DOPORUČTE 20" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Wuuduu píše:a naco rozmyslas, ta 20" ma viac pixelov ako na vysku, tak na sirku (1680 vs 1280 a 1050 vs 1024).
Akurat realna velkost 19" monitorov je trosku vacsia na vysku, lebo pouzivaju "pixely jak krava".

Btw. kazdy normalny graficky program ti dokaze urobit obrazok na velkost na aku chces, tak si sprav 1680x1050 a mas velkost pre predstavu.
Veru mas pravdu....Zatial u mna vyhrava 20" wide.Najlepsie by bolo keby to nebol TN monitor. ale zaroven aby bol tak do 15k.Dost sa mi paci aj ten NEC ktoreho mas aj ty ale ten bude drahsi... (tusim ze kolko 19-20k stoji)...
Zatial sa mi paci SAMSUNG 20" LCD SyncMaster 205BW wide ktory maju v AGEME za asi 11500S dph len skoda toho TNka.
Inac ked pozries do podpisu, tak mam uz 6 rokov Hansol 720e, ktory sa mi uz trocha rozmazava.Minule som kamosovi robil PC a mal som vedla Hansola obycajny LCD Benq 19" za 7k a to bol iny rozdiel.....Ostrost super, farby sqvele a toho miesta na ploche.Mal sice jeden vadmy pixel ale bol to oproti mojmu strasny rozdiel.Ja teda niesom moc narocny nerobim profi fotografie (obcas sice nejaky ten CAD), rad kukam filmy a serialy na PC a obcas si zahram CSko.Takze myslim, ze mi bude stacit aj kvalitnejsie TNko.Sice je pravda ze som este iny ako TN monitor neskual takze neivme porovnat.Rad si ale necham poradit od skusenejsich....
Lubomír Marek
Nováček
Nováček

Re: LP2065 vs. Samsung 204B

Příspěvek od Lubomír Marek »

Toxi-K píše:Zdarec... Co si myslite o tehle 2 Monitorech? Samsung 204b a LP2065... Hledam monitor co bude mit 1600x1200 a zatim nejlevnější je asi ten Samsung, četl sem pár recenzí a prej za ty prachy je docela dobrej... LP2065 se mi líbí protože ho máme v práci (fakt nejde šlohnout.. ) :-D Dle recenze má supr obraz což mužu potvrdit Ale nevím jak na hry... JA teda monitor vyloženě na hry nepotřebuju. Ale tak občas zapařím :D

CO BY STE VYBRALY VY??? má to cenu připlatit si za ten lp2065 nebo tam není tak velkej rozdíl???????
Já mám SM 204B za 9300,- Kč asi měsíc, k práci v Acadu, Inventoru a jiné grafické programy stačí bohatě. Děti na něm hrají FIFA 2007,Need for speed Carbon, Mafie a nestěžují si na nějaké viditelné rozmazaní obrazu. Vadný pixel jsem nenašel a hledal jsem dlouho! Rozhodnou se musíš stejně sám, taky jsem dloho váhal.
Lubomír Marek
Nováček
Nováček

Re: LP2065 vs. Samsung 204B

Příspěvek od Lubomír Marek »

Lubomír Marek píše:
Toxi-K píše:Zdarec... Co si myslite o tehle 2 Monitorech? Samsung 204b a LP2065... Hledam monitor co bude mit 1600x1200 a zatim nejlevnější je asi ten Samsung, četl sem pár recenzí a prej za ty prachy je docela dobrej... LP2065 se mi líbí protože ho máme v práci (fakt nejde šlohnout.. ) :-D Dle recenze má supr obraz což mužu potvrdit Ale nevím jak na hry... JA teda monitor vyloženě na hry nepotřebuju. Ale tak občas zapařím :D

CO BY STE VYBRALY VY??? má to cenu připlatit si za ten lp2065 nebo tam není tak velkej rozdíl???????
Já mám SM 204B za 9300,- Kč asi měsíc, k práci v Acadu, Inventoru a jiné grafické programy stačí bohatě. Děti na něm hrají FIFA 2007,Need for speed Carbon, Mafie a nestěžují si na nějaké viditelné rozmazaní obrazu. Vadný pixel jsem nenašel a hledal jsem dlouho! Rozhodnou se musíš stejně sám, taky jsem dloho váhal.
Tady je receze
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=47
Paul van Dyke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paul van Dyke »

A co rikate na tuto Dvacitecku Hewlett-Packard L2045W link: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41688 - jeste sem ji nikde nevidel az ted. Nevite o ni nekdo neco.
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

Paul van Dyke píše:A co rikate na tuto Dvacitecku Hewlett-Packard L2045W link: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41688 - jeste sem ji nikde nevidel az ted. Nevite o ni nekdo neco.
- da se sehnat pomerne dost levneji.
- pouzitelne (jemne) rozliseni
- otresne podsviceni pozorovatelne hlavne na tmavem jednolitem pozadi
- dobra zaruka
- ramecek dole uz je na dnesni dobu dost tlusty (me osobne to vadi)
- velmi dobre zpracovany stojan + PIVOT (ten nevyuziju, ale plus to je)
- odezva zatim v pohode (testovano jen filmy + "objevovani")
- v menu chybi nektere funkce, ktere jsou inzerovane v manualu (ohledne zachovani rozliseni pri nizsim nez nativnim)
- za ty prachy je to dobra koupe (cca 8200 kc). za stejne penize se da sehnat Samsung, tam se mi ale nelibi design. otazka je, ktery z nich je obrazove lepsi
zed8
Nováček
Nováček

