Teplota HDD
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- kreso
- Začátečník

Teplota HDD
AHOJ
chcel by som sa vas opytat aku najjednoduksiu metodu a najlacnejsiu chladenia HDD v pridavnom sufliku 200GB cez speedfan mmi ukazuje niaky 47 stupnou a to sa mi zda celkom vela oproti hhd v case 36 stupnov...za vsetky rady vopred dakujem
chcel by som sa vas opytat aku najjednoduksiu metodu a najlacnejsiu chladenia HDD v pridavnom sufliku 200GB cez speedfan mmi ukazuje niaky 47 stupnou a to sa mi zda celkom vela oproti hhd v case 36 stupnov...za vsetky rady vopred dakujem
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vetrak, vetrak, vetrak.. Takovyhle boxy by meli mit vetrak, pokud nema, nejak ho tam namackej nebo si kup suflik s vetrakem
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak mu dodej cerstvy studeny vzduch
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Butch
- Středně pokročilý

Tyhle vetraky v rameccich stojej za velky kulovy. Je jen otazkou casu kdy zacnout drncet. Mel jsem a mam jeste nekde hlinikovy box, ktery mel tri vetraky. Vyndal jsem je vsechny a teploty diky hliniku byly porad ok. Naopak s plastovym rameckem i kdyz jsem do nej dal rychle vetraky, jsem dosahoval teplot nad 50°C coz je hrozny. Radim na plastove ramecky se uplne vykaslat.
Hlinikovej je drazsi ale i bez vetraku ti to uchladi lepe nez plastovy s ventilatorem.
Zalezi co je pro tebe priorita, pokud cena, tak mas asi smulu. Vzhledem k tomu ze kvalitni hlinikovy ramecek stoji asi 1000Kc.
Jinak tech 47°C se jeste da(pokud je to teplota v zatezi), ale neni to pro staly provoz.
Hlinikovej je drazsi ale i bez vetraku ti to uchladi lepe nez plastovy s ventilatorem.
Zalezi co je pro tebe priorita, pokud cena, tak mas asi smulu. Vzhledem k tomu ze kvalitni hlinikovy ramecek stoji asi 1000Kc.
Jinak tech 47°C se jeste da(pokud je to teplota v zatezi), ale neni to pro staly provoz.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý

Re: hdd
Ja jsem se s hlinikovym bez vetraku dostal na nejakych 45°C v zatezi a s tim samym diskem jsem mel v plastovem s vetraky pres 55°C.kreso píše:takze a niake ide riesenie nie je? ono ani tak nejde o tie peniaze ale iba tak sa pytam ci nie je...a o kolko mi klesne teplota s tym hlinikovym s vetrakmi?
Jako test jsem pouzil defragmentaci.
Zalezi i na teplote v case samozrejme. Nic to nemeni na tom ze plastove ramecky jsou proste shity.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- kreso
- Začátečník

hdd
ale mne ten vetracik ani skoro neni pocuj a fuka celkom dost a aka je ina zataz ako defrag bo ten robim kazdy den a trva mi iba 2 min to sa vobec nezohreje
) a nepomohlo by aspon trochu keby som dal namiesto spodneho a vrchneho plastovoho krytu hlinikovy?
- kreso
- Začátečník

halloooooo
heeej nenechajte ma v stichu.....mam vymenit ten spodny a vrchny kryt alebo to nepomoze?
- Luděk
- Začátečník

-
Re: halloooooo
ja bych to nechal byt 47°C disku nemuze vadit, sam provozuju a znam dost lidi co provozuji HDD na 50-60°C uz nekolik let a stale v poradku .kreso píše:heeej nenechajte ma v stichu.....mam vymenit ten spodny a vrchny kryt alebo to nepomoze?
47°C je porad dobra teplota a neresil bych to
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: halloooooo
asi tak.... wubec bych to neresilLuděk píše:ja bych to nechal byt 47°C disku nemuze vadit, sam provozuju a znam dost lidi co provozuji HDD na 50-60°C uz nekolik let a stale v poradku .kreso píše:heeej nenechajte ma v stichu.....mam vymenit ten spodny a vrchny kryt alebo to nepomoze?
47°C je porad dobra teplota a neresil bych to
- kreso
- Začátečník

hdd
ahoj
asi mam uz konecne vyhrane stacilo iba otocit fan na zadnej strane suflika aby fukal vzduch do hdd a nie von a zalepit paskou spodnu stranu suflia aby vzduch pretekal celym hdd a nie len jeho castou a z povodnych 45-47 stupnou som sa dostal na 33-35 stupnou co je myslim uz celkom slusne ale aj tak moc diki za rady
asi mam uz konecne vyhrane stacilo iba otocit fan na zadnej strane suflika aby fukal vzduch do hdd a nie von a zalepit paskou spodnu stranu suflia aby vzduch pretekal celym hdd a nie len jeho castou a z povodnych 45-47 stupnou som sa dostal na 33-35 stupnou co je myslim uz celkom slusne ale aj tak moc diki za rady