Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Jirka_007
- Začátečník

Jojo diky moc a pridava to nejakej vykon ?
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
- kupca
- Začátečník

- rebx
- Začátečník

Re: problem s instalaci win xp - pomala instalace windows
Máš ten disk zo stareého kompu v poriadku? Nemohlo sa stať že pri montáži do nového PC sa s ním niekde treplo a nepoškodil sa? Skús vykonať inštaláciu len s jedným párom ramiek - tj. 2x1GB a daj ich do slotu 1 a 3 (totiž ak nahadzuješ Win XP tak ten v základnom defaultnom nastavení podporuje iba 3GB ram a ak chceš bežať na 4GB tak po inštalácii treba zapnúť niečo v BOOT.INI alebo dačo také, už sa nepamätám).kuzmic_x píše:zdravim na foru, mam desku ds4, conroe e6400, 4x1gb pameti, fortron 650w, ide vypalovacku a sata disk ... je to novy upgrade, disk a vypalovacka jsou rok stare a v predchozi konfiguraci (epox deska+opteron procesor) nedelaly zadne problemy... na nove konfiguraci se pokousim nainstalovat windows xp a cela instalace probiha neskutecne pomalu, az konecne zamrzne. treba kopirovani souboru trva asi hodinu. zkousel jsem zapojit disk na oba radice, intel i gigabyte, jak v ide emulaci tak v AHCI modu s F6 instalaci driveru, vse se tvari v pohode, ale instalace win porad stejne pomala-nefunkcni (nastaveni biosu pro intel a gygabite radice na ruznych mistech v biosu je v poradku, presne podle manualu). pokud je nastavena ide emulace, bios disk vidi, pokud AHCI, bios bisk nevidi, takze to je v taky poradku. bios jsem flashnul, opet zadna zmena.
zrejme je spatna deska (?), asi pujde na reklamaci, ale nemuze to byt jeste necim jinym? (cd urcite poskrabane neni) nemuze se hadat disk s mechanikou? pameti? diky za kazdou radu.. jeste me napada, ze na disku zustal partition s daty z predchoziho pocitace, nicmene c: je pred istalaci radne zformatovano..co s tim?
tu je daco o tom:
Kód: Vybrat vše
http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspxMB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
- kuzmic_x
- Nováček

-
Re: problem s instalaci win xp - pomala instalace windows
takze opravdu je problem v pametech, diky za radurebx píše:Máš ten disk zo stareého kompu v poriadku? Nemohlo sa stať že pri montáži do nového PC sa s ním niekde treplo a nepoškodil sa? Skús vykonať inštaláciu len s jedným párom ramiek - tj. 2x1GB a daj ich do slotu 1 a 3 (totiž ak nahadzuješ Win XP tak ten v základnom defaultnom nastavení podporuje iba 3GB ram a ak chceš bežať na 4GB tak po inštalácii treba zapnúť niečo v BOOT.INI alebo dačo také, už sa nepamätám).kuzmic_x píše:zdravim na foru, mam desku ds4, conroe e6400, 4x1gb pameti, fortron 650w, ide vypalovacku a sata disk ... je to novy upgrade, disk a vypalovacka jsou rok stare a v predchozi konfiguraci (epox deska+opteron procesor) nedelaly zadne problemy... na nove konfiguraci se pokousim nainstalovat windows xp a cela instalace probiha neskutecne pomalu, az konecne zamrzne. treba kopirovani souboru trva asi hodinu. zkousel jsem zapojit disk na oba radice, intel i gigabyte, jak v ide emulaci tak v AHCI modu s F6 instalaci driveru, vse se tvari v pohode, ale instalace win porad stejne pomala-nefunkcni (nastaveni biosu pro intel a gygabite radice na ruznych mistech v biosu je v poradku, presne podle manualu). pokud je nastavena ide emulace, bios disk vidi, pokud AHCI, bios bisk nevidi, takze to je v taky poradku. bios jsem flashnul, opet zadna zmena.
zrejme je spatna deska (?), asi pujde na reklamaci, ale nemuze to byt jeste necim jinym? (cd urcite poskrabane neni) nemuze se hadat disk s mechanikou? pameti? diky za kazdou radu.. jeste me napada, ze na disku zustal partition s daty z predchoziho pocitace, nicmene c: je pred istalaci radne zformatovano..co s tim?
tu je daco o tom:Kód: Vybrat vše
http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspx
a dale a hlavne, pokud jsou zapojeny vsechny 4 moduly, hned po restartu, po testu pameti na uvodni POST obrazovce system asi na 20-30 sekund vytuhne a pak se zase rozjede (takze uz je to zpomalene tady-bud spatne nastaveny bios -ale kde-nebo deska), pokud tam jsou 3 a min modulu tak to jede hned. biosy F8 mam uz oba, do pameti jsem pustil o 0.3V vic, prohazel jsem vsechny moduly a sloty, oba dva dualchannely, nic. pokud tam jsou jakkoliv zapojeny jenom 3 vechno v pohode, 4 a slus. damned. nemate nekdo nejaky dalsi napady?
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ? 
U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel.
S problemem vypínaní disku pri restartu to nesouvisí, to se mi nedeje (mam nainstalovanej intel matrix). Slabost zdroje můžu taky vyloučit, to PC beží pretočený v kuse x dní, a že by tam pri tom roztačení byl nejak extremne vetší odber - tomu neverim. Při full zateži je tam odber určite vetší ..
U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel.
S problemem vypínaní disku pri restartu to nesouvisí, to se mi nedeje (mam nainstalovanej intel matrix). Slabost zdroje můžu taky vyloučit, to PC beží pretočený v kuse x dní, a že by tam pri tom roztačení byl nejak extremne vetší odber - tomu neverim. Při full zateži je tam odber určite vetší ..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Max Casper
- Začátečník

