-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jak jste spokojení s vaší X1950GT/PRO?

Super, nejlepší karta, jakou jsem zatím měl.
43
30%
Fajn karta za fajn peníze.
71
50%
Dobrý průměr.
5
4%
Čekal jsem trochu víc.
7
5%
Nejhorší grafika, jakou jsem kdy zkusil, tolik problémů jsem s jinou neměl.
15
11%

Celkem hlasů: 141
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Re: X1950PRO

Příspěvek od Hosenfeld »

basa píše:zkouseli jste nekdo MSI RX1950PRO 256MB Je taky tak problemova jako ta Radeonka?
Já mám MSI od listopadu a jsem naprosto spokojen. Vůbec se nepřehřívá teploty v záteži při 40% otáčkách větráku(kdy je stále velmi tichá) do 60C. Jenom je blbý, že nemá chlazený paměti, tak jsem si na ně koupil pasivní chlazení a jde dostat stabilně na 650/1500MHz
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: X1950PRO

Příspěvek od Morph »

godlike píše:
basa píše:zkouseli jste nekdo MSI RX1950PRO 256MB Je taky tak problemova jako ta Radeonka?
Ja bych se safiru vyhnul.Problemy s chlazenim,vysoke teploty hnus.Bud Asus(bozi tichounkej chladic) nebo MSI.Taky dobry funkcni chladidlo narozdil od Safira.MSI ma 3roky zaruky coz taky potesi.
nezapomen na powercolor :lol: ,ale ten uz je zase v jinych cenovych hladinach
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nojo ale da se bezne v CR koupit?Ten ma Accelero ne?Blbej chladic o nicem.Teplo vhani zpatky do case.Asus se maximalne povedl...kdyz ho das na 50% porad huci celkem malo a teploty jsou kolem 55-58st.Skoro jsem zapomel na tu hruzu s 1800XT/1900GT/1900XT..
Naposledy upravil(a) godlike dne úte 30. led 2007, 21:52, celkem upraveno 1 x.
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Zajimalo by mě, co jsou to ty VRM ? Pac chci osadit grafiku jinym chlazenim...
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jirka_007 píše:Zajimalo by mě, co jsou to ty VRM ? Pac chci osadit grafiku jinym chlazenim...
Short for voltage regulator module, a small module that installs on a MB to regulate the voltage fed to the GPU.
Bohuzel je problem jak to rozume uchladit..zkus zbastlit nejakej pasiv...
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

godlike píše:Nojo ale da se bezne v CR koupit?Ten ma Accelero ne?Blbej chladic o nicem.Teplo vhani zpatky do case.Asus se maximalne povedl...kdyz ho das na 50% porad huci celkem malo a teploty jsou kolem 55-58st.Skoro jsem zapomel na tu hruzu s 1800XT/1900GT/1900XT..
ja ho sehnal a do 4 dnu byl u me na stole
chladic-nevim co se ti na nem zda blby,ale me uchladi pri oblivionu a OC na maximalne 45C a 40% otacek,neslysim to...
jo a nevim ,kam myslis ze fouka ten asusackej chladic,stavbu ma zhruba stejnou,a ten vzduch bude litat stejne jako u accelera
stverec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stverec »

Zdravim. Mam dotaz, Everest mi hlasi u karty vertex shadery, podle specifikace by jich ale karta mela mit 8. Cim to muze byt? Je chyba v programu nebo karte? Jinak bezi v pohode i pretaktovana a vysledky dava solidni...
DELL Vostro 1500 | 15,4" WSXGA+ 1680x1050pix | Core2Duo T7250 2.00GHz, | 2048 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM | 256 MB NVIDIA GeForce 8600M GT | Hard Drive 160GB Serial ATA (5400RPM) | 8X DVD+/-RW Drive | 9-cell 85WHr Li-Ion Battery | Wireless 802.11b/g | internal Bluetooth Module
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

stverec píše:Zdravim. Mam dotaz, Everest mi hlasi u karty vertex shadery, podle specifikace by jich ale karta mela mit 8. Cim to muze byt? Je chyba v programu nebo karte? Jinak bezi v pohode i pretaktovana a vysledky dava solidni...
Everest imho neni schopen rozpoznat kolik mas VS, on si jen nacte jmeno jadra a ze sve databaze vytahne udaje...
0118 999 881 999 119 7253
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Morph píše: ja ho sehnal a do 4 dnu byl u me na stole
chladic-nevim co se ti na nem zda blby,ale me uchladi pri oblivionu a OC na maximalne 45C a 40% otacek,neslysim to...
jo a nevim ,kam myslis ze fouka ten asusackej chladic,stavbu ma zhruba stejnou,a ten vzduch bude litat stejne jako u accelera
Tak aspon rekni KDE a za KOLIK?Neznam bezny obchod treba v Praze kde by POWERCOLOR byl k mani.Pokud ano rad se necham poucit.ASUS fouka z case ven tak jak ma a ne jako AC zpatky do case..Accelero bylo uplne na nic na x18xx/x19xx pac hnal varici vzduch z GPU primo na mosfety,ktery samy o sobe zhavily jak peklo.Nastesti RV570 je vubec nema a topi(jadro) dost min.Takze i accelero stiha.45st v zatezi ti moc neverim.To snad nema ani zalman VF-900 nebo Thermalright HR-03 ;-)
stverec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stverec »

cool.user píše:
stverec píše:Zdravim. Mam dotaz, Everest mi hlasi u karty vertex shadery, podle specifikace by jich ale karta mela mit 8. Cim to muze byt? Je chyba v programu nebo karte? Jinak bezi v pohode i pretaktovana a vysledky dava solidni...
Everest imho neni schopen rozpoznat kolik mas VS, on si jen nacte jmeno jadra a ze sve databaze vytahne udaje...
Takze asi jinymi slovy jeste nezna tu kartu? To jsem si taky myslel, ale nedalo mi to a pro jistotu jsem se zeptal :) diky

