Firefox vs. Opera

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Harold píše:A jak se dá ten Fire Fox tunit. A ještě jsem se chtěl zeptat, jak je ta Opera placená.
opera nijak placená není, je free.

tunit "Fire Fox" můžeš ale nic platný ti to nebude :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Harold píše:A jak se dá ten Fire Fox tunit. A ještě jsem se chtěl zeptat, jak je ta Opera placená.
Kdyby jsi si ten thread přečetl, tak by jsi možná něco zjistil ...

Jinak FF tunit jde a to hodně dobře, takže ho vzhledově i funkčně změníš skoro k nepoznání. Tento systém má své příznivce (třeba já) a také odpůrce (třeba ti co již nežijí) :)
Goldnoob team proud member!
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

1) Je to Firefox a rozšiřovat jej lze pomocí plug-inů a skinů, stačí projít tento thread.

2) Na dobrých produktech je jedna skvělá věc. Jsou zadarmo. Logicky musí být zdarma také Opera ;-)

//edit: sakra, nějak se nás tu sešlo moc :-)
Burn in hell.
Petr Přibyl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petr Přibyl »

Nevíte jak v opeře nastavit, aby když chci vyhledávat text na stránce tak stačilo pouze psát jako ve firefoxu a nemusel sem zadatávat ctrl+F?
A další problém mám zas s Firefoxem, který mi narozdíl od opery převádí znak alt+0160(jiné sem zatim netestoval) na obyčejný mezerník nevíte proč a co s tím?
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Petr Přibyl píše:Nevíte jak v opeře nastavit, aby když chci vyhledávat text na stránce tak stačilo pouze psát jako ve firefoxu a nemusel sem zadatávat ctrl+F?
Tools -> Appearance -> Toolbars -> zapni View Bar - mělo by tam být okýnko na hledání ve stránce :wink: . Česky to neumím :) .
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Nebo stisknout / na numpadu a pak normalne psat, pro "interaktivni" vyhledavani
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

€agle píše:Nebo stisknout / na numpadu a pak normalne psat, pro "interaktivni" vyhledavani
Jo a tohle taky funguje s . a , :) - zapomněl jsem na to...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Co se týče té Opery, tak já jsem ji teďka zkoušel opravdu v praxi, a aniž bych ji chtěl nějak hanit, tak taková editace příspěvku v rámci WordPressu je v ní úplným hororem, co to dělá s formátováním textu v editačním okně TinyMCE.

Firefox zase padá s nainstalovaným Ad-Block plusem, když se snažím v rámci TinyMCE vložit externí odkaz, prostě totálně kolapsne. A je úplně jedno, že dám AdBlockPlus na "disabled".

Problém řeším :).
show must go on..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Opera není kompatibilní s Wordpressem, proto i já, většinový Operista (ve jménu hesla "Opera sux, ale ze všech nejmíň"), používám na Wordpress Firefox (popř. Seamonkey aka Mozilla Suite). Bohužel.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

No vidíte, já už si tak nějak zvykl mít na WordPressu to TinyMCE vypnutý. :)
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

honny píše:Opera není kompatibilní s Wordpressem, proto i já, většinový Operista (ve jménu hesla "Opera sux, ale ze všech nejmíň"), používám na Wordpress Firefox (popř. Seamonkey aka Mozilla Suite). Bohužel.
chlape a ja si rikam jestli je to moje chyba :D no lol :D
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

honny píše:Opera není kompatibilní s Wordpressem, proto i já, většinový Operista (ve jménu hesla "Opera sux, ale ze všech nejmíň"), používám na Wordpress Firefox (popř. Seamonkey aka Mozilla Suite). Bohužel.
Opera není kompatibilní s naprostou většinou JavaScriptových editorů...AJAX jí zrovna taky moc nesvědčí (i když už se to zlepšuje).
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Nidzo píše:
Opera není kompatibilní s naprostou většinou JavaScriptových editorů...AJAX jí zrovna taky moc nesvědčí (i když už se to zlepšuje).
proto programátoři (zdravím k23 :-D ) používají při tvorbě webů spíš gecko, jeho podpora javascriptu je lepší. opera je zas lepší pro usery na browsení
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

zombux píše:proto programátoři (zdravím k23 :-D ) používají při tvorbě webů spíš gecko, jeho podpora javascriptu je lepší. opera je zas lepší pro usery na browsení
Proto používám FF :oops:
Ne, ani z pohledu obyčejného usera, a ne webdesignéra, používám FF a Opera pro mě není vhodná...hlavní nevýhoda je nefunkčnost AJAXu, teda on funguje, ale jak kdy a v jakém buildu...navíc FF mi vyhovuje :)
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

me teda vzdycky AJAX v Opere fungoval (jakoze ne muj AJAX, ale stranky s AJAXem, AJAX sem zatim nepsal a nemam to v planu :roll: )
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Nepadá vám občas firefox při přehrávání videí třeba z youtube, nebo při stahování nějakých souborů? ...nebo, zamrzl vám někdy FF?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

karf píše:zamrzl vám někdy FF?
ano, několikrát, většinou s sebou vzal celý profil včetně extensions, bookmarks a historie...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

a (nevím, jestli se to tu už neřešilo) na mapách seznamu
www.mapy.cz
mi nejde pravým tlačítkem zmenšovat měřítko - zobrazí se klasicky pravý menu.
mam opera 9.01.8552
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
sebad
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sebad »

karf píše:a (nevím, jestli se to tu už neřešilo) na mapách seznamu
www.mapy.cz
mi nejde pravým tlačítkem zmenšovat měřítko - zobrazí se klasicky pravý menu.
mam opera 9.01.8552
to mně dělá taky a to mám Operu 9.21
chochi
Nováček
Nováček

Příspěvek od chochi »

chtěl bych se zeptat , jestli vám funguje, ti co mají operu, bez problémů xchat?
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“