Samovolné vypínaní PC krátce po startu???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
okleger
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samovolné vypínaní PC krátce po startu???

Příspěvek od okleger »

Mám takový problém. Když zapnu PC, sám se mi tak po cca 5 vteřinách běhu vypne(ani se nestačí rozžhavit monitor). Zapínám ho tedy napodruhé a přesně ten samý problém: vypne se!!!! Vždy až přesně napotřetí se mi rozjede v klidu(tedy musím v BIOSu upravit takty operačních pamětí, jelikož se mi vždy po samovolným vypnutí toto nastavení asi stornuje a defaultní nastavení způsobuje restarty systému). Memtest je OK. BIOS baterie je OK. Vše nastalo po demontáži a zpětné montáži graf.k.(s úspěšným nasazením Zalmana VF 700AlCu) a uspořádání kabelů ve skříni(špatný IDE kabel??). Moje sestava: skříň Eurocase 400W ML5412, AMD Athlon 64 300+ Winchester, zákl.d. Abit AV8, GeForce 6600GT 256MB Gainward, 2x256MB DDR 400 DUAL CHANNEL MUSCHKIN, DVD-RAM LG, DVD/CDRW TEAC, HDD Seagate 160GB. Prosím,kdo by věděl co s tím, kdo s tím má nějaké zkušenosti, poraďtě. Už nevím co s tím... PLEASE, HELP ME!!!
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Treba sitozni EC nezdroj.
Janikbanik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Janikbanik »

Kludne zdroj, resp. mne raz blbly starty kvoli pokazene prednemu panelu na doske...ten som potom musel takmer uplne vyradit.
Asi som mal v skrate nejaku LED resp. tlacitko.
Q6600 G0@3GHz | TRUE 120 | 965P-DS3 r.3.3 | 2x2GB A-DATA 1066 | Sapphire HD 5850 + Acc. S1 | WD640AAKS + HD103UJ | SH-S223Q | Audigy 2ZS | Fortron B.S. 500 W | Samsung T220 | Logitech MX518 | Chieftec MX-01SL-D modded
okleger
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vyřešeno

Příspěvek od okleger »

:oops:
Když jsem montoval na grafickou chladič Zalmana, nahrnul jsem tam moooc pasty. Ta se roztekla a tvořila neplechu po zbytklu čipu. Tedy myslím že je to ono, jeliokož po výměně pasty jede vše OK...(zatím). Jenom mi nejde do hlavy, proč to dělalo bordel jen při startu...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“