Oprava: Hlasi 5 VS namisto 8.
DELL Vostro 1500 | 15,4" WSXGA+ 1680x1050pix | Core2Duo T7250 2.00GHz, | 2048 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM | 256 MB NVIDIA GeForce 8600M GT | Hard Drive 160GB Serial ATA (5400RPM) | 8X DVD+/-RW Drive | 9-cell 85WHr Li-Ion Battery | Wireless 802.11b/g | internal Bluetooth Module
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

godlike píše:
Morph píše: ja ho sehnal a do 4 dnu byl u me na stole
Tak aspon rekni KDE a za KOLIK?Neznam bezny obchod treba v Praze kde by POWERCOLOR byl k mani.Pokud ano rad se necham poucit.ASUS fouka z case ven tak jak ma a ne jako AC zpatky do case..Accelero bylo uplne na nic na x18xx/x19xx pac hnal varici vzduch z GPU primo na mosfety,ktery samy o sobe zhavily jak peklo.Nastesti RV570 je vubec nema a topi(jadro) dost min.Takze i accelero stiha.45st v zatezi ti moc neverim.To snad nema ani zalman VF-900 nebo Thermalright HR-03 ;-)
koupil jsem to tady http://www.citycomp.cz ,ale objednal i odebral jsem si to osobne v Plzni,nejdriv jsem objednal Asusku,problemy 1 tejden a pak,ze bude az za mesic,no ale pri hledani alternativ mi nasli powercolor,ale z jakyho velkoobchodu ....to nevim
jo tech 45C je cteny z i s OC zobrazeny ATITrayTools
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

stverec píše:
Takze asi jinymi slovy jeste nezna tu kartu? To jsem si taky myslel, ale nedalo mi to a pro jistotu jsem se zeptal :) diky

no ono everest pozna tu kartu az na pocet tych VS kde aj mne hlasi 5 namiesto 8 neviem preco
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Morph píše:koupil jsem to tady http://www.citycomp.cz ,ale objednal i odebral jsem si to osobne v Plzni..
Na webu ji nemaj....
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

to ji nemeli ani predtim,ale jako alternativu misto asuse mi nabidli powercolor...
stverec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stverec »

Meloon píše:
stverec píše:

no ono everest pozna tu kartu az na pocet tych VS kde aj mne hlasi 5 namiesto 8 neviem preco
Tak to jsme na tom stejne, to bude v poradku. Tusim, ze by to mohlo zmizet s novou verzi. :wink:
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

Morph píše:koupil jsem to tady http://www.citycomp.cz ,ale objednal i odebral jsem si to osobne v Plzni,nejdriv jsem objednal Asusku,problemy 1 tejden a pak,ze bude az za mesic,no ale pri hledani alternativ mi nasli powercolor,ale z jakyho velkoobchodu ....to nevim
jo tech 45C je cteny z i s OC zobrazeny ATITrayTools
teplote 45C V ZATEZI porad neverim, pokud je to idle, tak to je je jina...
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Ta teplota se mi taky moc nezdá,ikdyž napsat si může každý co chce,třeba,že mu1950Pro topí max 20C.
jurko4fun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurko4fun »

Nazdar.Mam problem ktory, ste tu uz urcite riesili, ale ja z casoveho dovodu nemozem citat cely tento thread. Mam kartu od MSI je to radeon X1950Pro 256MB a po zohriati jadra na 65 stupnov mi zamrzne akakolvek hra alebo 3D aplikacia (3D Mark a pod.) Takze Vas prosim o radu co stym robit. Da sa tato vada odstranit ? alebo pomoze len reklamacia. Dakujem.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Podle me je teplota absolutne v pohode.Bud keca cidlo nebo se netoci vetrak?Zkus ho manualne postelovat..popr jiny drivery ale to je asi kravina..duvodem zamrzani muzebejt i prehany OC CPU ci RAM..
EDIT..jo jeste me napada obligatni co zdroj?
jurko4fun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurko4fun »

godlike píše:Podle me je teplota absolutne v pohode.Bud keca cidlo nebo se netoci vetrak?Zkus ho manualne postelovat..popr jiny drivery ale to je asi kravina..duvodem zamrzani muzebejt i prehany OC CPU ci RAM..
EDIT..jo jeste me napada obligatni co zdroj?
No drivery mam najnovsie skusal so aj tie co boli prilozene na CD ku grafike ale nepomohlo, vetrak sa toci a grafika ide na default CPU je pretaktovane ale skusal som aj komplet default a nepomohlo. Je zlvastne ze akonahle dosiahne karta 65 stupnuv okamzite zamrzne. zdroj je Fortron 400W
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“