Reklamace
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Re: Reklamace
Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...kocka24 píše:Vyhrál jsem u vás myš Logitech MX Revolution ve Vánoční soutěži a nefunguje nabíjení jak ji mám reklamovat
//edit Wilik - presun ze zprav pro adminy...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no ja teda nevim,ale tim chces rict,ze do soutezi muzou dat jakyhokoliv smejda? to pak ty souteze ztracej smyslgerimo píše:Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...kocka24 píše:Vyhrál jsem u vás myš Logitech MX Revolution ve Vánoční soutěži a nefunguje nabíjení jak ji mám reklamovat
//edit Wilik - presun ze zprav pro adminy...
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Ne, je to samozrejme regulerni, novy produkt, ale neni na nej zaruka... alepson ve vetsine pripadech to tak je.Stepa píše:no ja teda nevim,ale tim chces rict,ze do soutezi muzou dat jakyhokoliv smejda? to pak ty souteze ztracej smyslgerimo píše: Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kocka24 ani nezminil,jestli mu to dela od zacatku,jestli to dela od zacatku tak vyhral smejda a u mne novy=funkcnigerimo píše:Ne, je to samozrejme regulerni, novy produkt, ale neni na nej zaruka... alepson ve vetsine pripadech to tak je.Stepa píše:no ja teda nevim,ale tim chces rict,ze do soutezi muzou dat jakyhokoliv smejda? to pak ty souteze ztracej smysl
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Omyl, záruka je minimálně dva roky, výhra nevýhra.gerimo píše:Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jo? tak to je pozitivni informace...btw davaj "poradatele" souteze nejaky doklad,aby si mohl tu zaruku uplatnovat? nebo se reklamace resi pres "poradatele"? ja sem nikdy nic nevyhral,tak netusimwector píše:Omyl, záruka je minimálně dva roky, výhra nevýhra.gerimo píše:Pokud vim, tak kdyz vyhrajes nejakou cenu, tak na ni zaruku nikdo nedava...
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Záruka určitě platí, to mi řekla i jedna právnička. Když sem naposledy něco vyhrál, tak mi normálně došla výhra a s ní faktura jako kterákoli jiná, jedinej rozdíl byl v tom, že místo ceny bylo uvedeno "zdarma - výhra". Ty tam nic takovýho nemáš?Stepa píše: jo? tak to je pozitivni informace...btw davaj "poradatele" souteze nejaky doklad,aby si mohl tu zaruku uplatnovat? nebo se reklamace resi pres "poradatele"? ja sem nikdy nic nevyhral,tak netusim
- shadow
- Středně pokročilý

Dle mého právního názoru jde v podstatě o dar, tedy o darovací smlouvu, resp. o analogickou smlouvu k ní, a zde tedy už z principu věci žádná záruka není. Záruky se týkají jen úplatných převodů. Asi ale nic nebrání tomu, aby se pořadatel soutěže, nebo spíše "dárce" k něčemu takovému sám nezavázal, rozhodně to po něm nelze ale vyžadovat.
Asi by se dalo na toto aplikovat ust. § 629 Obč. zák.:
Dárce je povinen při nabídce daru upozornit na vady, o nichž ví. Má-li věc vady, na které dárce neupozornil, je obdarovaný oprávněn věc vrátit.
Tedy člověku v takovém případě nic nebrání to vrátit
. Ale samozřejmě na nějaké protiplnění v podobě výměny věci, odstranění vady apod., zapomeňte.
Myslím si tedy, že wector pravdu nemá.
Dárce je povinen při nabídce daru upozornit na vady, o nichž ví. Má-li věc vady, na které dárce neupozornil, je obdarovaný oprávněn věc vrátit.
Tedy člověku v takovém případě nic nebrání to vrátit
show must go on..
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Tak to ještě, že znáš měwector píše:Teď sem si něco zjišťoval a bere se to podle § 499 Občanského zákoníku - záruka pouze na věc nabytou zakoupením. Asi znám špatnou právničku... Ale když třeba mě osobně pošlou s výhrou i fakturu, tak by se dala záruka brát - zboží nabyto za 0Kč?
Pokud tam nebude výslovně uvedeno, že se poskytuje i záruka, tak se obávám, že pouhá faktura, resp. daňový doklad ke vzniku záruky nestačí, tedy lépe řečeno k založení odpovědnosti za vady.
Jinak zboží za 0 Kč = dar. Musela by tam aspoň třeba symbolická 1 Kč.
show must go on..
- popo_1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo tak to je super hele vyhlasuju soutez o mys bla bla bla posilajte SMSky ja to potom vylosuju....a ked nebude fungovat no proste smula...no atk to mi pride jako vyjebavkashadow píše:Dle mého právního názoru jde v podstatě o dar, tedy o darovací smlouvu, resp. o analogickou smlouvu k ní, a zde tedy už z principu věci žádná záruka není. Záruky se týkají jen úplatných převodů. Asi ale nic nebrání tomu, aby se pořadatel soutěže, nebo spíše "dárce" k něčemu takovému sám nezavázal, rozhodně to po něm nelze ale vyžadovat.
Tedy člověku v takovém případě nic nebrání to vrátit. Ale samozřejmě na nějaké protiplnění v podobě výměny věci, odstranění vady apod., zapomeňte.
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s