Radeon 9800 pro malo fps v cs1.6

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Rejma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rejma »

pls kdo ma stejnou grafarnu jako ja tak napiste jaky mate ovladac pls
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

kamos ma rovnake prepady fps aj na x1300pro
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

r1pper píše:da mnohem vic nez 100 :D:D akorat napis do konzole developer 1 a potom fps_max 999
Ale jemu to jede na 100 a nepresahne a me to dela too ;) i kdyz udelam cos ted napsal !!! On se muze stavet na hlavu a da mu to jen 100 :oops:
Rejma píše:pls kdo ma stejnou grafarnu jako ja tak napiste jaky mate ovladac pls
Pochop, grafarna da vic nez 100, ale CS NE!!! Zkus jinou hru !!!
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

rochne píše:Pochop, grafarna da vic nez 100, ale CS NE!!! Zkus jinou hru !!!
nechapes za ma PREPADY FPS? preto chce vyskusat ine ovladace,to ale nepomaha,poznam z vlastnej skusenosti
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

r1pper píše:developer 1
Heh potom co sem nastavil tenhle parametr me to pise 300-400, tak se OMLOUVAM za flame !!! Kdyz ovsem nastavim pouze maximalni fps na jakoukoli hodnotu, tak se zasekne u stovky, ale pravdu sem mel v tom, ze za to nemuze grafarna, ale CSko !! :oops:
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

rochne píše:
r1pper píše:developer 1
Heh potom co sem nastavil tenhle parametr me to pise 300-400, tak se OMLOUVAM za flame !!! Kdyz ovsem nastavim pouze maximalni fps na jakoukoli hodnotu, tak se zasekne u stovky, ale pravdu sem mel v tom, ze za to nemuze grafarna, ale CSko !! :oops:
nemusis se omlouvat developer je zakazanej a stejne pomalu behas kdyz je zaplej
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Rejma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rejma »

a co pomuže když ne ovladače:(
Rejma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rejma »

jak vam mam řict že tady nemluvim o tom abych mel fps vic nez 100. ja se ptam cim je ze mam tak 50,60,70,80,90 a 100 malo .. ja myslim že ta grafarna by mela jet porad na 100fps
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

ja ta chapem,tiez ma s tym kamos problem a ma x1300pro, ktora to musi davat bez problemov,skusal som komplet novy system,aj rozne ovladace ale nic nepomaha
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

btw softwarovy renderovani je, ze ti vetsinu pocita procesor nastavi se to v options ....a kvuli tomu muzes mit male fps.... kdyz mi bylo asi 12 tak sem to nevedel a jel sem cs v 640*480 pri 20 fps a to sem byl rad, kamos na tom byl jeste hur...... :-D :-D :-D
Rejma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rejma »

lamac: Kde přesně prosim tě:) diky
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

no na CPU render to isto nemas,ale je to v options/video/render
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

taky zalezi na CPu na stabilnich 100 to chce tak 3Ghz procak ale jinak na 9800 to musi jet na 1024*768 jako vino mne mym compu to jede LUXUS :lol:
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

RADEONX800 píše:taky zalezi na CPu na stabilnich 100 to chce tak 3Ghz procak ale jinak na 9800 to musi jet na 1024*768 jako vino mne mym compu to jede LUXUS :lol:
Muj stary PC AthonXP3200+, 512MB ram a x1600PRO daval maximalne fps kolem 600, prumerne 350fps, samozrejme developer 1, (de_aztec...prsi tam).
Po tom, co jsem presedlal na nVidiu 7600GS jede C-S porad na 60fps...nekde bude zapnuty Vsync, ael neprisel jsem na spravny prikaz do konzole, ktery to vypne :x

//edit: at nastavim klidne 1600x1200x32, tak i ve smoke jede na 60fps stabilne. Akorat me sere, ze pri strelbe do zdi se delaji takove cerne ctverce...i kdyz v aztecu prsi... :oops:
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

skusal si fps_max 100?
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

beardie píše:skusal si fps_max 100?
proc neexistuje fps_min 333, uz by si nikdo nestezoval :lol:
Gregi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ahojte

Příspěvek od Gregi »

Ked tu citam tie Vase postrehy a odpovede je mi priam do placu. Viete Vy vobec o com je teto thread?
Takze k tomu FPS pri ATi.
FPS moze byt ovplyvnena z viacerych dovodov:
a) nedostatocny vykon hardwaru na nastavenom rozliseni a detailoch
b) zapnute Vsynch (ATi - standardne vypnute, NVidia - standardne zapnute)
c) v hre CS nastavene fps_max na malu hodnotu.
d) nevhodne drivers pre VGA (chapat - maju chybku krasy)
e) system ako taky v dezolatnom stave.

U Teba by som vylucil moznosti A, C a trosku E.
9800Pro musi dat na full detail pri 1024x768x32 stabilne tych 100 FPS i pri xx SMOKOCH. Mal som mnoho kariet a zvacsa sa tento problem objavoval pri ATi nez u NV. Ale uz sa mi to stalo i na 6800GS. U 6800ky sa to vyriesilo vypnutim VSynch (nenastavuje sa to v hre, ale v ovladacom panely pre VGA ->

Kód: Vybrat vše

http://img.metaboli.fr/aidev3/aide_technique/en/opt_nv1.gif
U ATi to bolo pri starsich VGA (chapat cca do jadier R4xx) sposobene nespravnou funkciou FASTWRITE. Standardne je vypnuta (vdaka novym ovladacom), pretoze robila niekedy probelmy. Takze by ju trebalo skusit zapnut na ON a uvidi sa. Je to funkcia pre rychle premazavanie vnutornej pamate VGA. Nerucim vsak, ze toto prave zaberie. Nie vzdy to zafungovalo 100%. Proste doposial som nepochopil, preco to raz ide zapnut a inokedy padne hardwarova akceleracia (nutny restart PC). Najlepsie ako tuto funkcu zapnut je stiahnut si alternativne drivery OMEGA ->

Kód: Vybrat vše

http://www.omegadrivers.net/ati.php
. Tie sa pri instalacii pytaju na mozne zapnutie tejto funkcie i ked ju z dovodov, ktore som uvadzal napr. tu vyssie, neodporucaju.
Vsetko co som doposial napisal, sa tyka pri nastaveniach pre DirectX zobrazenia. Pri OpenGL je nutne nahradit zastaraly subor v adresari "GLDRV". Treba tam skopirovat subor z "WINDOWS\SYSTEM32\". Pre ATi je to subor "atioglxx.dll" a pre NVidiu to plati taktiez, avsak ten subor sa samozrejme vola inak (nespomeniem si teraz ako).
Pre vyssie karty ATi vsak riesenie zatial nemam, alebo su to skor len dohady. Vseobecne vsak plati nepisane pravidlo pre CS. Ak mate VGA ATi -> DirectX. Ak mate NVidiu -> OpenGL.

Ohladne tych ciernych stvorcov:
Je to zarucene sposobene novymi ovladacmi. Avsak nemal som dost casu najist podstatu a pripadne odstranenie daneho problemu (6800GS som predal). Evidentne je to chyba v texturovani (textura na texturu a transparentonost) takze kto chce, moze pohladat a napisat riesenie 8)

Adios amigos.

PS: Ak by ste cakali nedajboze na dalsie prispevky, prosim necakajte. Odchazim....
BQ Dark base 901, 5950X, MSI X470 Gaming Pro, 64 GB DDR4-2800/32, NV Palit 3090 24 GB, 1+2+4+16TB, Corsair HX1200i, Samsung 49" G95 + Samsung 32" 4k, 10G TX401, Asus Xonar DSX
PEKY
Začátečník
Začátečník

Re: Ahojte

Příspěvek od PEKY »

vacsina tu pise ze ma FPS okolo 100 ale to mate pri zapnutej ci vypnutej vsync ? :-D
MB: Gigabyte EP45 DS3 CPU: Intel C2D E7200 2,5Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 2x2GB A-Data DDR2 800Mhz GK: ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 625/993 ZK: Creative Audigy SE HDD: Samsung HD322HJ 320GBPSU: Fortron BlueStorm II 500W CASE: Gigabyte Poseidon 310
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

PEKY píše:vacsina tu pise ze ma FPS okolo 100 ale to mate pri zapnutej ci vypnutej vsync ? :-D
vypnuta
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Gregi píše:Ak mate VGA ATi -> DirectX. Ak mate NVidiu -> OpenGL.
to neni tak jednoduchy - pravidla z UG -
7. Je zakázáno použivat software mod v nastavení counter-strike (jediný povolený je OpenGL)

takze na ATI dx je blbost
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“