táta za mnou přišel že se mu nějak děsně zpomalil komp.po chvíli zkoumání jsem zjistil že disk se při zátěži prepne do PIO modu. muj prvni tip byl na zdroj,protože to byl EC,dneska jsem ho vyměnil za enermax liberty 400W a...nic.furt PIO
dík
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Jestli těch 55°C měřil softem tak by ho měl zkusit rukou - rozdíl např. 40-55°C je na dotek poznat.Hoonzooid píše:Být tebou, tak si radši zazálohuju důležitá data, protože jestli byla teplota 55°C (což už je tedy docela hooodně)

ohledne kabelu... sou kabely ktery nekde nejdou, ackoliv jinde jo... zvlastnost .)PetrB píše:co s týče teploty,docela bych tomu věřilje to skříň eurocase,kde se o veškeré chlazení staral větrák na zdroji a box na cpu
hodil jsem dozadu 8cm nexus a teplota sla hodne dolu...
zvlastni je,že když jsem tam dal jinej kabel,disk nenajel,pritom kabel je na 100%v pohode,vytahl jsem ze svyho kompu![]()
problém je,že nemám kde disk vyzkoušet.na mým stroju jsou disky v ahci a pochybuju že by to fungovalo s timhle starym kramem...navic bych ani nevidel jestli se prepnul do pia,protože na ahci to neni poznat(nebo nevim jak)
tata stejně prohlásil že se na to může vykaslat,že novej kupovat nebude,že su prd odbornik a že mu stačilo na mou radu koupit zdroj za dva litry a k ničemu to nebylo![]()
stejně díky všem