no tak to robi riadne hovadiny ! updatuj si najskor BIOS ! a pri akom napati ti ide ten CPU na 2.9GHz ????stverec píše:Taky se mi to moc nezdá, ale když je HT na 3x, tak je strop 2.4GHz, ale když jsem ho snížil na 1x, tak jsem se dostal až na 2.97GHz (2.9 vypadá stabilně zatím). Nicméně chtěl bych takových 2.6GHz, to by stačilo, ale když zvýším HT násobič na 3x, tak prostě nic, černo.Meloon píše:no medzi 3x,4x a 5x HTT je rozdiel okolo jedneho percenta a 2x a 1x je max 5-8% i ked je dost cudne ze musis davat HTT az na 1x.....na 3x by to malo v pohode fachcit. Sak najlepsie ako zistis rozdiely vo vykone medzi jednotlivymi HTT je pustit daky ten CPU/Memory benchmark
pozri toto ....rozdiely medzi HTT
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5
Edit.: Jo a když dám HT na 2x (při FSB 260MHz) tak to rozpozná jen 512MB RAM (jako single chanel) prostě jak bych druhou 512 vyndal. Prohazování nepomůže.
Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- fobos
- Začátečník

- stverec
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Bios je tam nejnovější, zkusím počkat na další nový a když to nepomůže tak zkusím sehnat jinou desku (tahle asi nebyla nejlepší volba). Co se týče napětí, tak je tam 1.425V (CPU-Z), teploty kolem 45(B) a 40(I) stupnu.Meloon píše:no tak to robi riadne hovadiny ! updatuj si najskor BIOS ! a pri akom napati ti ide ten CPU na 2.9GHz ????stverec píše:Taky se mi to moc nezdá, ale když je HT na 3x, tak je strop 2.4GHz, ale když jsem ho snížil na 1x, tak jsem se dostal až na 2.97GHz (2.9 vypadá stabilně zatím). Nicméně chtěl bych takových 2.6GHz, to by stačilo, ale když zvýším HT násobič na 3x, tak prostě nic, černo.
Edit.: Jo a když dám HT na 2x (při FSB 260MHz) tak to rozpozná jen 512MB RAM (jako single chanel) prostě jak bych druhou 512 vyndal. Prohazování nepomůže.
DELL Vostro 1500 | 15,4" WSXGA+ 1680x1050pix | Core2Duo T7250 2.00GHz, | 2048 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM | 256 MB NVIDIA GeForce 8600M GT | Hard Drive 160GB Serial ATA (5400RPM) | 8X DVD+/-RW Drive | 9-cell 85WHr Li-Ion Battery | Wireless 802.11b/g | internal Bluetooth Module
- davka
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- davka
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tu jsme četl, myslel jsem jestli s tímto procesorem má někdo zkušenost. Když jsem to zkoušel vylepšit, tak to šlo jen na 1800+, při zvýšení se to resetlo a vrátilo do původních hodnot
AMD Athlon XP 1700+Thoroughbred-A s.A | Gigabyte GA-7VT880(-L) | 2x256MB PC3200 DDR SDRAM | nVIDIA GeForce4 MX 440 64MB | WDC WD2500YS
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
?? Nak ti neorozumim. Napsals to nesrozumitelnedavka píše:Tu jsme četl, myslel jsem jestli s tímto procesorem má někdo zkušenost. Když jsem to zkoušel vylepšit, tak to šlo jen na 1800+, při zvýšení se to resetlo a vrátilo do původních hodnot
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Postupoval si dle tohoto navodu? http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
- bontik
- Nováček

-
Zvýšení napětí
Nazdárek prominte ze se ptam ale jsem zacatecnik tak nevim jestli je toto normalni : pretaktoval jsem A64 3000+ 216*9 = 1950Mhz snížil takty pameti na 166,HT na 3.vsechno funguje celkem OK ale napětí procesoru se SAMO zvedlo z 1,4 na 1,6V to je normalni? v biosu jsem nikde nenasel uzamceni napeti mam GA K8N Ultra-9 (bios F2-myslim)
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bontik
- Nováček

