Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Gizmo_CZ
- Začátečník

-
- honny
- Středně pokročilý

řekl bych přibližně tohle:Gizmo_CZ píše:Co říkáte na tohle???
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 60#7197260cool.user píše:Je mozne koupit samotne OEM win vista? Zrejme ano
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- BananaYoe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si ji instnul taky. Bohužel obsahuje zase stejné problémy jako RC2 a to že mi tam nejde totálně rozjet internet. Všechno se tváří že je OK ale prostě se nedostanu ani na IP modemu. Používám ADSL modem od D-linku. Přitom u RC1 verze bylo všechno ok.
Potom mi to grafiku detekuje jenom jedním bodem v ratingu přitom mám 8800 GTX a instalovaný poslední forceware 100.59 s podporou vist.
A také mě dost překvapilo že v sobě ty win nemají podporu RAIDU kterou přitom už měla i RC2.
Osobně jsem silně zklamanej co to vydali za šunta.
Kdybyste někdo měl radu na moje problémy byl bych rád, děkuji.
Potom mi to grafiku detekuje jenom jedním bodem v ratingu přitom mám 8800 GTX a instalovaný poslední forceware 100.59 s podporou vist.
A také mě dost překvapilo že v sobě ty win nemají podporu RAIDU kterou přitom už měla i RC2.
Osobně jsem silně zklamanej co to vydali za šunta.
Kdybyste někdo měl radu na moje problémy byl bych rád, děkuji.
- Gerimo
- Mírně pokročilý

vzhled se jim povedl na vybornou, ale na ukor velkeho hw naroku a myslim, ze by Visty mohly byt vydany klidne ve stejne dobe jako XP, jen by se to nedalo spustit na PC. Tim proste chci rict, ze sice udelali pekny vzhled, ale to by umel kazdy udelat paradni vec, ktera ma paradni naroky na PC.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- to.burda
- Nováček

-
- Gizmo_CZ
- Začátečník

-
to.burda píše:Mam docela problem a to ze mi ve Viste nefunguje NetLimiter starsi verze rusi pripojeni k internetu a nejde se pripojit vubec a ty novy mi nefungujou. Potreboval bych nejakou alternativu (statistika, omezovani up/down), ktera by fungovala. Neznate?
Kup si linux a vy.. na Vistu!
PS: mě už VISTA taky se.e!
- bobbysd
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- BananaYoe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypínání jsem kámo pozoroval taky. NechápuShit píše:Já jsem měl problémy s vypínáním HDD v RAIDu při pouhém restartu na svých sestavách sestavách s RAIDy. Visty přitom znají RAID řadiče (jak VT8251, tak ULi M1575) -> snad to vyřeší časem nové drivery chipsetu, popř. nové BIOSy RAID řadičů => zpět na WXP.![]()
U WXP maká vše bezproblémově.
- Shit
- Odborník PCT

