Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

meca píše:taky uvazuju o porizeni Ultimate verze z US, vychazi to i s postovnym podstatne levnejs nez v EU
mohly by jsme se domluvit a koupit jich vice naraz,at se usetri na postovnem :) co vy na to?
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

Dotaz: Mám plnou verzi Windows Vista Business EN (ne OEM, ani upgrade) a tu jsem si již nainstaloval a aktivoval na svém notebooku. Zajímalo by mě, jak bych měl postupovat, pokud si teď koupím nový notebook a licenci budu chtít přenést ze současného notebooku na ten nový? Na tom původním jí smažu.
Je třeba provést nějaké speciální kroky, nebo stačí provést klasickou instalaci a aktivaci na novém notebooku a vše proběhne bez problému? Bude to takto fungovat i při vícenásobném "přesunu" licence na jiné počítače s tím, že by se systém používal vždy jen na jednom počítači?
Díky za odpověď :)
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Igoreso píše:
meca píše:taky uvazuju o porizeni Ultimate verze z US, vychazi to i s postovnym podstatne levnejs nez v EU
mohly by jsme se domluvit a koupit jich vice naraz,at se usetri na postovnem :) co vy na to?
taky bych byl pro, ale né teď! Počkal bych, až jak se vyvine ta ČEŠTINA na Visty!

TJ: jakým způsobem bude dodávána a pokud vůbec by šla dát na ty v US koupený Visty.

PS: Né, že se zase na mě snese plno nadávek typu proč by to nešlo atd... Vy to taky nemůžete vědět 100% jestli to půjde!!!! Nebo jo?!
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

jj,už jenom kvůli tomu,že alespoň ultimate to na 100% umí,další podpůrný fakt proč to půjde je ten,že na internetu už český MUI je(ale warez sem plést nebudu)...bude to to samé akorát s licencí..
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

má každá verze vist jiny dvd?a nebo jsou všechny edice stejny akorat zaleži na vloženém klíči?tím myslim i 32 a 64bit.
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Dex_Holland píše:má každá verze vist jiny dvd?a nebo jsou všechny edice stejny akorat zaleži na vloženém klíči?tím myslim i 32 a 64bit.
Všechny jsou na DVDčku a ty jsi pouze vybereš kterou chceš instalovat!

Ale jestli je tam jak 32bit tak 64bit to nevím? Ale nejspíše ne, páč jak jsem viděl instalačku tak tam nebylo o 32bit aplikaci Vist vůbec zmíňka.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dex_Holland píše:..myslim i 32 a 64bit.
Pouze na DVD s Ultimate verzí máš 32/64 bity. Ostatní verze sice máš na jednom DVD, ale je buď 32-bit, nebo 64-bit.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Shit píše:
Dex_Holland píše:..myslim i 32 a 64bit.
Pouze na DVD s Ultimate verzí máš 32/64 bity. Ostatní verze sice máš na jednom DVD, ale je buď 32-bit, nebo 64-bit.
Nejsem si jist, ale nepsali nahodou na zive neco o tom ze v ult baleni dostanes dve dvd pro kazdou edici jedno? :?
0118 999 881 999 119 7253
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cool.user píše:Nejsem si jist, ale nepsali nahodou na zive neco o tom ze v ult baleni dostanes dve dvd pro kazdou edici jedno? :?
I to je možné - já jsem zatím to na vlastní oči neviděl.... Nicméně zase někde (ale kde? ) psali, že to bude na jednom DVD - uvidíme. :oops:
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Ma smysl ted prechazet z WXP na Wvista? Jak na tom jsou ovladace a SW?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Shit píše:
cool.user píše:Nejsem si jist, ale nepsali nahodou na zive neco o tom ze v ult baleni dostanes dve dvd pro kazdou edici jedno? :?
I to je možné - já jsem zatím to na vlastní oči neviděl.... Nicméně zase někde (ale kde? ) psali, že to bude na jednom DVD - uvidíme. :oops:
me prave prijde nerealne ze by se jim vesel dva buildy na jedno dvd...

