Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Jojo diky moc a pridava to nejakej vykon ?
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Jirka_007 píše:Jojo diky moc a pridava to nejakej vykon ?
jako jo, urcite to poznas, ale zas takovy narust vykonu to neni
rebx
Začátečník
Začátečník

Re: problem s instalaci win xp - pomala instalace windows

Příspěvek od rebx »

kuzmic_x píše:zdravim na foru, mam desku ds4, conroe e6400, 4x1gb pameti, fortron 650w, ide vypalovacku a sata disk ... je to novy upgrade, disk a vypalovacka jsou rok stare a v predchozi konfiguraci (epox deska+opteron procesor) nedelaly zadne problemy... na nove konfiguraci se pokousim nainstalovat windows xp a cela instalace probiha neskutecne pomalu, az konecne zamrzne. treba kopirovani souboru trva asi hodinu. zkousel jsem zapojit disk na oba radice, intel i gigabyte, jak v ide emulaci tak v AHCI modu s F6 instalaci driveru, vse se tvari v pohode, ale instalace win porad stejne pomala-nefunkcni (nastaveni biosu pro intel a gygabite radice na ruznych mistech v biosu je v poradku, presne podle manualu). pokud je nastavena ide emulace, bios disk vidi, pokud AHCI, bios bisk nevidi, takze to je v taky poradku. bios jsem flashnul, opet zadna zmena.
zrejme je spatna deska (?), asi pujde na reklamaci, ale nemuze to byt jeste necim jinym? (cd urcite poskrabane neni :wink:) nemuze se hadat disk s mechanikou? pameti? diky za kazdou radu.. jeste me napada, ze na disku zustal partition s daty z predchoziho pocitace, nicmene c: je pred istalaci radne zformatovano..co s tim?
Máš ten disk zo stareého kompu v poriadku? Nemohlo sa stať že pri montáži do nového PC sa s ním niekde treplo a nepoškodil sa? Skús vykonať inštaláciu len s jedným párom ramiek - tj. 2x1GB a daj ich do slotu 1 a 3 (totiž ak nahadzuješ Win XP tak ten v základnom defaultnom nastavení podporuje iba 3GB ram a ak chceš bežať na 4GB tak po inštalácii treba zapnúť niečo v BOOT.INI alebo dačo také, už sa nepamätám).
tu je daco o tom:

Kód: Vybrat vše

http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspx
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
kuzmic_x
Nováček
Nováček

Re: problem s instalaci win xp - pomala instalace windows

Příspěvek od kuzmic_x »

rebx píše:
kuzmic_x píše:zdravim na foru, mam desku ds4, conroe e6400, 4x1gb pameti, fortron 650w, ide vypalovacku a sata disk ... je to novy upgrade, disk a vypalovacka jsou rok stare a v predchozi konfiguraci (epox deska+opteron procesor) nedelaly zadne problemy... na nove konfiguraci se pokousim nainstalovat windows xp a cela instalace probiha neskutecne pomalu, az konecne zamrzne. treba kopirovani souboru trva asi hodinu. zkousel jsem zapojit disk na oba radice, intel i gigabyte, jak v ide emulaci tak v AHCI modu s F6 instalaci driveru, vse se tvari v pohode, ale instalace win porad stejne pomala-nefunkcni (nastaveni biosu pro intel a gygabite radice na ruznych mistech v biosu je v poradku, presne podle manualu). pokud je nastavena ide emulace, bios disk vidi, pokud AHCI, bios bisk nevidi, takze to je v taky poradku. bios jsem flashnul, opet zadna zmena.
zrejme je spatna deska (?), asi pujde na reklamaci, ale nemuze to byt jeste necim jinym? (cd urcite poskrabane neni :wink:) nemuze se hadat disk s mechanikou? pameti? diky za kazdou radu.. jeste me napada, ze na disku zustal partition s daty z predchoziho pocitace, nicmene c: je pred istalaci radne zformatovano..co s tim?
Máš ten disk zo stareého kompu v poriadku? Nemohlo sa stať že pri montáži do nového PC sa s ním niekde treplo a nepoškodil sa? Skús vykonať inštaláciu len s jedným párom ramiek - tj. 2x1GB a daj ich do slotu 1 a 3 (totiž ak nahadzuješ Win XP tak ten v základnom defaultnom nastavení podporuje iba 3GB ram a ak chceš bežať na 4GB tak po inštalácii treba zapnúť niečo v BOOT.INI alebo dačo také, už sa nepamätám).
tu je daco o tom:

Kód: Vybrat vše

http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspx
takze opravdu je problem v pametech, diky za radu :) ... az do 3gb vsechno funguje dobre..nainstalil jsem windows se dvema gb, jak jsi rikal, vse v poradku. pak jsem zkusil zapojit vsechny moduly a bootovani a cely beh systemu vyrazne zpomaleny. nicmene problem asi neni ve windows, ty sice, jak jsem se docetl, rozpoznaji skutecne jen 3.2-3.7GB, podle service packu, ale nemelo by je to zpomalovat, jen je system nevidi (ale presto jsem zkousel to BOOT.ini, nepomohlo).
a dale a hlavne, pokud jsou zapojeny vsechny 4 moduly, hned po restartu, po testu pameti na uvodni POST obrazovce system asi na 20-30 sekund vytuhne a pak se zase rozjede (takze uz je to zpomalene tady-bud spatne nastaveny bios -ale kde-nebo deska), pokud tam jsou 3 a min modulu tak to jede hned. biosy F8 mam uz oba, do pameti jsem pustil o 0.3V vic, prohazel jsem vsechny moduly a sloty, oba dva dualchannely, nic. pokud tam jsou jakkoliv zapojeny jenom 3 vechno v pohode, 4 a slus. damned. nemate nekdo nejaky dalsi napady?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ? :)

U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel.