Já u těch Vist nechápu více věcí.
1) Většina driverů obsažených ve WV je z června 2006 -> pokud by makaly korektně, tak proč ne, ale když stejné problémy byly u RC1 a RC2, tak proč je většina driverů stejných v RTM shodná s těmi, co byly v RC1?
2) Minolta 1350W - V RC1 i v RC2 byly obsaženy tyto drivery přímo od MS, ale nefungovaly...
V rámci "zlepšení" je MS úplně odstranil z RTM a drivery nejsou... 
Takže se nabízí otázka, co dělal MS od dob RC1... Vylepšoval DRM a TiltBits - asi nic více
1) Většina driverů obsažených ve WV je z června 2006 -> pokud by makaly korektně, tak proč ne, ale když stejné problémy byly u RC1 a RC2, tak proč je většina driverů stejných v RTM shodná s těmi, co byly v RC1?
2) Minolta 1350W - V RC1 i v RC2 byly obsaženy tyto drivery přímo od MS, ale nefungovaly...
Takže se nabízí otázka, co dělal MS od dob RC1... Vylepšoval DRM a TiltBits - asi nic více
- BananaYoe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
umi nebo neumi tohle vista?
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3
jedna se o flip3D..uplne dolni cast stranky.Je tam i odkaz na video..
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
co je pravda na tomto článku?
http://blog.webtrh.cz/windows-vista-zamerne-vadne
neni to teda nakonec jen vytahování prachů z lidí a přínos 0? nebo jsou to jen řeči...?co vlastně vista přinesla ,hodně lidem to chybělo a předchozí verze win postrádaly?že prostě ms využije monopolu který má (opomenu linux kvuli tomu že většina běžných uživatelu pc na něj prostě nestačí) ,naservíruje nový systém,který přináší jen omezení a přestane podporovat ty předešlé,aby si je každej kdo chce dělat na pc neměl na vyběr než si koupit novej systém za x tisic kterej mu vlastně nic převratnyho nepřinese. nebo jak to je?nebo to nebude tak horky,jak je to v tom článku popsany.....plno takovejch věcí se objevovalo když měly vyjit xp...?
neni to teda nakonec jen vytahování prachů z lidí a přínos 0? nebo jsou to jen řeči...?co vlastně vista přinesla ,hodně lidem to chybělo a předchozí verze win postrádaly?že prostě ms využije monopolu který má (opomenu linux kvuli tomu že většina běžných uživatelu pc na něj prostě nestačí) ,naservíruje nový systém,který přináší jen omezení a přestane podporovat ty předešlé,aby si je každej kdo chce dělat na pc neměl na vyběr než si koupit novej systém za x tisic kterej mu vlastně nic převratnyho nepřinese. nebo jak to je?nebo to nebude tak horky,jak je to v tom článku popsany.....plno takovejch věcí se objevovalo když měly vyjit xp...?
- Gizmo_CZ
- Začátečník

-
Na každém šprochu pravdy trochu!Dex_Holland píše:co je pravda na tomto článku?
Kdyby byla větší podpora Win XP 64bit tak zůstanu u nich takhle...
Je to škoda! Léty prověřený systém půjde k šípku a zase tu máme "miminko" které trpí spoustou neduhů a než se vše vychytá, to bude let!! A té práce, peněž a nervů!! Chjo!
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jo umí to staci zmackount okno+TAB a je toKynio píše:umi nebo neumi tohle vista?
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sis marja..kua kazdyho koho se zeptam odpovi touhle dementskou odpovdi..zmackkni okno + tab..ja nemyslim to prehazovani oken.Rikal sem ze je tam odkaz na video..v tom videu je, ze plocha je jako krychle..nebo sou okna takovy gumovy..kdyz se pretahujou ruzne se prohybaj atd.Na tohle se ptam..jestli je to ve viste
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud myslisKynio píše:sis marja..kua kazdyho koho se zeptam odpovi touhle dementskou odpovdi..zmackkni okno + tab..ja nemyslim to prehazovani oken.Rikal sem ze je tam odkaz na video..v tom videu je, ze plocha je jako krychle..nebo sou okna takovy gumovy..kdyz se pretahujou ruzne se prohybaj atd.Na tohle se ptam..jestli je to ve viste

tak to nejsou visty
Jinak mala otazka, kupujes OS kvuli tomu ze ma gumovy okna nebo kvuli tomu ze jje kvalitni?
ps: na dementskou otazku dementska odpoved ze, ale vono by stacilo precist si ten clanek ze
0118 999 881 999 119 7253
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok..konecne sem se to dozvedel.Potom nechapu proc se tohle vsechno spojuje s vistou..kde se pise o ty 3d plose se pise aj o viste..divny.ale tj jedno.Winy kupuju kvuli kvalite ale kdyz je clovek ma je dobry vymacknout max.Skoda ze to vista neumi. =(
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo jeste neco..funguje vam BS player? Pro ta nejnovejsi verze?Jako jede ale kdyz pustim video v divX tak jede zvuk ale nejede obraz.Mam nainstalovany aji kodeky k-lite codec pack ale furt nic =(
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak odinstaluj codec pack a zajdi na divx.com/google.cz a stahni origi DivX ci FFDShow (google.cz->slunecnice.cz)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů