Proč ne nové konzole? nebo snad ano?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Maxtor píše:
wector píše:..ale člověk platí i za posr... prohlížeč, co je normálně zadarmo!!!
..to jsi prosimte slysel kde.. praktikje se to u jedinyho produktu a tim je X-Box 360..
ano a prave ten Xbox je v CZE asi nejrozsirenejsi Kolik lidi ma PS3? Wii?
a na PS2 muzes pripojit mys a key? ajit na net(tohle nevim)
ale jinak presne valka mezi dvema svety
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

hlupak píše:a na PS2 muzes pripojit mys a key? ajit na net(tohle nevim)
ale jinak presne valka mezi dvema svety
jo, ve své době šel koupit i Linux kit pro PS2, ale netuším co na tom bylo tak super
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Maxtor píše:
wector píše:..ale člověk platí i za posr... prohlížeč, co je normálně zadarmo!!!
..to jsi prosimte slysel kde.. praktikje se to u jedinyho produktu a tim je X-Box 360..
Co třeba asi 5USD za Operu pro Wii? :roll:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

to Wector.. jj.. zacitoval jsem vedlejsi vetu.. melo to byt o placenem pristupu na net..

to Hlupak ..nemotej sem PS2.. twe tohle je uz fakt trochu retro.. proste konzole jsou specificky trh a PS4 apod uz zase budou mit k beznemu PC blize.. vyvoj nebo spise integrace funkci v podobnem odvetvi trva dyl no..
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

No já taky tak trochu uvažuju, jestli si místo nové grafické karty nekoupit raději konzoli. Jestli si radši koupim nějakou x1950pro do AGP za šest, sedum tisíc nebo radši novou konzoli :)

Ale rád bych případně konzoli používal i jako multimedilní centrum k přehrávání DVD a filmů (neumi wii - takova skoda) v divx/xvid (jednoduse a kvalitne neumi ani xbox) pripadne k prehravani hudby. Precijen bych usetril zas nejakou kacku za dalsi zarizeni :) PS3 je na me uz moc drahe.

Pro koupeni graficke karty:
precijen o trosku levnejsi
na PC je vic mnou oblibenych adventur
akcni hry se hrajou nejlip na mysi a klavesnici
pres tvout prehraju na televizi vsechno, i kdyz ne moc pohodlne

Pro koupeni konzole:
pohodlnejsi hrani
clovek se nemusi starat zda mu ta ktera hra bude behat plynule
nektery hry a jejich ovladani se zase hrajou lepe na konzolich, treba sporty :)

Tak nevim nevim.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

lidi pochopte to NENI Bud a Nebo ... Bud PC, Nebo konzoli ...mejte oboji nikdo vas nenuti si preci zvolit jen jednu vec .... :shock:
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

OBR: no na novou grafiku (a pripadne dalsi upgrady PC) + novou konzoli proste nemam penize :-/
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Huncut píše:OBR: no na novou grafiku (a pripadne dalsi upgrady PC) + novou konzoli proste nemam penize :-/
tak to je jina, ale pripocti vysoke ceny her na konzole ... a kratkou hratelnost, zaplatis ranec za Gears Of War a dohrajes za dva dny ...
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

OBR: Jak uz tu ale nekdo psal, konzolove hry se zase lepe prodavaji, nebot jejich cena tak neklesa. Dohraju, prodam a koupim dalsi :) Nebo rovnou vymenim :)

Mimo jine i z cenovych duvodu (a pohodli) bych prave chtel take konzoli, kterou budu moct pouzit misto DVD/divx/xvid prehravace.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Huncut píše:OBR: Jak uz tu ale nekdo psal, konzolove hry se zase lepe prodavaji, nebot jejich cena tak neklesa. Dohraju, prodam a koupim dalsi :) Nebo rovnou vymenim :)

Mimo jine i z cenovych duvodu (a pohodli) bych prave chtel take konzoli, kterou budu moct pouzit misto DVD/divx/xvid prehravace.
... to jsem psal ja, kup si za par tisic xvid player a mas po starostech, treba XORO ...
Scot 666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scot 666 »

X360 si jako Divx player urcite nekupuj, sam o sobe je prehrat neumi. Maximalne je umi prehrat ze streamu, co mu pustis z pc. Podle meho nazoru zatim neprekonany prehravac cehokoli je puvodni Xbox s cipem a nainstalovanym XBMC.
PC:obvykle nějaký Thinkpad
Mobilita: Palm TX
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

Tak ze bych si koupil puvodni xbox? Ten by se ten mohl dat koupit levne z druhy ruky i nejakou tou hrou :) Stiha to pri prehravani dobre? Nejsou nekdy filmy v xvidu trhane (jako u nekterych levenejsich prehravacu)?

Jsou na to dobre hry? Ani mi tak nejde o grafiku, stejne nemam zadnou super LCD TV. Spis o hratelnost, zabavu, pribeh... :)
Snazil sem se na internetu najit nejakou peknou recenzi puvodniho xboxu, nejaky sumar toho, co to dneska se vsema udelatkama umi, ale vsude uz pisou jenom o X360:-/
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Na DivX mohu doporučit nadále skvělý Sigmatek XM-400pro...

http://www.sigmatek.cz/sigmatek/cz/xm400pro/index.asp

narozdíl od Xbox360 je při přehrávání také naprosto tichý.
show must go on..
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

Shadow: dik. Po tom sem před časem taky pokukoval. Ale zase na xboxu bych si mohl za stejnou cenu občas i něco zahrát :-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Huncut píše:Shadow: dik. Po tom sem před časem taky pokukoval. Ale zase na xboxu bych si mohl za stejnou cenu občas i něco zahrát :-)
nj, jenomže multifunkční zařízení ti obvykle nedosáhne kvalit specializovaného :). Ten sigmatek mám, je ověřenej... to se radši vykašli na xbox a hraj adventury na PC :)
show must go on..
Huncut
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huncut »

shadow: nj, asi to tak udělám :))

Já sem si právě pořídil novej monitor, 20" a při NWN2 už v rozlišení 1600x1200 moje 6600GT nestíhá :-/ Tak možná ještě trošku upgraduju a tim končim :)
Scot 666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scot 666 »

shadow píše: nj, jenomže multifunkční zařízení ti obvykle nedosáhne kvalit specializovaného :). Ten sigmatek mám, je ověřenej...
Co si takhle zkusit najit, co ten Xbox s XBMC umi? Podle mne mnohem vic nez nejaky Sigmatek. Ma Sigmatek libovolne velky HDD? Umi prehravat ze site? Umi streamovat hudbu i video z internetu? Ma ftp server? Umi ti k filmu nebo muzice stahnout obrazek a popis z internetovych databazi? Kdyz mu das divx na HDD rozdeleny na vice CD, umi je prehrat jako jeden film? Najde titulky v raru? Nerikam, ze nema i sve chyby, ale za 2000,- co se dneska prodava, rozhodne nic lepsiho nekoupis.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

A jaká je hlasitost toho xboxu? ten sigmatek není vůbec slyšet a hlučnost já považuji za snad ten nejdůležitější faktor, viz můj příspěvek, kterým jsem tento thread otevřel.

Jinak, ty funkce, které specicky vyjmenováváš (FTP, streamy, net), mnou odkazovaný model Sigmateku skutečně neumí a nemá, otázka už jak jsou v praxi využitelné. Pro tebe třeba ano, pro jiné ne.

Jinak ten Sigmatek rozdělené divx jako jeden film normálně přehraje. Není problém. Ve firmware, který mám, je pouze omezení, že titulky se musí jmenovat stejně jako samotný video soubor, takže to člověk musí někdy přejmenovávat.

Dalším důležitým faktorem je kvalita zobrazení videa. Ohledně toho Xboxu XBMC se pochopitelně nemohu vyjádřit, protože ho nemám, mohu se ale vyjádřit k tomu Sigmateku, a obraz je u něj naprosto perfektní, i lepší než na PC, když je u divx větší komprese.

(video převodník 108MHz /12bit).

Pouze upozorňuji, že XM400pro umí maximálně rozlišení jen DVD PAL, takže pokud chcete přehrávat HD video, tak sáhněte po jiném modelu, popř. musíte konvertit např. přes AutoGordianKnot.

Zvuk je také super, viz specifikace:

http://www.sigmatek.cz/sigmatek/cz/xm400pro/specs.asp

Osobně bych si koupil nějaký specializovaný DivX přehrávač, třeba ten Sigmatek, a pak k tomu už nějakou konzoli nové generace. Záleží i na jiných faktorech, jako rodinncýh příslušnících atd. :). Xbox z hlediska herního už nevím, nevím. To nejlepší, co na něm vyšlo, vyšlo až na pár výjimek i na PC a z dnešního pohledu to jde i na lowendových konfiguracích.

Ale určitě i ten Xbox je řešení a nutno říct, že ten XboxMediaCenter (XBMC) vypadá zajímavě, to nepopírám :).

edit: resp. po funkční stránce to vypadá naprosto skvěle, to ti dávám za pravdu, o těchto takto širokých funkcích jsem nevěděl:

http://en.wikipedia.org/wiki/XBMC
show must go on..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ja mam ten novejsi Sigmatek ale mel jsem kdysi davno 400Pro, stahni si pro nej EXSPORT firmware a titulky se nemusi jmenovat stejne a muzes menit i jejich velikost + milion dalsich zlepseni ...
Scot 666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scot 666 »

2 shadow: S tim hernim vyuzitm mas pravdu, dneska uz to neni to prave orechove, ale dceri to zatim staci. Ja ho mam primarne na tu multimedialni stranku. Na hry mam PC a X360. Hlucnost Xboxu neni nijak tragicka, pokud v XBMC softwarove snizis otacky jedineho 80 ventilatoru. Mi ale vadilo i tohle, takze jsem ventilator vymenil a ted neni slyset vubec. Hodne mi vyhovuje, ze muzu prehravat filmy z disku nebo x fileserveru, protoze pak ani nehrozi hluk z mechaniky.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“