Teplota HDD

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
kreso
Začátečník
Začátečník

Teplota HDD

Příspěvek od kreso »

AHOJ
chcel by som sa vas opytat aku najjednoduksiu metodu a najlacnejsiu chladenia HDD v pridavnom sufliku 200GB cez speedfan mmi ukazuje niaky 47 stupnou a to sa mi zda celkom vela oproti hhd v case 36 stupnov...za vsetky rady vopred dakujem
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

vetrak, vetrak, vetrak.. Takovyhle boxy by meli mit vetrak, pokud nema, nejak ho tam namackej nebo si kup suflik s vetrakem
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
kreso
Začátečník
Začátečník

hdd

Příspěvek od kreso »

no ved ale na to supliku je vetrak priemer cca 4 cm
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

tak mu dodej cerstvy studeny vzduch
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tyhle vetraky v rameccich stojej za velky kulovy. Je jen otazkou casu kdy zacnout drncet. Mel jsem a mam jeste nekde hlinikovy box, ktery mel tri vetraky. Vyndal jsem je vsechny a teploty diky hliniku byly porad ok. Naopak s plastovym rameckem i kdyz jsem do nej dal rychle vetraky, jsem dosahoval teplot nad 50°C coz je hrozny. Radim na plastove ramecky se uplne vykaslat.
Hlinikovej je drazsi ale i bez vetraku ti to uchladi lepe nez plastovy s ventilatorem.

Zalezi co je pro tebe priorita, pokud cena, tak mas asi smulu. Vzhledem k tomu ze kvalitni hlinikovy ramecek stoji asi 1000Kc.

Jinak tech 47°C se jeste da(pokud je to teplota v zatezi), ale neni to pro staly provoz.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kreso
Začátečník
Začátečník

hdd

Příspěvek od kreso »

takze a niake ide riesenie nie je? ono ani tak nejde o tie peniaze ale iba tak sa pytam ci nie je...a o kolko mi klesne teplota s tym hlinikovym s vetrakmi? a to by sa nedal spravit aj doma??
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: hdd

Příspěvek od Butch »

kreso píše:takze a niake ide riesenie nie je? ono ani tak nejde o tie peniaze ale iba tak sa pytam ci nie je...a o kolko mi klesne teplota s tym hlinikovym s vetrakmi?
Ja jsem se s hlinikovym bez vetraku dostal na nejakych 45°C v zatezi a s tim samym diskem jsem mel v plastovem s vetraky pres 55°C.
Jako test jsem pouzil defragmentaci.

Zalezi i na teplote v case samozrejme. Nic to nemeni na tom ze plastove ramecky jsou proste shity.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kreso
Začátečník
Začátečník

hdd

Příspěvek od kreso »

ale mne ten vetracik ani skoro neni pocuj a fuka celkom dost a aka je ina zataz ako defrag bo ten robim kazdy den a trva mi iba 2 min to sa vobec nezohreje :)) a nepomohlo by aspon trochu keby som dal namiesto spodneho a vrchneho plastovoho krytu hlinikovy?
kreso
Začátečník
Začátečník

halloooooo

Příspěvek od kreso »

heeej nenechajte ma v stichu.....mam vymenit ten spodny a vrchny kryt alebo to nepomoze?
Luděk
Začátečník
Začátečník

Re: halloooooo

Příspěvek od Luděk »

kreso píše:heeej nenechajte ma v stichu.....mam vymenit ten spodny a vrchny kryt alebo to nepomoze?
ja bych to nechal byt 47°C disku nemuze vadit, sam provozuju a znam dost lidi co provozuji HDD na 50-60°C uz nekolik let a stale v poradku .
47°C je porad dobra teplota a neresil bych to
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: halloooooo

Příspěvek od Highlander »

Luděk píše:
kreso píše:heeej nenechajte ma v stichu.....mam vymenit ten spodny a vrchny kryt alebo to nepomoze?
ja bych to nechal byt 47°C disku nemuze vadit, sam provozuju a znam dost lidi co provozuji HDD na 50-60°C uz nekolik let a stale v poradku .
47°C je porad dobra teplota a neresil bych to
asi tak.... wubec bych to neresil :wink:
kreso
Začátečník
Začátečník

hdd

Příspěvek od kreso »

ahoj
asi mam uz konecne vyhrane stacilo iba otocit fan na zadnej strane suflika aby fukal vzduch do hdd a nie von a zalepit paskou spodnu stranu suflia aby vzduch pretekal celym hdd a nie len jeho castou a z povodnych 45-47 stupnou som sa dostal na 33-35 stupnou co je myslim uz celkom slusne ale aj tak moc diki za rady
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“