Reklamace

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
kocka24
Nováček
Nováček

Reklamace

Příspěvek od kocka24 »

Vyhrál jsem u vás myš Logitech MX Revolution ve Vánoční soutěži a nefunguje nabíjení jak ji mám reklamovat

//edit Wilik - presun ze zprav pro adminy...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Reklamace

Příspěvek od Gerimo »

kocka24 píše:Vyhrál jsem u vás myš Logitech MX Revolution ve Vánoční soutěži a nefunguje nabíjení jak ji mám reklamovat

Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

gerimo píše:
kocka24 píše:Vyhrál jsem u vás myš Logitech MX Revolution ve Vánoční soutěži a nefunguje nabíjení jak ji mám reklamovat

Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
no ja teda nevim,ale tim chces rict,ze do soutezi muzou dat jakyhokoliv smejda? to pak ty souteze ztracej smysl
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Stepa píše:
gerimo píše: Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
no ja teda nevim,ale tim chces rict,ze do soutezi muzou dat jakyhokoliv smejda? to pak ty souteze ztracej smysl
Ne, je to samozrejme regulerni, novy produkt, ale neni na nej zaruka... alepson ve vetsine pripadech to tak je.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

gerimo píše:
Stepa píše:no ja teda nevim,ale tim chces rict,ze do soutezi muzou dat jakyhokoliv smejda? to pak ty souteze ztracej smysl
Ne, je to samozrejme regulerni, novy produkt, ale neni na nej zaruka... alepson ve vetsine pripadech to tak je.
kocka24 ani nezminil,jestli mu to dela od zacatku,jestli to dela od zacatku tak vyhral smejda a u mne novy=funkcni
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

gerimo píše:Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
Omyl, záruka je minimálně dva roky, výhra nevýhra.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

wector píše:
gerimo píše:Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
Omyl, záruka je minimálně dva roky, výhra nevýhra.
jo? tak to je pozitivni informace...btw davaj "poradatele" souteze nejaky doklad,aby si mohl tu zaruku uplatnovat? nebo se reklamace resi pres "poradatele"? ja sem nikdy nic nevyhral,tak netusim
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Stepa píše: jo? tak to je pozitivni informace...btw davaj "poradatele" souteze nejaky doklad,aby si mohl tu zaruku uplatnovat? nebo se reklamace resi pres "poradatele"? ja sem nikdy nic nevyhral,tak netusim
Záruka určitě platí, to mi řekla i jedna právnička. Když sem naposledy něco vyhrál, tak mi normálně došla výhra a s ní faktura jako kterákoli jiná, jedinej rozdíl byl v tom, že místo ceny bylo uvedeno "zdarma - výhra". Ty tam nic takovýho nemáš?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Dle mého právního názoru jde v podstatě o dar, tedy o darovací smlouvu, resp. o analogickou smlouvu k ní, a zde tedy už z principu věci žádná záruka není. Záruky se týkají jen úplatných převodů. Asi ale nic nebrání tomu, aby se pořadatel soutěže, nebo spíše "dárce" k něčemu takovému sám nezavázal, rozhodně to po něm nelze ale vyžadovat.

Asi by se dalo na toto aplikovat ust. § 629 Obč. zák.:

Dárce je povinen při nabídce daru upozornit na vady, o nichž ví. Má-li věc vady, na které dárce neupozornil, je obdarovaný oprávněn věc vrátit.

Tedy člověku v takovém případě nic nebrání to vrátit :). Ale samozřejmě na nějaké protiplnění v podobě výměny věci, odstranění vady apod., zapomeňte.

Myslím si tedy, že wector pravdu nemá.
show must go on..
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Teď sem si něco zjišťoval a bere se to podle § 499 Občanského zákoníku - záruka pouze na věc nabytou zakoupením. Asi znám špatnou právničku... Ale když třeba mě osobně pošlou s výhrou i fakturu, tak by se dala záruka brát - zboží nabyto za 0Kč?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

wector píše:Teď sem si něco zjišťoval a bere se to podle § 499 Občanského zákoníku - záruka pouze na věc nabytou zakoupením. Asi znám špatnou právničku... Ale když třeba mě osobně pošlou s výhrou i fakturu, tak by se dala záruka brát - zboží nabyto za 0Kč?
Tak to ještě, že znáš mě :).

Pokud tam nebude výslovně uvedeno, že se poskytuje i záruka, tak se obávám, že pouhá faktura, resp. daňový doklad ke vzniku záruky nestačí, tedy lépe řečeno k založení odpovědnosti za vady.

Jinak zboží za 0 Kč = dar. Musela by tam aspoň třeba symbolická 1 Kč.
show must go on..
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

shadow píše:Dle mého právního názoru jde v podstatě o dar, tedy o darovací smlouvu, resp. o analogickou smlouvu k ní, a zde tedy už z principu věci žádná záruka není. Záruky se týkají jen úplatných převodů. Asi ale nic nebrání tomu, aby se pořadatel soutěže, nebo spíše "dárce" k něčemu takovému sám nezavázal, rozhodně to po něm nelze ale vyžadovat.

Asi by se dalo na toto aplikovat ust. § 629 Obč. zák.:

Dárce je povinen při nabídce daru upozornit na vady, o nichž ví. Má-li věc vady, na které dárce neupozornil, je obdarovaný oprávněn věc vrátit.

Tedy člověku v takovém případě nic nebrání to vrátit :). Ale samozřejmě na nějaké protiplnění v podobě výměny věci, odstranění vady apod., zapomeňte.

Myslím si tedy, že wector pravdu nemá.
jo tak to je super hele vyhlasuju soutez o mys bla bla bla posilajte SMSky ja to potom vylosuju....a ked nebude fungovat no proste smula...no atk to mi pride jako vyjebavka :?
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

vždyť to dostaneš zadarmo, tak co bys chtěl... :).

A přinejmenším ti zůstane dobrej pocit z výhry :)
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“