Záhadné závady v PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Taky jeden aktualni pripad...

Upgraduju kamosovi komp, nova deska, CPU a HDD, zbytek zustal stejnej. Vymenim komponenty, zapnu komp, nainstaluju OS+drivery+SW, kamos si ho spokojene odveze a druhej den ho mam zpatky, ze nefunguje.
Deska jenom pipe a ani monitor nenabehne. Zkousel sem vsechno mozny, vysledek = mrtva deska, odesel nejspis cipset.
Takze reklamace, prisla nova deska. Znovu vsechno nainstaluju, 2 dny bez problemu, pak zatuh a... hadejte - spravne, mrtva deska.
Ted tam instaluju treti zakladku a uz se me vazne fest klepou pazoury :sad:
tom br
Nováček
Nováček

Příspěvek od tom br »

Aigor píše:Taky jeden aktualni pripad...

Upgraduju kamosovi komp, nova deska, CPU a HDD, zbytek zustal stejnej. Vymenim komponenty, zapnu komp, nainstaluju OS+drivery+SW, kamos si ho spokojene odveze a druhej den ho mam zpatky, ze nefunguje.
Deska jenom pipe a ani monitor nenabehne. Zkousel sem vsechno mozny, vysledek = mrtva deska, odesel nejspis cipset.
Takze reklamace, prisla nova deska. Znovu vsechno nainstaluju, 2 dny bez problemu, pak zatuh a... hadejte - spravne, mrtva deska.
Ted tam instaluju treti zakladku a uz se me vazne fest klepou pazoury :sad:
Co tam mate za zdroj ??
Qčko..
O_o
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

Co je to za deska+CPU a zdroj?
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

stehrob píše:Co je to za deska+CPU a zdroj?
MB Gigabyte 8I945GZME-RH + Celeron 2,66GHz D331 + Enermax Liberty 400W

už sem přemejšlel i jestli to nemůže dělat HDD, CD, nebo FDD ??? je to prostě záhada.
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

tom br píše:Chci se zeptat proc kdys vypnu svuj PC tak on se nevypne ale restartuje cim to muze byt ??
Určitě máš připojené nějaké USB zařízení které máš zapojeno do zásuvky, jestli ano tak to řeší nastavení biosu, záložka Power managmant něco kolem vypínání a usb na každé desce se to jmenuje jinak.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
Luke - C2D t.e.a.m.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luke - C2D t.e.a.m. »

Na mém starém PC: Intel Celeron 333 MHz, S3 Savage 4 Extreme 16 MB, 160 MB RAM, HDD Samsung 10 GB, WinXP Professional SP2... se často stává že se to úplně zasekne při bootování windows, ale jen občas tak 1krát z 10 startů ALE spíš mě sere to, že když už jsem přihlášený a pracuji na něčem, tak se mi často stává že se z ničeho nic zasekne myš a klávesnice (šipka se nepohybuje a na klávesnici nefunguje žadná klavesa-ani NumLock nejde vypnout pořád svítí... prostě nic..) a to potom musím jít na Hard Reset. A např. ve hře Colin McRae Rally 02 = když spustím hru tak vpoho zobrazí se menu atd.., ale jakmile už vyberu závod, tak se načte 99% a najednou se zobrazí modrá obrazovka že má nějaké potíže s grafikou (s3****.drv nebo neco takoveho) a restartuje se komp.. Help me, pls.. :?
3D_Crab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3D_Crab »

Někdy v půlce září jsem si koupil nový zdroj Fortron 350 W THN-P a GeForce 7600GS od tý doby se mi poškodily dva harddisky (jeden totálně a druhej tak, že občas funguje a občas dělá hovadiny), ta GeForska (ta je teď už na reklamaci), potom se mi pokazila i zákl. deska (nefungoval PS2 port a SATA řadič) a teď i mp3 přehrávač (ale ten s tím nemusí souviset). A můj problém je, že nevím, jestli je to jen strašná náhoda (zákl. deska a jeden z HDD jsou téměř 2 roky starý) nebo to způsobila právě zákl. deska a nebo nový zdroj a už vůbec netuším, jak dokázat, že to byla právě tá, či oná komponenta :? Ještě by se asi slušelo zmínit, že počítač sem tam prostě hodil Blue Screen of Death ještě předtím, než jsem upgradoval pc ;)
MB: GIgabyte P35-DS3 CPU: Intel C2Q@3.30GHz RAM: 6144 DDRII MB RAM 800MHz GPU: Radeon HD3870 (AC Accelero S1) HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160 GB, Seagate Barracude 7200.10 250 GB, Samsung Spinpoint F1 640 GB, WD Green 1TB Zdroj: 400W Seasonic LCD: BenQ 24" FP241W
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

