TES4 : Oblivion - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- ChrastyII
- Začátečník

- BERTIK
- Začátečník

Ahoj všem , mám neskutečně velký PROBLéM !!
Hraji Oblivion, jsem uprostřed nějaké lokace a najednou bum a jsem ve Windowsech s hlasenim o chybe Oblivion.exe. Někdy hraji déle bez problémů a jindy to padá neustále. Zkoušel jsem vše od ovladačů až po hardware, padá to nadále.
Na fanstrankach jsem se docetl neco o pozmenění INI souboru, ale nejak jsem tomu nepřišel na kloub.
Proto Vás, kteří s tímto máte nějaké zkušenosti, prosím, poradte mi !!
DVD s hrou není z počítačové prodejny.
PROBLEM odstraněn. Snížil jsem časování na pamětech. Hra už nepadá vůbec. Jsem to ale nešika
Děkuji všem, co se snažili pomoct !
Hraji Oblivion, jsem uprostřed nějaké lokace a najednou bum a jsem ve Windowsech s hlasenim o chybe Oblivion.exe. Někdy hraji déle bez problémů a jindy to padá neustále. Zkoušel jsem vše od ovladačů až po hardware, padá to nadále.
Na fanstrankach jsem se docetl neco o pozmenění INI souboru, ale nejak jsem tomu nepřišel na kloub.
PROBLEM odstraněn. Snížil jsem časování na pamětech. Hra už nepadá vůbec. Jsem to ale nešika
Naposledy upravil(a) BERTIK dne čtv 1. bře 2007, 14:46, celkem upraveno 1 x.
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
- BERTIK
- Začátečník

A zkoušel si i jiné hry, kde jsou použity všechni moderní technologie vyjma directx 10 ? Zkus třeba hru Call of Juarez !! Ta podporuje vsechny moderní funkce využívající moderních grafických karet. Zkus vylucovací metodu. Zacni u nepretaktovaného hardwaru, bez funkcí aa af hdr apod.. Prostě zkoušej. A pokud Ti to dělá jen u Oblivionu, pak je to právě tímto softwarem.ChrastyII píše:můžete mi někdo rozumně vysvětlit proč mám s 8800GTX na max detaily bez HDR s AA 8x kolem 5ti FPS?když se dívám do nebe nebo do země tak mám cca 80
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Ako vzdy, chyba bude medzi klavesnicou a stolickou, ver mi.ChrastyII píše:můžete mi někdo rozumně vysvětlit proč mám s 8800GTX na max detaily bez HDR s AA 8x kolem 5ti FPS?když se dívám do nebe nebo do země tak mám cca 80
Ked posadis 80 rocneho baču z Hornej Dolnej do noveho Ferrari, tiež bude mat problem to nastartovat.
Vzhladom na rozsiahly popis tvojho problemu, verziu hry, nastavenie grafiky, verziu driverov, atd. ti ine "rozumne vysvetlenie" podat neviem.
Naposledy upravil(a) Wuuduu dne úte 6. úno 2007, 15:30, celkem upraveno 2 x.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- JamesDean
- Červená karta

-
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak třeba: http://www.tweakguides.com/Oblivion_1.htmlJamesDean píše:Hele mě to dělá občas taky....kde je ten návod na změnu INI souboru, mohl by jsi my hodit link?BERTIK píše:Ahoj všem , mám neskutečně velký PROBLéM !!
Jinak padání hry přes ini nevyřešíte.Tweakováním se dá zlepšit chod a vizuální podoba hry (většinou na úkor výkonu).Jinak kdybyste si prošli tento thread,tak byste jistě našli řádky o padání Oblivionu,takže ještě jednou:V adresáři Windows/System32 vyhledat soubor mpeg2data.ax a přejmenovat na mpeg2data.ax.old.
Drtivé většině lidí to pomohlo,včetně mě.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Morph
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Amon-Ra
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Swat píše:Tak třeba: http://www.tweakguides.com/Oblivion_1.htmlJamesDean píše: Hele mě to dělá občas taky....kde je ten návod na změnu INI souboru, mohl by jsi my hodit link?
Jinak padání hry přes ini nevyřešíte.Tweakováním se dá zlepšit chod a vizuální podoba hry (většinou na úkor výkonu).Jinak kdybyste si prošli tento thread,tak byste jistě našli řádky o padání Oblivionu,takže ještě jednou:V adresáři Windows/System32 vyhledat soubor mpeg2data.ax a přejmenovat na mpeg2data.ax.old.
Drtivé většině lidí to pomohlo,včetně mě.
To můžu potvdit!
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
- Swat
- Mírně pokročilý