-
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
OC v AMIBIOSu
Věděl by někdo jak na ten OC v AMIBIOSu? 
- Naex
- Začátečník

to bontik: Řešil jsem něco podobného na svý sestavě - viz popis.
Problém byl v pamětech, nacpal jsem SS a DS modul do duálu - DIMM A1,B1. Samozřejmě to nechodilo a ještě ke všemu mi to psalo šílený hodnoty na napětí. Nevím jestli ty čísla byla pravdivá, protože teplota CPU byla stejná jako před tím. Nastavení natvrdo v BIOSu nepomohlo. Když jsem je dal do slotů - DIMM A1, A2 - bylo po problému. Nevím proč, ale funguje to
Ve finále výměna za stejný typ pamětí (DS).
Problém byl v pamětech, nacpal jsem SS a DS modul do duálu - DIMM A1,B1. Samozřejmě to nechodilo a ještě ke všemu mi to psalo šílený hodnoty na napětí. Nevím jestli ty čísla byla pravdivá, protože teplota CPU byla stejná jako před tím. Nastavení natvrdo v BIOSu nepomohlo. Když jsem je dal do slotů - DIMM A1, A2 - bylo po problému. Nevím proč, ale funguje to
AMD 8320, 32 GB, MSI 990FX Gaming, Sapphire 78xx
Pokud jsi v mém domě - chovej se podle mých pravidel. Pokud nechceš - odejdi !
Pokud jsi v mém domě - chovej se podle mých pravidel. Pokud nechceš - odejdi !
- bontik
- Nováček

-
dík za radu ale jak jsem psal ze zacatku jsem zacatecnik takze nejak nevim cvo myslis modulem SS a DS ja mam dva moduly kingston 512 dual chanel takovy to baleni dva kusy v jednom nebo jak bych to popsal.vzdycky to fungovalo normalne jen kdyz to pretaktujiNaex píše:to bontik: Řešil jsem něco podobného na svý sestavě - viz popis.
Problém byl v pamětech, nacpal jsem SS a DS modul do duálu - DIMM A1,B1. Samozřejmě to nechodilo a ještě ke všemu mi to psalo šílený hodnoty na napětí. Nevím jestli ty čísla byla pravdivá, protože teplota CPU byla stejná jako před tím. Nastavení natvrdo v BIOSu nepomohlo. Když jsem je dal do slotů - DIMM A1, A2 - bylo po problému. Nevím proč, ale funguje to![]()
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
je myšleno single sided(jednostranné) a double sided(oboustranné)bontik píše:dík za radu ale jak jsem psal ze zacatku jsem zacatecnik takze nejak nevim cvo myslis modulem SS a DS ja mam dva moduly kingston 512 dual chanel takovy to baleni dva kusy v jednom nebo jak bych to popsal.vzdycky to fungovalo normalne jen kdyz to pretaktujiNaex píše:to bontik: Řešil jsem něco podobného na svý sestavě - viz popis.
Problém byl v pamětech, nacpal jsem SS a DS modul do duálu - DIMM A1,B1. Samozřejmě to nechodilo a ještě ke všemu mi to psalo šílený hodnoty na napětí. Nevím jestli ty čísla byla pravdivá, protože teplota CPU byla stejná jako před tím. Nastavení natvrdo v BIOSu nepomohlo. Když jsem je dal do slotů - DIMM A1, A2 - bylo po problému. Nevím proč, ale funguje to![]()
žádný HW není nikdy 100% kompatibilní, paměti obzvlášť...mám třeba 2x64MB+1x128MB SDRAM PC100-2xSS+1xDS (a že mi trvalo najít moduly kde se po každým zapnutí nevzdala jiná kapacita pamětí
EDIT//zdá se že to bylo grafárnou...nějak nechtěla poprv dycky nabíhat...
každopádně-věděl by někdo jak taktovat ve výše zmíněném AMIBISu? Rád bych aspoň trochu zvednul starochův výkon,než se koupí AthlonXP >nebo=2000+
Naposledy upravil(a) Behemot dne pon 22. led 2007, 20:17, celkem upraveno 1 x.
- Asysy
- Začátečník

-
OT// Já mám 3x256, každá od jinýho výrobce, dvě jsou jednostraný, třetí oboustrana a myslim že šlapou taky docela dobře. Viz podpisBehemot píše:...
//EfineSS: Upravena citace
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
- bontik
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bontik
- Nováček

-
- bontik
- Nováček

-
Tak uz jsem to vyresil byla to moje blbost v nastaveni voltage zacinal rozsah na 0,800V coz mi bylo nejaky divny tak jsem to dal neprojizdel ale ono tam bylo od 0,800V do 1,750V takze jsem to dal na tvrdo na tech 1,4V a uz to tam zustavabontik píše:v biosu mam 1,4V s tím jsem vůbec nehýbal nikdy jsem nepřetaktovával tak jsem to nechtěl hned odpálit a to se jak jsem se dočetl zvýšením napětí udělá snadnoEfineSS píše:2 bontik: Jake napeti mas nastaveno v BIOSu?