nepotrebuji, aby mi bezel procesor na 2700 MHz, mam to tak momentalne kvuli pametem.jantar píše:Muzu rict jen ze realnejsi je dostat se na vzduchovem chlazeni na 2,5-2,6GHz, 2,7 uz muze byt problem.
Asus A8N32-SLI Deluxe (nF4 SLI X16) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- jessie.james
- Začátečník

- jessie.james
- Začátečník

- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- hurrican
- Začátečník

-
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jessie.james
- Začátečník

- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a mas na ty desce neco zvlastniho vyplyho/zaplyho? nakou picovinkujessie.james píše:mozna jsi uz sahl na strop OC toho procesoru. ja se na tehle desce dostal stabilne s X3800+ na 280x10 pri 1.45V a slapalo to v pohode. 100% stabilni, nikdy jsem nemel zadny problem nebo nezaznamenal sebemensi nestabilitu.AlesShi píše:tak to je supr, to mam naprd procak
- kasip
- Začátečník

- jessie.james
- Začátečník

DISABLE jsem mel vsechny veci, ktere k OC nepotrebujes. tzn. ruzne CPU featurky....AlesShi píše:a mas na ty desce neco zvlastniho vyplyho/zaplyho?
TADY jsem ti upnul par screenu z nastaveni BIOSu. neni to me vlastni nastaveni. nasel jsem to na webu. hodnoty FSB, nastaveni pameti a voltaze si samozrejme upravis podle sebe.
TADY mas nazornou ukazku nastaveni A8N32 SLI pro overclocking.
mozne to je. osobne jsem na desce 4 RAM moduly nemel, takze netusim, ale se 2 RAM moduly jsem nezaznamenal zadny problem.kasip píše:Problém bude v tom,že máš 4 paměti.Když jsem měl 2paměti,jel jsem v poho fsb 290.teď mám 4 paměti a přes 250 fsb se nedostanu asi problém bude v řadiči v procesoru.
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
moc dik,jessie.james píše:DISABLE jsem mel vsechny veci, ktere k OC nepotrebujes. tzn. ruzne CPU featurky....AlesShi píše:a mas na ty desce neco zvlastniho vyplyho/zaplyho?
TADY jsem ti upnul par screenu z nastaveni BIOSu. neni to me vlastni nastaveni. nasel jsem to na webu. hodnoty FSB, nastaveni pameti a voltaze si samozrejme upravis podle sebe.
TADY mas nazornou ukazku nastaveni A8N32 SLI pro overclocking.
mozne to je. osobne jsem na desce 4 RAM moduly nemel, takze netusim, ale se 2 RAM moduly jsem nezaznamenal zadny problem.kasip píše:Problém bude v tom,že máš 4 paměti.Když jsem měl 2paměti,jel jsem v poho fsb 290.teď mám 4 paměti a přes 250 fsb se nedostanu asi problém bude v řadiči v procesoru.
vic z toho nedostanu, asi to vazne budou ty ctyry moduly
ale co, vykon dobrej, kaslu na to...
- Apoks
- Nováček

-
SATA
Ahoj,
Jsem začátečník
tak k věci.
1)Mám zájem o tuhle zákl. desku (Asus A8N32-SLI Deluxe - nForce4 SLI X16) a dočetl jsem se, že podporuje SATA II, a tak se chci zeptat zda do ní pujde dát starší pevný disk HD Maxtor 160GB, ATA 133 ??
2)pujdou do této zákl.desky i disky SATA 1 ?
Jsem začátečník
1)Mám zájem o tuhle zákl. desku (Asus A8N32-SLI Deluxe - nForce4 SLI X16) a dočetl jsem se, že podporuje SATA II, a tak se chci zeptat zda do ní pujde dát starší pevný disk HD Maxtor 160GB, ATA 133 ??
- jessie.james
- Začátečník

