Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Dex_Holland píše:ahoj,nemužu najit ovladače na mou desku pro visty.....epox 8npa7i a ani na stránce nvidia nejsou pro visty....jde mi o zvukovku.....tam jdou dat drivery pro xp?mam visty 32bit
Skus dat hladat ovladac na nete. Ja som tak nainstaloval Sound Blaster Live!...
XBOX360
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

sh píše:kerio tam nejede?
No tak ten bohužel nejede (doteď jsem ho na XP používal a byl jsem docela spokojen - ve spojení s firewallem v routeru docela pohoda)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

hanz píše:... AVG 7.5 ....chodí krásně....
Tohle radši ani nekomentuji => :blee: To už raději freewarerový Avast Home... :wink:
Zatím ne, ani Comodo, ani Jetico.... :sad:
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Shit píše:
Tohle radši ani nekomentuji => :blee: To už raději freewarerový Avast Home... :wink:
Toto sem opravdu asi nepatří, ale přesto mi není jasné, co si tím " :blee: " chtěl říct. AVG používám od doby v5 a nikdy jsem neměl žádný problém (jako právě např. se zcela neschopným NOD32, systém zatěžujícím Avastem, nic nenacházejícím Notronem a Sophosem apod.). Nicméně podle mě velmi kvalitní antivir AVG 7.5 ve Vistě chodí.

Co se týká firewallu, tak jsem zatím našel pouze Jetico v beta verzi ZDE, která ve Vistě chodí, ale je jaksi časově omezená (asi proto, že je to beta)... Ale žádný další firewall se mi rozběhnout nepovedlo...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
dle http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... 2F_IDS.27s :

Jetico 2 beta funguje
KIS6 funguje
NIS funguje
Comodo 2.4 beta funguje, jen s problémy při instalaci

Outpost nefunguje
AVG suite nefunguje
Comodo Free nefunguje
Sunbelt Kerio nefunguje
ZoneAlarm nefunguje
ignorelist: kremrole a dezoláti
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

kis opravdu funguje. a co sem vycet z webu symantec mel by fungovat i norton
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

0118 999 881 999 119 7253
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vždyť i ten, kdo postaví 1 PC za rok je OEM - což může být skoro každý. :) Musíš dodržet Eulu a technickou podporu žádej u výrobce sestavy @ u sebe . :oops:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:
Vždyť i ten, kdo postaví 1 PC za rok je OEM - což může být skoro každý. :) Musíš dodržet Eulu a technickou podporu žádej u výrobce sestavy @ u sebe . :oops:
Nevim zdali zde nebo jinde, ale mam dojem ze nekteri rozhlasovali ze nebude mozno koupit samotnou oem licenci...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cool.user píše:Nevim zdali zde nebo jinde, ale mam dojem ze nekteri rozhlasovali ze nebude mozno koupit samotnou oem licenci...
Tu OEM si koupíš k sestavě, kterou si sám postavíš nebo upgraduješ @ ty ji nekupuješ sólo, ale na (s) konkrétní(m) HW -> Ty jsi ten "OEM" - takže si Ty (jako výrobce PC) koupíš OEM verzi na svůj vlastní produkt a OEM licence bude vázána na konkrétní CPU, MB, RAM .....

Princip se stále stejný: OEM je na konkrétní HW, krabice je na jeden počítač (HW je defakto libovolný) => nehledej v tom vědu. :wink:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše: ty ji nekupuješ sólo, ale na (s) konkrétní(m) HW
Mozna si jen nerozumime...

ale nemuzu si pomoct, ja jsem z toho clanku na zive pochopil prave to ze OEM si muzes koupit i SOLO
Zakoupení přitom není vázáno na jakýkoli hardware.
V případě, že však upgrade delší dobu neplánujete (typicky u notebooků, kterým jen o pár týdnů unikla možnost získat Windows Vista za lepších podmínek), OEM je tou pravou volbou.
me z tehle dvou citaci vypliva ze si muzu koupit oem licenci solo...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Shit píše:..Ty jsi ten "OEM" ..
cool.user píše:me z tehle dvou citaci vypliva ze si muzu koupit oem licenci solo...
Jistě že můžeš - jsi přece výrobce PC @ OEM... :)
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 6. úno 2007, 22:34, celkem upraveno 1 x.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jsem to rikal, jen jsem te spatne pochopil :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nicméně - pokud bude MS striktně dodržovat Eulu (a asi že bude), tak je lepším řešením "krabice" - zejména pro lidi, kteří mění HW častěji, než "trenky".
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:Nicméně - pokud bude MS striktně dodržovat Eulu (a asi že bude), tak je lepším řešením "krabice" - zejména pro lidi, kteří mění HW častěji, než "trenky".
vono kdyz si rozumnej clovek spocte jak dlouho tady byly win xp a jak dlouho tady budou win vista tak je to vice mene asi jasne co se vyplati vic.... :roll:
to.burda
Nováček
Nováček

Příspěvek od to.burda »

Instalace bez problemu. Grafika nvidia 7600 bez problemu. Zvuk 5.1 (integrovana na desce) bezproblemu. Beh bez problemu. Systemova narocnost, neni tak velka jak sem cekal. Jedinej problem ze mi nejdou menit ikony v mirande :? nemam poneti cim to je nastavujou se tam porad ty zakladni (v xp mi to slo).
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

Shit píše:Pár flastříků pro WV najdete zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.vistasp1.net/
:-D

to jsou jen záplaty pro rc 1 a nebo najdou uplatnění i ve final?asi ne že,ve final už by měli byt ...
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

co je to za program com surroage?občas mi to hodi hlášku že přestal pracovat
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dex_Holland píše: nebo najdou uplatnění i ve final?...
Najdou - jsou na finalní verzi.
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Tak jsem si zkusil na 3 týdny sžít s Vistama na NTB (P4 1.8GHz, 1GB DDR2, Mobile X700). Většinu driverů mi to našlo, na zvukovku jsem nenašel drivery pro Visty, ale prošli drivery pro WinXP. Co mě mile překvapilo je rychlost systému a odezvy oproti WinXP. Visty sežerou skoro celou paměť, ale vše běhá rychle, takže na té vylepšené správě paměti něco bude. Se stabilitou jsem neměl jediný problém, instaloval jsem pár aplikací a her bez jediného problému. Po grafický stránce se mi to líbí, aero se mi zatím nepodařilo sestřelit. Potěšil mě BitLocker, který parádně spolupracuje s TPM. Celkově jsem s Vistama naprosto spokojenej, vracet se zatím k XP nehodlám. Už jsem si objednal OEM Ultimate, ty současný nejsou jaksi legal.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“