Pokud se nepletu vista se instaluji jako obraz a podle edice se nektere feature vypinaji...
0118 999 881 999 119 7253
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

oba buildy na jednom CD opravdu nejsou. mam DVD vista ultimate a je to jen 32bit. nikde pri instalaci o 64bit nebyla ani zminka. jen vyber jakou chci zvolit vistu. jinak co se m\ch zkusenosti tyce nemuzu si stezovat. vsecko funguje jak ma. docela me potesila moznost zmenit kvalitu zvuku na 24bit 192khz. jak pro input tak pro uotput. mozna to bylo i v XPach ale nevim o tom. jazykove mutace dle meho pujdou instalovat na vsecky druhy visty jinak by dle meho nazoru bylo dost debilni kdyby to slo jen na ultimate. zatim jak jiz bylo psano je dostupnych 15 mutaci ktere se daji stahnout libovolne pomoci updatu.
jinak dotaz pro uzivatele kteri uz vistu maji nebo zkusili: nevite jak zobrazim skryte slozky? za boha na to nemuzu prijit :X dik za radu
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

vyplati se koupit uz 64 bitove Visty, nebo mam zustat pri 32 bitech -> resp. kde vyuziju 64 bitu?? (kdyz uz mam ten 64 bitovej CPU)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

gerimo píše:Ma smysl ted prechazet z WXP na Wvista? Jak na tom jsou ovladace a SW?
viz dvě stránky threadu zpátky. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 90#7190490
ignorelist: kremrole a dezoláti
fiorano
Nováček
Nováček

Příspěvek od fiorano »

bobbysd píše:jinak dotaz pro uzivatele kteri uz vistu maji nebo zkusili: nevite jak zobrazim skryte slozky? za boha na to nemuzu prijit :X dik za radu
Ovládací panely => Možnosti složky => zobrazení => zobrazovat skryté soubory a složky...

Je to stejný jak v XP..
CPU: AMD Athlon64 FX-57, MB: ASUS A8N-E, RAM: 1GB DDR400 2.5-3-3-5, VGA: ASUS EN7600GT, HDD: Samsung SP1213C, Zdroj: Fortron 400W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cool.user píše:me prave prijde nerealne ze by se jim vesel dva buildy na jedno dvd...
Myslím si, že to možné je.
32-bit verze má cca 2,4GB a 64-bit má cca 3,6GB.
"Finta" je v tom, že 90% bitmap + některé *.dll atd. jsou shodné pro obě verze a proto se nemůže napsat rovnice 2,4+3,6=6GB => Většina instal. souborů je umístěna ve "install.wim" a instalátor použije pouze to, co potřebuje (z *.inf ke konkrétní edici) -> jistá w***z edice na netu obsahuje obě RTM verze a má 4,4GB @ jedno jednovrstvé DVD. :wink:
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

2fiorano: ale jak se dostat do moznosti slozky ? :D
btw k dvoum buildum na jednom DVD. pokud by uz teda byly oba na jednou DVD tak jak aktivovat 64bit? pri instalaci sem nic na vyber nemel
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... st%C3%A9my

Hm CC má už "zase" v nabídce VISTy :-) Hlavně ta cena OEM Business CZ se mi docela líbí :-) Jen nevím, jestli mi bude stačit když si s ní objednám jen třeba paměti? Jak to teď MS "pošéfoval" s tou OEM licencí? Musím si koupit úplně celý nový PC? Nebo stačí jen některý díl a licence se pak váže na první instalaci a typ ZK desky jako u XP?
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

Gizmo_CZ píše:http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... st%C3%A9my

Hm CC má už "zase" v nabídce VISTy :-) Hlavně ta cena OEM Business CZ se mi docela líbí :-) Jen nevím, jestli mi bude stačit když si s ní objednám jen třeba paměti? Jak to teď MS "pošéfoval" s tou OEM licencí? Musím si koupit úplně celý nový PC? Nebo stačí jen některý díl a licence se pak váže na první instalaci a typ ZK desky jako u XP?
Je třeba celý nový comp, AFAIK, minimálně teda Motherboard, procesor, paměti, disk...
Je celkem kruté, že plná verze Home Basic stojí 7 300 Kč, kdežto třeba Ulitmate OEM jen 5 200 Kč :? .
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Všechny produkty OEM lze pořídit pouze společně s nákupem kompletně sestaveného počítače.
http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“