TES4 : Oblivion - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

můžete mi někdo rozumně vysvětlit proč mám s 8800GTX na max detaily bez HDR s AA 8x kolem 5ti FPS?když se dívám do nebe nebo do země tak mám cca 80 :?
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

Ahoj všem , mám neskutečně velký PROBLéM !!
Hraji Oblivion, jsem uprostřed nějaké lokace a najednou bum a jsem ve Windowsech s hlasenim o chybe Oblivion.exe. Někdy hraji déle bez problémů a jindy to padá neustále. Zkoušel jsem vše od ovladačů až po hardware, padá to nadále.
Na fanstrankach jsem se docetl neco o pozmenění INI souboru, ale nejak jsem tomu nepřišel na kloub.
Proto Vás, kteří s tímto máte nějaké zkušenosti, prosím, poradte mi !!
DVD s hrou není z počítačové prodejny.

PROBLEM odstraněn. Snížil jsem časování na pamětech. Hra už nepadá vůbec. Jsem to ale nešika :oops: Děkuji všem, co se snažili pomoct !
Naposledy upravil(a) BERTIK dne čtv 1. bře 2007, 14:46, celkem upraveno 1 x.
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

ChrastyII píše:můžete mi někdo rozumně vysvětlit proč mám s 8800GTX na max detaily bez HDR s AA 8x kolem 5ti FPS?když se dívám do nebe nebo do země tak mám cca 80 :?
A zkoušel si i jiné hry, kde jsou použity všechni moderní technologie vyjma directx 10 ? Zkus třeba hru Call of Juarez !! Ta podporuje vsechny moderní funkce využívající moderních grafických karet. Zkus vylucovací metodu. Zacni u nepretaktovaného hardwaru, bez funkcí aa af hdr apod.. Prostě zkoušej. A pokud Ti to dělá jen u Oblivionu, pak je to právě tímto softwarem.
:) Nebo že by Oblivion byl tak našláplý, že by ho 8800 utáhla jen na 5fps s max detaily :-D hmm, myslím, že ne :wink:
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ChrastyII píše:můžete mi někdo rozumně vysvětlit proč mám s 8800GTX na max detaily bez HDR s AA 8x kolem 5ti FPS?když se dívám do nebe nebo do země tak mám cca 80 :?
Ako vzdy, chyba bude medzi klavesnicou a stolickou, ver mi.

Ked posadis 80 rocneho baču z Hornej Dolnej do noveho Ferrari, tiež bude mat problem to nastartovat.

Vzhladom na rozsiahly popis tvojho problemu, verziu hry, nastavenie grafiky, verziu driverov, atd. ti ine "rozumne vysvetlenie" podat neviem.
Naposledy upravil(a) Wuuduu dne úte 6. úno 2007, 15:30, celkem upraveno 2 x.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja mam s 8800GTS 16xAA a 16af kolem 40fps.Takze problem je nekde u tebe. :)
JamesDean
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od JamesDean »

...
Naposledy upravil(a) JamesDean dne sob 22. lis 2008, 22:44, celkem upraveno 1 x.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

JamesDean píše:
BERTIK píše:Ahoj všem , mám neskutečně velký PROBLéM !!
Hraji Oblivion, jsem uprostřed nějaké lokace a najednou bum a jsem ve Windowsech s hlasenim o chybe Oblivion.exe. Někdy hraji déle bez problémů a jindy to padá neustále. Zkoušel jsem vše od ovladačů až po hardware, padá to nadále.
Na fanstrankach jsem se docetl neco o pozmenění INI souboru, ale nejak jsem tomu nepřišel na kloub.
Proto Vás, kteří s tímto máte nějaké zkušenosti, prosím, poradte mi !!
DVD s hrou není z počítačové prodejny.
Hele mě to dělá občas taky....kde je ten návod na změnu INI souboru, mohl by jsi my hodit link?
Tak třeba: http://www.tweakguides.com/Oblivion_1.html
Jinak padání hry přes ini nevyřešíte.Tweakováním se dá zlepšit chod a vizuální podoba hry (většinou na úkor výkonu).Jinak kdybyste si prošli tento thread,tak byste jistě našli řádky o padání Oblivionu,takže ještě jednou:V adresáři Windows/System32 vyhledat soubor mpeg2data.ax a přejmenovat na mpeg2data.ax.old.
Drtivé většině lidí to pomohlo,včetně mě.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

lidi nevite,co nastavit aby byla voda pod hladinou pruhledna,mne se to stanejen na zlomek sekundy a jen v urcity poloze kamery... :?
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

Swat píše:
JamesDean píše: Hele mě to dělá občas taky....kde je ten návod na změnu INI souboru, mohl by jsi my hodit link?
Tak třeba: http://www.tweakguides.com/Oblivion_1.html
Jinak padání hry přes ini nevyřešíte.Tweakováním se dá zlepšit chod a vizuální podoba hry (většinou na úkor výkonu).Jinak kdybyste si prošli tento thread,tak byste jistě našli řádky o padání Oblivionu,takže ještě jednou:V adresáři Windows/System32 vyhledat soubor mpeg2data.ax a přejmenovat na mpeg2data.ax.old.
Drtivé většině lidí to pomohlo,včetně mě.