[quote="AMD t.e.a.m."][/quote]
Skús dať nové ovládače na tú GK. A tiež testni stabilitu CPU prime 95kou a pamätí memtestom.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Luke - C2D t.e.a.m.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luke - C2D t.e.a.m. »

Josko píše:
AMD t.e.a.m. píše:
Skús dať nové ovládače na tú GK. A tiež testni stabilitu CPU prime 95kou a pamätí memtestom.
Nj, ty drivery hledám už ňákou dobu ale nic moc teda :sad: nikde nic (možná sem slepý) jinak je to --> S3 Savage 4 Extreme (16 MB) - mám WinXP <-- tak mi muzete helfnout 8-) díkes

Jinak jsem ještě zkoušel taktnout procák na 416 MHz a je to v poho 8) ZATÍM :-D - možná ten procák nějak nestíhal bo co to XPéčko :roll:
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

Hmm tak pokračování story... :evil:

Novou desku jsem zapojil, všechno OK, instalace XP+SP2, projel sem jenom benchmarky a scandisk, abych zjistil že všechno funuguje a nikde se nic nehádá a pro klid, než komp konečně odevzdám majiteli jsem ho nechal puštěný přes noc..

ráno se na mě tlemí z monitoru BSOD s nápisem "IRQ is less or equal" a chyba 0x00000008 přičemž jsou vidět drobný fragmenty (černý proužky) na obrazu.
Po restartu už komp pochopitelně nenaběhl, jedinej příznak že se něco děje je střídavý zrychlování a zpomalování větráku na CPU :sad:

Začínám být vážně zoufalej, protože třetí reklamaci desky mi těžko uznají a furt jsem tam kde na začátku, zkusil jsem si aspoň sepsat komponenty který by to mohly dělat:
1. CPU - dost málo pravděpodobný, ale z dostupným možností na prvním místě
2. BOX chladič (já vím, nesmysl, ale tonoucí se... znáte to)
3. HDD (i když netuším jak by mohl odvařit MB)
4. RAM ?
5. Zdroj (přestože na jiné sestavě šlape jako z praku)
6. Klávesnice PS/2 (ale tu používám jinde bez problémů)
7. Myš USB (to samý jako u klávecnice)
8. CD-ROM, stará rozvrzaná šunka ale vytažená z dosud funkční vykopávky
9. FDD, stejné jako u CD-ROM

fakt nevím, nejspíš si hodím mašli a ten krám rozdupu :(
toder
Nováček
Nováček

Příspěvek od toder »

Mam takovi problem muj PC kdys se dotknu naseho ustredniho topeni a PC tak to probiji tak se chci zeptat jestly je to normalni ???
3D_Crab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3D_Crab »

Máš na mysli, když se dotkneš case PC ? A nebo když se hrabeš ve vnitřku ?
MB: GIgabyte P35-DS3 CPU: Intel C2Q@3.30GHz RAM: 6144 DDRII MB RAM 800MHz GPU: Radeon HD3870 (AC Accelero S1) HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160 GB, Seagate Barracude 7200.10 250 GB, Samsung Spinpoint F1 640 GB, WD Green 1TB Zdroj: 400W Seasonic LCD: BenQ 24" FP241W
toder
Nováček
Nováček

Příspěvek od toder »

3D_Crab píše:Máš na mysli, když se dotkneš case PC ? A nebo když se hrabeš ve vnitřku ?
Kdys se dotknu "ramu" PC !!
3D_Crab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3D_Crab »

No, v tom případě to vypadá, že máš case pod proudem :o Zkus se podívat do case a projeď všechny drátky, nějaký by měl mít porušenou izolaci (i přední panel case omrkni, tam kde máš zapínání a reset PC) ... pochopitelně předtím vypni zdroj/vytáhni zástrčku ze sítě.
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

A neprobiji ti topeni? :roll:
toder
Nováček
Nováček

Příspěvek od toder »

