Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

stverec píše:
Meloon píše:no medzi 3x,4x a 5x HTT je rozdiel okolo jedneho percenta a 2x a 1x je max 5-8% i ked je dost cudne ze musis davat HTT az na 1x :? .....na 3x by to malo v pohode fachcit. Sak najlepsie ako zistis rozdiely vo vykone medzi jednotlivymi HTT je pustit daky ten CPU/Memory benchmark

pozri toto ....rozdiely medzi HTT

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5
Taky se mi to moc nezdá, ale když je HT na 3x, tak je strop 2.4GHz, ale když jsem ho snížil na 1x, tak jsem se dostal až na 2.97GHz (2.9 vypadá stabilně zatím). Nicméně chtěl bych takových 2.6GHz, to by stačilo, ale když zvýším HT násobič na 3x, tak prostě nic, černo.

Edit.: Jo a když dám HT na 2x (při FSB 260MHz) tak to rozpozná jen 512MB RAM (jako single chanel) prostě jak bych druhou 512 vyndal. Prohazování nepomůže.
no tak to robi riadne hovadiny ! updatuj si najskor BIOS ! a pri akom napati ti ide ten CPU na 2.9GHz ????
stverec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stverec »

Meloon píše:
stverec píše:Taky se mi to moc nezdá, ale když je HT na 3x, tak je strop 2.4GHz, ale když jsem ho snížil na 1x, tak jsem se dostal až na 2.97GHz (2.9 vypadá stabilně zatím). Nicméně chtěl bych takových 2.6GHz, to by stačilo, ale když zvýším HT násobič na 3x, tak prostě nic, černo.

Edit.: Jo a když dám HT na 2x (při FSB 260MHz) tak to rozpozná jen 512MB RAM (jako single chanel) prostě jak bych druhou 512 vyndal. Prohazování nepomůže.
no tak to robi riadne hovadiny ! updatuj si najskor BIOS ! a pri akom napati ti ide ten CPU na 2.9GHz ????
Bios je tam nejnovější, zkusím počkat na další nový a když to nepomůže tak zkusím sehnat jinou desku (tahle asi nebyla nejlepší volba). Co se týče napětí, tak je tam 1.425V (CPU-Z), teploty kolem 45(B) a 40(I) stupnu.
DELL Vostro 1500 | 15,4" WSXGA+ 1680x1050pix | Core2Duo T7250 2.00GHz, | 2048 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM | 256 MB NVIDIA GeForce 8600M GT | Hard Drive 160GB Serial ATA (5400RPM) | 8X DVD+/-RW Drive | 9-cell 85WHr Li-Ion Battery | Wireless 802.11b/g | internal Bluetooth Module
davka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davka »

Mohl by mi někdo poradit, o kolik by se dala přetaktovat moje níže popsaná sestava???
AMD Athlon XP 1700+Thoroughbred-A s.A | Gigabyte GA-7VT880(-L) | 2x256MB PC3200 DDR SDRAM | nVIDIA GeForce4 MX 440 64MB | WDC WD2500YS
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mohl bysis precist prvni stranku/post tohoto threadu? :x
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
davka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davka »

Tu jsme četl, myslel jsem jestli s tímto procesorem má někdo zkušenost. Když jsem to zkoušel vylepšit, tak to šlo jen na 1800+, při zvýšení se to resetlo a vrátilo do původních hodnot
AMD Athlon XP 1700+Thoroughbred-A s.A | Gigabyte GA-7VT880(-L) | 2x256MB PC3200 DDR SDRAM | nVIDIA GeForce4 MX 440 64MB | WDC WD2500YS
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

davka píše:Tu jsme četl, myslel jsem jestli s tímto procesorem má někdo zkušenost. Když jsem to zkoušel vylepšit, tak to šlo jen na 1800+, při zvýšení se to resetlo a vrátilo do původních hodnot
?? Nak ti neorozumim. Napsals to nesrozumitelne
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Postupoval si dle tohoto navodu? http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Snad jsem slepej či co, ale nikde jsem nenašel nic o tom, jak se dá odemknout OC menu v AMIBIOSu... :oops:
Deska PCCHIPS M810LR, rev.7.0, chipset SiS630/730, AMD Duron 800MHz L1/L2 64/64KB, Spitfire :fear:
bontik
Nováček
Nováček

Zvýšení napětí

Příspěvek od bontik »

Nazdárek prominte ze se ptam ale jsem zacatecnik tak nevim jestli je toto normalni : pretaktoval jsem A64 3000+ 216*9 = 1950Mhz snížil takty pameti na 166,HT na 3.vsechno funguje celkem OK ale napětí procesoru se SAMO zvedlo z 1,4 na 1,6V to je normalni? v biosu jsem nikde nenasel uzamceni napeti mam GA K8N Ultra-9 (bios F2-myslim)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Normalni to neni, napeti by melo zustat stejne nezavisle na taktech.. Nemas zapnute nejake automaticke pretaktovani?
bontik
Nováček
Nováček

Příspěvek od bontik »