To můžu potvdit!
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Morph píše:lidi nevite,co nastavit aby byla voda pod hladinou pruhledna,mne se to stanejen na zlomek sekundy a jen v urcity poloze kamery... :?
Stáhni si mód,který se jmenuje better water,nakopíruj ho do adresáře s hrou a pak si ho "zafajfkuj" v ůvodní menu hry.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

Swat píše:
Morph píše:lidi nevite,co nastavit aby byla voda pod hladinou pruhledna,mne se to stanejen na zlomek sekundy a jen v urcity poloze kamery... :?
Stáhni si mód,který se jmenuje better water,nakopíruj ho do adresáře s hrou a pak si ho "zafajfkuj" v ůvodní menu hry.
nemas prosimte na to link ??
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

dik
Phenix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Phenix »

Mám takový dotaz.
Hraje to někdo na Celeronu D? :)

Jak moc se to zlepší když vyměním Celeron D360@4,5 GHz za dejme tomu E4300 nebo E6300? :o)

Docela mi štve to škubání v soubojích s více protivníky :)
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

No pozri toto http://www.firingsquad.com/hardware/obl ... /page3.asp

Ako vidno rozdiel medzi SC a DC je tak 20-30precent ale pri 1280x1024 sa roziely zmazavaju s dovodu limitu VGA. Myslim ze sa ti to koli jednej hre nevyplati kupovat E4300. Ten celeron by to mal utiahnut v poho, zalezi aku mas VGA. A to cukanie s mnozstvom bojovnikov bude najskor slabou VGA
Phenix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Phenix »

Meloon píše:No pozri toto http://www.firingsquad.com/hardware/obl ... /page3.asp

Ako vidno rozdiel medzi SC a DC je tak 20-30precent ale pri 1280x1024 sa roziely zmazavaju s dovodu limitu VGA. Myslim ze sa ti to koli jednej hre nevyplati kupovat E4300. Ten celeron by to mal utiahnut v poho, zalezi aku mas VGA. A to cukanie s mnozstvom bojovnikov bude najskor slabou VGA
No mám Sapphire X1950 Ultimate, deska DS4, paměti Geil 2×512MB PC6400 CL4.
Jinak ono se to pohybuje většinou kolem těch 30-40 FPS, ale teď jsem hrál arénu a s těma 3 zloduchama nemám nárok protože to cuká :)
Mám to nastavené tak nějak podle netu aby to ještě vypadalo 1024×768, Bloom, 6xAA a trošku řidší trávu (nějak nevím kolik je optimum :) a tak kolem něco víc, něco míň.
Když ono toho je na čtení strašně moc :)

Nejsem blázen abych kupoval CPU jen kvůli hře :) Celer dám mamině, na office jí stačit bude :-D a já si koupím C2D... jak to tak vidím tak asi E6400. Ten ujde, ne? :)
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Mozno by si mal skusit znizit FSAA :wink: 6x je na X1950 az az. Inak mne to facha na 1280x1024 na full det. + HDR s FSAA 2x celkom v poho, teda skusal som to len chvilu na volnych priestranstvach (pri boji teda neviem ako to ide, hral som to cele leto na 6600ke a uz nemam chut s tym hrat ani minutu ) :wink: .Len neviem ake mate skusenosti vy s touto hrou ale tusim ze bran do oblivionu malo byt len okolo 5-6, nie ? na a ja ich nasiel !!! 31 !!! prosim vysvetlenie ! a to bol vlaste aj moj zakys v hre , dalej som tie dementne brany nemal chut nicit :sad:
Phenix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Phenix »

To jsem zkoušel, ale zase tak velký rozdíl to nebyl :)

Co se týká bran tak jsem někde četl, že má smysl jich pár zavřít, ale vzhledem k jejich počtu, výskytu to nemá smysl dělat pořád. Prý je prostě ignorovat, že jsou stejně jen 4 a opakují se :)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Na 6xAA mas moc pomalou GK.To neda ani x1950xtx pri 6xAA.S vysokym AA muzes hrat pouze na G80.
jukob
Nováček
Nováček

Příspěvek od jukob »

takze asi pred hodinou som si ho nainstaloval...vsetko v pohode ide, neseka, zhruba na strednych detailoch ( + HDR a take veci ) ale ked som sa dostal konecne von z toho prisonu a chcem zabit nejaky zver, tak hned po prvom mojom seku donho ma to vyhodi do WIN akoby som vypal hru:sad: a skusal som aj s nejakym clovekom bojovat a to islo normalne.
Ozaj a ked som bol este vo vazeni a zabijal som nejaky zver tak to slo tiez normal... blbne to proste len vonku a len na zvieratach... zatial som to 3X skusil a vzdy ma vyhodilo...
Fakt neviem co s tym, lebo hra ma fakt bavi....help pls - thanX

EDIT musim doplnit ze to asi nebude len ked bojujem...teraz ma to vyhodilo ked som plaval vo vode
In love with trance
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“