Stává se mi to, jen když PC vypnu natvrdo power vypínačem nebo se prostě jinak nekorektně vypne, což se mi u této desky stalo jen jednou, ale u minulého kousku to bylo co chvíli (výtuhy, BSOD apod.) Pak startuje takříkajíc "nadvakrát".
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Vypínaní probíhá korektne, nezatuhlo to ani jednou, PC si prochazí zatežkávacím peklem každou chvili, v tom problem nebude ... Tohle je vicemene jedinej problem co s tim mam, HDD celkem trpí. Nejdriv trpel pri tom šilenym vypínání pri restartu a ted proste občas (jak píšeš) nabíhá nadvakrát .. A já trpim s nim. Je jasne slyšet ze se jeste ani neroztočí naplno a uz ho to utne.Max Casper píše:Stává se mi to, jen když PC vypnu natvrdo power vypínačem nebo se prostě jinak nekorektně vypne, což se mi u této desky stalo jen jednou, ale u minulého kousku to bylo co chvíli (výtuhy, BSOD apod.) Pak startuje takříkajíc "nadvakrát".
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- indigo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky sem si všiml, ale nedělá to dycky, jen obcasSentenced píše:Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ?
U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel......

Naposledy upravil(a) indigo dne stř 31. led 2007, 13:07, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
U mne se tento problém naštěstí ještě neobjevilindigo píše:Taky sem si všiml, ale nedělá to dycky, jen obcasSentenced píše:Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ?
U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel......
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
2jrk: A nebo o tom ani nevíš, verim, ze lidi co maj napr. zminovany 7200.10 Seagaty o tom vedet nemusí, na tom HDD ani neslyšim ze se tam takova zakeřnost deje, neni slyšet roztačení a vypínaní. U toho WDC je ten kovovej vypínací zvuk slyšet na 5 metrů... Tohle tomu HDD dobre určite nedela - vypnutí ve stavu, kdy se jeste ani nerozjel.
Nechapu co je to za bordel, nejdriv to ten disk systematicky likviduje pri restartech než tam človek dá matrix driver a ted tohle...
Nechapu co je to za bordel, nejdriv to ten disk systematicky likviduje pri restartech než tam človek dá matrix driver a ted tohle...
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
U mne se tento problém naštěstí ještě neobjevilindigo píše:Taky sem si všiml, ale nedělá to dycky, jen obcasSentenced píše:Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ?
Prosim moderátory o odstranění tohoto příspěvku... dik
Naposledy upravil(a) jrk dne stř 31. led 2007, 15:44, celkem upraveno 1 x.
- PetrB
- Začátečník

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
AHCI - jinak bych tam nedaval matrix driver...PetrB píše:to Sentenced:máš disky v ahci nebo emulovaném ide?me se to chovalo podobně pri ide, v ahci pohoda (viz pár stránek zpet)
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Hodil jsem tam druhej disk s holym systemem - tentokrat v IDE režimu - chová se to uplne stejne ... jednou z x zapnutí proste probíhá roztočení na 2x, asi nejakej gigabytovskej bug 
- Jirka_007
- Začátečník

To ale neni dobre jen tak pri staru vypnout a zapnout ... 
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Trocha OT: Neéé, nekecejJirka_007 píše:To ale neni dobre jen tak pri staru vypnout a zapnout ...
A proč asi myslíš, že tady kvuli tomu delam zmatek ...
- Jirka_007
- Začátečník

Spis se musi prijit na to jak to vyresit, pac me to dela taky.
- ChrastyII
- Začátečník

- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Revize 3.3 této desky neexistuje, asi sis to spletl z deskou GA-965G-DS4ChrastyII píše:nebudu vám kecat do diskuzeale vyšla nová revize téhle desky- 3.3
nevím co to je zač,jenom jsem ji viděl na stránkách Gigabytu,když jsem byl shánět drivery pro vistu
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... A-965G-DS4