EfineSS píše:Normalni to neni, napeti by melo zustat stejne nezavisle na taktech.. Nemas zapnute nejake automaticke pretaktovani?
no o nicem nevim snad nejaky automaticky nastaveni uz z vyroby desky ale o zadnym nevim
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

OC v AMIBIOSu

Příspěvek od Behemot »

Věděl by někdo jak na ten OC v AMIBIOSu? :lookround:
Naex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Naex »

to bontik: Řešil jsem něco podobného na svý sestavě - viz popis.
Problém byl v pamětech, nacpal jsem SS a DS modul do duálu - DIMM A1,B1. Samozřejmě to nechodilo a ještě ke všemu mi to psalo šílený hodnoty na napětí. Nevím jestli ty čísla byla pravdivá, protože teplota CPU byla stejná jako před tím. Nastavení natvrdo v BIOSu nepomohlo. Když jsem je dal do slotů - DIMM A1, A2 - bylo po problému. Nevím proč, ale funguje to :)
Ve finále výměna za stejný typ pamětí (DS).
AMD 8320, 32 GB, MSI 990FX Gaming, Sapphire 78xx

Pokud jsi v mém domě - chovej se podle mých pravidel. Pokud nechceš - odejdi !
bontik
Nováček
Nováček

Příspěvek od bontik »

Naex píše:to bontik: Řešil jsem něco podobného na svý sestavě - viz popis.
Problém byl v pamětech, nacpal jsem SS a DS modul do duálu - DIMM A1,B1. Samozřejmě to nechodilo a ještě ke všemu mi to psalo šílený hodnoty na napětí. Nevím jestli ty čísla byla pravdivá, protože teplota CPU byla stejná jako před tím. Nastavení natvrdo v BIOSu nepomohlo. Když jsem je dal do slotů - DIMM A1, A2 - bylo po problému. Nevím proč, ale funguje to :)
dík za radu ale jak jsem psal ze zacatku jsem zacatecnik takze nejak nevim cvo myslis modulem SS a DS ja mam dva moduly kingston 512 dual chanel takovy to baleni dva kusy v jednom nebo jak bych to popsal.vzdycky to fungovalo normalne jen kdyz to pretaktuji
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

bontik píše:
Naex píše:to bontik: Řešil jsem něco podobného na svý sestavě - viz popis.
dík za radu ale jak jsem psal ze zacatku jsem zacatecnik takze nejak nevim cvo myslis modulem SS a DS ja mam dva moduly kingston 512 dual chanel takovy to baleni dva kusy v jednom nebo jak bych to popsal.vzdycky to fungovalo normalne jen kdyz to pretaktuji
je myšleno single sided(jednostranné) a double sided(oboustranné)
žádný HW není nikdy 100% kompatibilní, paměti obzvlášť...mám třeba 2x64MB+1x128MB SDRAM PC100-2xSS+1xDS (a že mi trvalo najít moduly kde se po každým zapnutí nevzdala jiná kapacita pamětí ;-) ) a jedou na 2-2-2 při CPU 533@1600MHz,ovšem pokud zvýším napětí CPU (přičemž to není potřeba !),tak se 64MB vzdá :-D

EDIT//zdá se že to bylo grafárnou...nějak nechtěla poprv dycky nabíhat...

každopádně-věděl by někdo jak taktovat ve výše zmíněném AMIBISu? Rád bych aspoň trochu zvednul starochův výkon,než se koupí AthlonXP >nebo=2000+
Naposledy upravil(a) Behemot dne pon 22. led 2007, 20:17, celkem upraveno 1 x.
Asysy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asysy »

Behemot píše:...
OT// Já mám 3x256, každá od jinýho výrobce, dvě jsou jednostraný, třetí oboustrana a myslim že šlapou taky docela dobře. Viz podpis :)

//EfineSS: Upravena citace
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
bontik
Nováček
Nováček

Příspěvek od bontik »

Nicméně nějak nechápu co to má společného se zvýšením napětí CPU :sad:

//EfineSS: Odstranena citace
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 bontik: Jake napeti mas nastaveno v BIOSu?
bontik
Nováček
Nováček

Příspěvek od bontik »

EfineSS píše:2 bontik: Jake napeti mas nastaveno v BIOSu?
v biosu mam 1,4V s tím jsem vůbec nehýbal nikdy jsem nepřetaktovával tak jsem to nechtěl hned odpálit a to se jak jsem se dočetl zvýšením napětí udělá snadno
bontik
Nováček
Nováček

Příspěvek od bontik »

bontik píše:
EfineSS píše:2 bontik: Jake napeti mas nastaveno v BIOSu?
v biosu mam 1,4V s tím jsem vůbec nehýbal nikdy jsem nepřetaktovával tak jsem to nechtěl hned odpálit a to se jak jsem se dočetl zvýšením napětí udělá snadno
Tak uz jsem to vyresil byla to moje blbost v nastaveni voltage zacinal rozsah na 0,800V coz mi bylo nejaky divny tak jsem to dal neprojizdel ale ono tam bylo od 0,800V do 1,750V takze jsem to dal na tvrdo na tech 1,4V a uz to tam zustava :-) ted to teda mam na 216x9=1950 teplota nezatizen= 30°C kolik myslite ze tomu muzu nandat?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“