S problemem vypínaní disku pri restartu to nesouvisí, to se mi nedeje (mam nainstalovanej intel matrix). Slabost zdroje můžu taky vyloučit, to PC beží pretočený v kuse x dní, a že by tam pri tom roztačení byl nejak extremne vetší odber - tomu neverim. Při full zateži je tam odber určite vetší ..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Stává se mi to, jen když PC vypnu natvrdo power vypínačem nebo se prostě jinak nekorektně vypne, což se mi u této desky stalo jen jednou, ale u minulého kousku to bylo co chvíli (výtuhy, BSOD apod.) Pak startuje takříkajíc "nadvakrát".
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Max Casper píše:Stává se mi to, jen když PC vypnu natvrdo power vypínačem nebo se prostě jinak nekorektně vypne, což se mi u této desky stalo jen jednou, ale u minulého kousku to bylo co chvíli (výtuhy, BSOD apod.) Pak startuje takříkajíc "nadvakrát".
Vypínaní probíhá korektne, nezatuhlo to ani jednou, PC si prochazí zatežkávacím peklem každou chvili, v tom problem nebude ... Tohle je vicemene jedinej problem co s tim mam, HDD celkem trpí. Nejdriv trpel pri tom šilenym vypínání pri restartu a ted proste občas (jak píšeš) nabíhá nadvakrát .. A já trpim s nim. Je jasne slyšet ze se jeste ani neroztočí naplno a uz ho to utne.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indigo »

Sentenced píše:Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ? :)
U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel......
Taky sem si všiml, ale nedělá to dycky, jen obcas Obrázek
Naposledy upravil(a) indigo dne stř 31. led 2007, 13:07, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

indigo píše:
Sentenced píše:Stává se nekomu u tyhle desky že při nabíhaní (zapnutí PC) približne po pulsekunde vypne disk a pak ho hned zas roztáčí čimž me dost vytáčí ? :)
U nekterych disků (7200.10) by si toho človek asi ani nevšiml, protože to roztočení je hodne tichý a vypnutí taky - u 2500KS to poznam, pač to vypnutí slušne lupne - nedelá to pokaždý, nevim co je to za bordel......
Taky sem si všiml, ale nedělá to dycky, jen obcas :x
U mne se tento problém naštěstí ještě neobjevil :) .
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

2jrk: A nebo o tom ani nevíš, verim, ze lidi co maj napr. zminovany 7200.10 Seagaty o tom vedet nemusí, na tom HDD ani neslyšim ze se tam takova zakeřnost deje, neni slyšet roztačení a vypínaní. U toho WDC je ten kovovej vypínací zvuk slyšet na 5 metrů... Tohle tomu HDD dobre určite nedela - vypnutí ve stavu, kdy se jeste ani nerozjel.

Nechapu co je to za bordel, nejdriv to ten disk systematicky likviduje pri restartech než tam človek dá matrix driver a ted tohle... :evil:

jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

indigo píše:
Taky sem si všiml, ale nedělá to dycky, jen obcas :x
U mne se tento problém naštěstí ještě neobjevil :) .
Prosim moderátory o odstranění tohoto příspěvku... dik
Naposledy upravil(a) jrk dne stř 31. led 2007, 15:44, celkem upraveno 1 x.
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

to Sentenced:máš disky v ahci nebo emulovaném ide?me se to chovalo podobně pri ide, v ahci pohoda (viz pár stránek zpet :wink: )
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

PetrB píše:to Sentenced:máš disky v ahci nebo emulovaném ide?me se to chovalo podobně pri ide, v ahci pohoda (viz pár stránek zpet :wink: )
AHCI - jinak bych tam nedaval matrix driver...

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja mam ide rezim a zadny problemy nemam
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Hodil jsem tam druhej disk s holym systemem - tentokrat v IDE režimu - chová se to uplne stejne ... jednou z x zapnutí proste probíhá roztočení na 2x, asi nejakej gigabytovskej bug :)

Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

To ale neni dobre jen tak pri staru vypnout a zapnout ... :wink:
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jirka_007 píše:To ale neni dobre jen tak pri staru vypnout a zapnout ... :wink:
Trocha OT: Neéé, nekecej :? To by me vůbec nenapadlo :roll:

A proč asi myslíš, že tady kvuli tomu delam zmatek ...

Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

:) V klidu pane q=)

Spis se musi prijit na to jak to vyresit, pac me to dela taky.
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

nebudu vám kecat do diskuze :) ale vyšla nová revize téhle desky- 3.3

nevím co to je zač,jenom jsem ji viděl na stránkách Gigabytu,když jsem byl shánět drivery pro vistu :)
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

ChrastyII píše:nebudu vám kecat do diskuze :) ale vyšla nová revize téhle desky- 3.3

nevím co to je zač,jenom jsem ji viděl na stránkách Gigabytu,když jsem byl shánět drivery pro vistu :)
Revize 3.3 této desky neexistuje, asi sis to spletl z deskou GA-965G-DS4
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... A-965G-DS4
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“