Pzag píše:A neprobiji ti topeni? :roll:
No to nevim ! Ale kdys jsem zkusil sahnout na bratruv PC a na topeni tak nic !! Projel sem vsechny dratky a nenasel jsem zadnej porusenej !! Je to zle kdys to probiji ??
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

to jsem byl jednou u kámoše, který si sehnal odnekud C2D, fungl nový, valilo asi 2 dny a najednou nenaběhlo. Uvodni obrazovka ... na memory testu se ukázali jen první tři čísla a čtvrté z půlky. Jinak žádná hláška, žádný pípání, pc nešel ani do biosu. Tak že si ho vezmu dom, přijedem k nám hodim to misto mýho a PC naběhne. Dovezu to k němu PC naběhne, hodim restart a zas sem byl tak kde jsme začli. Vlezem vedle k němu do pokoje k druhymu PC zapojime tam zas nabehl. Nakonec jsme zjistili že se asi nějak zasekl modem od kabelovky, protože jsme ho z restartovali a už asi 14 dní jde jak má. Ale stejně bylo divný že někdy jsme modem ani nepřipojili a stejně nenaběhl. Ale ke konci zkoušení to bylo přesně..připojen - nefunguje, nepřipojen-funguje a pořád dokola
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

Vcera vecer sa mi asi 2x z nicoho nic restratoval PC tak som isiel do biosu a nastavil vsetko na default,potom mom uz pc nazapinal,dnes ked som PC zapol islo asi 50min normalne,potom restart opat som ho zapol isiel asi 25min,restart,opat zapnutie 10min restart az to prislo do stadia ze sa dostanem akurat tak do biosu na asi 10sec neviem co s tym je,reset tlacitko nemam ani zapojene takze nic to nemoze skratovat

Diki za setky rady lebo takto asi ani nereinstalnem WIN
_____
Mainboard:Gigabyte DS3,Procesor:Intel Core 2 Duo E6300@400*7=2800mhz def. v max. 500*7=3500mhz 1,425v,GK: Gainward 7600GT@630/1620,Pamete: 1GB Kingstone 900mhz CL5@ 800mhz CL4 ,DISK:2x hitachy 160GB in raid,ZDROJ:Forton bluestorm II 500w,CASE:Thermaltake XASER V5000D + catodes,CPU FAN:Noctua U12F,GK FAN:Zaltman VF700AlCU,Klavesnica:Zboard + 1 keyset,Mouse:Internet Explorer 2,0 Microsoft,zvuk TEAC HP-11,zaflexovane setky kable
:devil: :devil: : :devil:
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

měl jsem celrona 1.1GHz-tualatin+512MB SDRAM + Radeon9200
z ničeho nic se my začal sekat komp-tak na10-60s, začalo se to sekat pozvolna,až se to uplně seklo,potom se to zase dalo do chodu-nejvíc to dělalo při zátěži, ale občas i ve win.Když jsem se připojil přes vytáčené připojení na internet tak vše OK.
Udělal jsem plný formát VŠECH disků, ale i instalace win. se sekala(XP i ME).
Nakonec jsem to dal do servisu, odkud se my to 2x vrátilo že se to neseká, ale po 3 se v servisu taky začalo sekat a řešily to asi tejden.Pak pak začaly vyndavat všechny nepotřebné věci a zjistily, že je špatnej modem v pci, ale přitom internet šel normálně.
AigorW
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AigorW »

Tak tu mame (posledni ?) dil detektivky:

Kamos sice skripe zuby, ale nez jsem se rozhodl ten komp pro zlepseni sve nalady rozmlatit kladivem, dal jsem mu posledni sanci.

Zacal jsem na nahradni sestave testovat kus po kuse a vzhledem k casove periode objevovani poruchy jel v kazde konfiguraci komp presne 3 dny. Za celou dobu zapisoval kazdou pulhodinu do LOGu ze je OK, abych mohl dohledat kdy zhavaroval.
Dost zdlouhava metoda, ale prinesla vysledek.

!!! PAMET !!!
Koho by to napadlo ze ?, obzvlast kdyz v testech jela prvnich 24h bez problemu. Stejne tak sem neslysel ze by nekdy pamet poskodila desku... Kazdopadne na tom testovacim ASUSu skoncila "jenom" s chybou a po vymene se deska zase rozjela (znovu sem mi potvrdilo, proc mam nenavidet Gigashit :evil: )
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“