blbe nasadit tak neivm no... du pustit 3DMark06...

edit: i pri CPU testu je uplne chladnej... i heatpipky... a to na desce jsou taky heatpipe a ty sou teply...
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

tak sem ho tam znova nasadil, klapnul vpoho, teplovodiva pasta tam je a stejne nehreje...
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

takze kamos mi pujcil Kingmax 1GB Ramku a 400W Eurocase zdroj... furt pada... dokonce sem i vyndal GK jeslti to neni slabym zdrojem, spadlo to... asi si zas zajedu do alzasoftu vyreklamovat desku/procak...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jetli byly i heatpipe chladné máš blbě nasazený chladič. Zkus výtížit CPU, vypnout PC, rychle sundat chladič a rukou zkus ten kovový obal jestli je teplý nebo studený.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Kopito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kopito »

skus jestli to nedelaj napajeci obvody (movsety nebo ja se tomu nadava) na desce me so tohle stavalo na starsi desce a poresil jsem to ze jsem tam dal vetracek od ty doby je klid
Kopito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kopito »

skus jestli to nedelaj napajeci obvody (movsety nebo ja se tomu nadava) na desce me so tohle stavalo na starsi desce a poresil jsem to ze jsem tam dal vetracek od ty doby je klid
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Myslím, že to nebude tím,že by se přehřívaly mosfety. :roll:

//2Kopito: Nemusí tu být jeden příspěvek dvakrát. :wink:
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

no, tak sem to vytizil, rychle vypnul, sundal chladis, sahnul na chlasic i na procesor a oboje chladny jako by to bylo hodinu vyply... teplovodivou pastu tam mam, jen me zarazi proc je ten procesor chladnej...
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

:D lol... jak sme to tam tedka daval zpatky tak sem v tom spechu zapomnel zapnout vetrak u CPU chladice... heatpipe uz sou trosku teplejsi a ve Speedfanu mam teplotu 40C :)) ... za jak dlouho to schvalne spadne :))

...jinak ty mofsety... kde je najdu? :) kdyz sahnu na 24pin konektor pro napajeni tak je lehce teplej, mam tam zkusi dat ten vetracek?
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

au, sme se skoro spalil o ten mofset, hodil sem tam vetrak (z myho staryho pentia 2 :lol: ... sem nikde jinde nemoh najit 3pin vetrak co by se tam vesel :))... a zatim to jede 28minut...uvidime
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“