Re: SATA
1) anoApoks píše:Ahoj,
Jsem začátečníktak k věci.
2) ano
- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Apoks: pujdou, sam tam mam 2 SATA (1 generace) disky: Maxtor a Seagate.
Jinak k memu problemu, presel jsem na tuto desku z DFI RDX200 (jsem vul ze jsem to delal), kterou mam zatim jeste v popisu a mam opravdu BIG BIG BIG PROBLEM: Drive na me sestave jsem mel max. teplotu CPU tak 45 C a vetrak byl dost tichy (DFI si peckove regulovala otacky a nikdy mi hluk nevadil, no zadny nebyl, jo a je to BOX chladic k 4800+ s heatpipe a byl u me super, aspon na DFI) a ted co mam proklety Asus A8N32-SLI Deluxe je teplota jadra 1: az 64 C, jadra 2: 65 C a CPU: 58 C aspon mi to ukazuje EVEREST Ultimate Edition 2006.Tyto teploty jsou pri spusteni System Stability Testu - EVEREST (vsechny polozky jsem aktivoval).Zde je screen: http://i160.photobucket.com/albums/t164 ... OTO/PC.jpg (mrknete v pravo na hlavnim panelu)
Dale mi jede vetrak na plny pecky az 4000 ot a viceeee coz je hruza, po zapnuti v BIOSU Q-FAN se to trochu reguluje, ale vetsinou to neklesne pod 2000.Kdyz dam CPU a proste vsechno mozny na default hodnoty, tak teploty o neco klesnou a to napr. na 50 C (CPU)
, jinak cipset ma 40-42 C s tim pridavnym vetrakem co je v baleni.
Proste bes a hruza tahle deska a verte ze jsem nic nezanedbal.Zkusim koupit teplovodivou pastu no, preci jenom ji tam moc neni (byla rok na DFI), coz by mozna chtelo novou.Jenze to asi nevyresi muj problem.Nevim co jeste mam napsat, bios mam 1303, windows jsou ciste vcera nainstalovany, chladic je pevne pripevnen, case si myslim je dostatecne vetrana, na 8800GTX mi fouka vetsi vetrak, jinak to vsechno pekelne ohrivala.
Budu vdecny za Vase zkusenosti a rady s touto pry skvelou deskou.
Predem Diky
PS: mam presne tuhle Case: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33054 + dokoupeny 120mm vetrak ve predu.
Jinak k memu problemu, presel jsem na tuto desku z DFI RDX200 (jsem vul ze jsem to delal), kterou mam zatim jeste v popisu a mam opravdu BIG BIG BIG PROBLEM: Drive na me sestave jsem mel max. teplotu CPU tak 45 C a vetrak byl dost tichy (DFI si peckove regulovala otacky a nikdy mi hluk nevadil, no zadny nebyl, jo a je to BOX chladic k 4800+ s heatpipe a byl u me super, aspon na DFI) a ted co mam proklety Asus A8N32-SLI Deluxe je teplota jadra 1: az 64 C, jadra 2: 65 C a CPU: 58 C aspon mi to ukazuje EVEREST Ultimate Edition 2006.Tyto teploty jsou pri spusteni System Stability Testu - EVEREST (vsechny polozky jsem aktivoval).Zde je screen: http://i160.photobucket.com/albums/t164 ... OTO/PC.jpg (mrknete v pravo na hlavnim panelu)
Dale mi jede vetrak na plny pecky az 4000 ot a viceeee coz je hruza, po zapnuti v BIOSU Q-FAN se to trochu reguluje, ale vetsinou to neklesne pod 2000.Kdyz dam CPU a proste vsechno mozny na default hodnoty, tak teploty o neco klesnou a to napr. na 50 C (CPU)
Budu vdecny za Vase zkusenosti a rady s touto pry skvelou deskou.
Predem Diky
PS: mam presne tuhle Case: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33054 + dokoupeny 120mm vetrak ve predu.
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- jessie.james
- Začátečník

- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OK, zkusim CoreTemp a chladic mam klasicky BOX co byl v baleni ke 4800+. Cely den to testuji 3DM06, Prime 95, Super PI a mlada hraje asi 1,5 hodky Godfatra a stabilita bude asi ok, takze ty teploty me tolik neprudej i kdyz je to spatny, ale to ze je ten vetrak tak silene hlucny a jede na plny pecky me prudi a jak jsem psal na DFI jsem o nem nevedel (nekecam).jessie.james píše:takze, v prvni rade nemer teplotu CPU pres everest, ale pres CoreTemp, ktery je daleko presnejsi. ty teploty, ktere uvadis, jsou ve 100% zatizeni CPU? jaky chladic tam mas?Zamek píše:...
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- jessie.james
- Začátečník

- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ano mam, diky tomu se otacky snizi aspon o neco, ale jen kdyz se nic nedejejessie.james píše:mas v BIOSu zaply Q-Fan control?
- jessie.james
- Začátečník

no ja nevim, ale na boxovy chladic se mi ty teploty zdaji jako naprosto normalni. ja na tehle desce mel Scythe Infinity, coz je pasiv jako krava a na nem 120mm vetrak tocici se na 900 ot., takze jsem nic nereguloval. ale vzhledem k tomu, ze i s timhle chladicem jsem mel na pretocene X2 3800+ (2800 MHz a 1.45V) ve 100% vytizeni obou jader 58 - 60°C, tak se nedivim, ze se ti vetrak toci na maximum.Zamek píše:Ano mam, diky tomu se otacky snizi aspon o neco, ale jen kdyz se nic nedeje, staci neco delat ve win tak se zvysujou a ted jsem sel zkontrolovat mladou jak je na tom komp pri hrani (uz 2 hodky masti) Godfatra a vetrak jede jak o zivot a samo ze 8800GTX topi jako svin.
- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to je pecka teda a proc to na predchozi desce nedelalo? Takze Core
Temp 0.94:
TCaseMax 57C
TDP 75 Watts
Core 0: 48C
Core1:41C
Nic se ve win nedelo, potom jsem zapnul Stability test - EVEREST a stouplo to:
61C
59C
Takty CPU byly na default (2.4GHz) pri 2.6 by to bylo horsi.Urcite to nejsou normalni teploty pri defaultnim nastaveni nemyslis??? Predpokladam ze si si myslel ze to mam momentalne pretocene coz nemam.
Pomuze tomu Arctic Cooling Freezer 64 Pro ??? Chci to mit proste pretoceny na 2.6 a hlavneeeeee tichy chod chladice CPU !!!!!!!!!
Temp 0.94:
TCaseMax 57C
TDP 75 Watts
Core 0: 48C
Core1:41C
Nic se ve win nedelo, potom jsem zapnul Stability test - EVEREST a stouplo to:
61C
59C
Takty CPU byly na default (2.4GHz) pri 2.6 by to bylo horsi.Urcite to nejsou normalni teploty pri defaultnim nastaveni nemyslis??? Predpokladam ze si si myslel ze to mam momentalne pretocene coz nemam.
Pomuze tomu Arctic Cooling Freezer 64 Pro ??? Chci to mit proste pretoceny na 2.6 a hlavneeeeee tichy chod chladice CPU !!!!!!!!!
- jessie.james
- Začátečník

mrkni se na vytizeni obou jader u toho everest testu. v zivote jsem jej nedelal, tak ti nereknu, na kolik vytizi CPU. mimochodem, kdyz jsi vratil frekvenci CPU na puvodni hodnotu, snizil jsi taky voltaz? jinak ty teploty, ktere jsi ted postoval jsou normalni, pokud je to v zatezi. a AC Freezer je dobry chladic. kdyz mi uchladil prescotta na 3.6 GHz s otackama na polovine, tak zvladne i tohle AMD, ktere topi mnohem min.