Stáhni si mód,který se jmenuje better water,nakopíruj ho do adresáře s hrou a pak si ho "zafajfkuj" v ůvodní menu hry.Morph píše:lidi nevite,co nastavit aby byla voda pod hladinou pruhledna,mne se to stanejen na zlomek sekundy a jen v urcity poloze kamery...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Morph
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Swat
- Mírně pokročilý

- Morph
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Phenix
- Nováček

-
- fobos
- Začátečník

No pozri toto http://www.firingsquad.com/hardware/obl ... /page3.asp
Ako vidno rozdiel medzi SC a DC je tak 20-30precent ale pri 1280x1024 sa roziely zmazavaju s dovodu limitu VGA. Myslim ze sa ti to koli jednej hre nevyplati kupovat E4300. Ten celeron by to mal utiahnut v poho, zalezi aku mas VGA. A to cukanie s mnozstvom bojovnikov bude najskor slabou VGA
Ako vidno rozdiel medzi SC a DC je tak 20-30precent ale pri 1280x1024 sa roziely zmazavaju s dovodu limitu VGA. Myslim ze sa ti to koli jednej hre nevyplati kupovat E4300. Ten celeron by to mal utiahnut v poho, zalezi aku mas VGA. A to cukanie s mnozstvom bojovnikov bude najskor slabou VGA
- Phenix
- Nováček

-
No mám Sapphire X1950 Ultimate, deska DS4, paměti Geil 2×512MB PC6400 CL4.Meloon píše:No pozri toto http://www.firingsquad.com/hardware/obl ... /page3.asp
Jinak ono se to pohybuje většinou kolem těch 30-40 FPS, ale teď jsem hrál arénu a s těma 3 zloduchama nemám nárok protože to cuká
Mám to nastavené tak nějak podle netu aby to ještě vypadalo 1024×768, Bloom, 6xAA a trošku řidší trávu (nějak nevím kolik je optimum
Když ono toho je na čtení strašně moc
Nejsem blázen abych kupoval CPU jen kvůli hře
- fobos
- Začátečník

Mozno by si mal skusit znizit FSAA
6x je na X1950 az az. Inak mne to facha na 1280x1024 na full det. + HDR s FSAA 2x celkom v poho, teda skusal som to len chvilu na volnych priestranstvach (pri boji teda neviem ako to ide, hral som to cele leto na 6600ke a uz nemam chut s tym hrat ani minutu )
.Len neviem ake mate skusenosti vy s touto hrou ale tusim ze bran do oblivionu malo byt len okolo 5-6, nie ? na a ja ich nasiel !!! 31 !!! prosim vysvetlenie ! a to bol vlaste aj moj zakys v hre , dalej som tie dementne brany nemal chut nicit 
- Phenix
- Nováček

-
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- jukob
- Nováček

takze asi pred hodinou som si ho nainstaloval...vsetko v pohode ide, neseka, zhruba na strednych detailoch ( + HDR a take veci ) ale ked som sa dostal konecne von z toho prisonu a chcem zabit nejaky zver, tak hned po prvom mojom seku donho ma to vyhodi do WIN akoby som vypal hru
a skusal som aj s nejakym clovekom bojovat a to islo normalne.
Ozaj a ked som bol este vo vazeni a zabijal som nejaky zver tak to slo tiez normal... blbne to proste len vonku a len na zvieratach... zatial som to 3X skusil a vzdy ma vyhodilo...
Fakt neviem co s tym, lebo hra ma fakt bavi....help pls - thanX
EDIT musim doplnit ze to asi nebude len ked bojujem...teraz ma to vyhodilo ked som plaval vo vode
Ozaj a ked som bol este vo vazeni a zabijal som nejaky zver tak to slo tiez normal... blbne to proste len vonku a len na zvieratach... zatial som to 3X skusil a vzdy ma vyhodilo...
Fakt neviem co s tym, lebo hra ma fakt bavi....help pls - thanX
EDIT musim doplnit ze to asi nebude len ked bojujem...teraz ma to vyhodilo ked som plaval vo vode
In love with trance