Příspěvek od zed8 »

potreboval bych poradit ktery z techto LCD koupit (muzete vybrat i jiny :) )
Samsung SyncMaster 205BW... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38359
Acer AL2051Ws... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36022

edit:tak jsem si priplatil a uz je na ceste ke mne NEC 20WGX2Pro :twisted:
Andriko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Andriko »

za 40 babek uz koupis 30 palcovej LCD monitor spickovej v czechcomputer je ted novinka, parada
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

osobně si myslím že ten samsung 205BW je lepší než HPL2045W
ma totiž 160°H a V kdežto HP ma u V jen 140°.
taky prej ma špatný barvy(sem čet par postřehu od majitelu na CzC)
ten samsung ma podle mě už nejlepší tn technologii co asi jde.podobně jako LG TNka.

jen teda ja se vubec nevyznám v těch velikostech monitorů.je možný že nějakej vyrobce muže udělat větší 20"LCD než jinej výrobce?
myslím tím větší zobrazovací plochu.nebo ta je stejná a lcdčka se liší pouze velikostí rámu atd.?
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

Ahoj,

většinou se tu pořád rozebírají widescreeny a na klasiku moc nedojde. Podle mě je to škoda, přecijen 1600x1200 je opravdu zajímavé rozlišení. Já osobně jsem se rozhodl právě pro něj a tak vybírám klasickou dvacítku. Byl bych rád za něco do 15k především s kvalitními barvami na prohlížení/úpravu fotek, ale aby v případě že si na tom náhodou zahraju hru nebo pustim film, aby to bylo použitelný :)

Celkem se mi zamlouvá HP LP2065 s technologií S-IPS, co si o něm myslíte? Máte návrh na jinou alternativu? Co nějaký S-PVA panel?

Dík.
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Huncut píše:HP LP2065
Správná volba. Jeví se mi jako jedna z nejlepších možností v poměru cena/výkon. Tyhle panely máme ve škole a jde poznat kvalita...
GordonRS
Nováček
Nováček

Příspěvek od GordonRS »

Rozmýšlím se mezi LCD: 20" Samsung SyncMaster 205BW a 22" Acer AL2216Wsd. U Aceru se mi moc líbí ta velikost, jenže mu moc nevěřím. Samsung bych hnedka koupil, jenže jsem našel ještě hodně levnou 22ku od Aceru.

Především si to představuju na filmy.
Poraďte mi prosím.

Díky
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Na filmy bude samozřejmě lepší větší plocha. Ale musíš počítat s větším "zrnem", špatnými úhly, nekvalitním podsvícením, umělými barvami atd. atd... Prostě to bude odpovídat ceně.

Ale pokud vybíráš mezi dvěma TN panely, tak to asi nebude určeno pro práci, čili větší bude "zábavnější" :)
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

nevim kam to napsat.kdyžtak to smažte(ale až my odpovite)
měly by se LCD monitory vypínat nebo nechávat ve stand by režimech?(to žerou max 1-2 W).de mi o to že moje ledka za tlačitkem v noci lehce háže modre světlo po pokoji :-).když to vypnu tak ten monitor šetřím?nebo to je jedno
díky za odpověď.
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Nemáš náhodou u toho coda nastaven poměr stran 16:9? Připadá mi to krapet roztáhlé :)
\( ^_^)Λ(^_^ )/
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

mám nastaveno rozlišeni 1680/1050 ,aspect ratio mam na standart (možnosti auto a 16/9 a 16/10),frekvence 60hz, directx 7,textury normal

wtf?
mrkněte se na to po sobě ten jeden ma nastaveno 16/10 a druhej standart myslim
http://img156.imagevenue.com/img.php?im ... _395lo.jpg

http://img172.imagevenue.com/img.php?im ... _400lo.jpg
czUnknowncz
Nováček
Nováček

ViewSonic VG2030wm

Příspěvek od czUnknowncz »

Potrebuju koupit monitor a zaujal mne ViewSonic VG2030wm.
Ma s nim nekdo skusenosti.
[Uja
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DILEMA

Příspěvek od [Uja »

mam dilema...

http://www.alza.cz/20-lcd-benq-fp202w-6 ... d57095.htm

http://www.alza.cz/sirokouhly-monitor-s ... d63202.htm

Benq ma doceal spatnou odezvu a kontrast ale je zase o dost levnejsi nez Samsung!!

verdikt pls!!! :D
BlackJack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BlackJack »

moje osobné sympatie má skôr SAMSUNG
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: DILEMA

Příspěvek od RainMakeR »

[Uja píše:mam dilema...

http://www.alza.cz/20-lcd-benq-fp202w-6 ... d57095.htm

http://www.alza.cz/sirokouhly-monitor-s ... d63202.htm

Benq ma doceal spatnou odezvu a kontrast ale je zase o dost levnejsi nez Samsung!!

verdikt pls!!! :D
ja jsem koupil ten samsung za 8200 kč na www.dxt.cz dovezl jsem ho domu a vše v naprostem pořadku.ber ten samsung ten beng bych nebral...
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“