Kynio píše:ok..konecne sem se to dozvedel.Potom nechapu proc se tohle vsechno spojuje s vistou..kde se pise o ty 3d plose se pise aj o viste..divny.ale tj jedno.Winy kupuju kvuli kvalite ale kdyz je clovek ma je dobry vymacknout max.Skoda ze to vista neumi. =(
Protoze vista ma sve nove rozhrani (aero) akcelerovano grafickou kartou, stejne jako xgl.
To srovnani tady je na miste.
edit: a co takhle si vubec konecne precist ten clanek? mas to tam vse vysvetleno
Planujem kupit Windows Vista Business alebo Home Premium ale ako tu citam tak ma chut aj prechadza. Mal som sice nainstalovanu RC2 a bezala vcelku stabilne a bez problemov aj ked taky maly som mal so zvukoukou SBlive ale to som vyriesil vyhladanim ovladaca na Nete a slapalo to .Co sa mi ale pozdavalo bola bezproblemova instalacia ovladacov SATA resp. netreba disketu ako v XP ale SATA radic si naslo samo. Tak si to predstavujem
Zasa to ma kopec chyb Co v Microsofte vlastne testovali tie roky ?
Zrejme len to AERO asi Najhorsie ze na prechod na Vistu nas donutia prejst koli Vista Only titulom. Slak aby trafil cely Microsoft. LINUX sa mi nepaci .
Este by ma zaujmala jedna vec . Ak to tu uz bolo tak sorry .Nechce ma citat spatne Ak si kupim 32 bitovy OS budem mat v cene aj 64 Bit?
Myslim ze by to malo byt....za tu cenu aj vsetky verzie
mate někdo tuto webku?povedlo se vam ji nainstalovat ve vistách?...zkoušel jsem ovladače na cd i ze stránky vyrobce a nic ...instaloval sem to jako administrátor... http://petracomp.netdirect.cz/produkt/i ... rofon-usb/
Shack píše:Skusal si pri instalacii dat moznost Hladat ovladac na nete?
jo zkoušel,nic to nenašlo....když se nabídkou proklikám až k tomu co tam mužu manuálně vrazit ten *.inf tak se mě to zepta esi ho tam chci dat ,že neni podepsanej.....dal jsem ano,modrá obrazovka(nestihl sempřečist co tam bylo) a restart.....ve správci zařizeni jsem měl q8+ neznámé zařízení...jel jen obraz ale zvuk ne.....tak jsem to odinstaloval,pak se to obešlo bez modré obrazovky,ale nejede mě ani obraz a ani zvuk
ta vista to vzala jaksi jako dvě zařízení a asi nepochopila že obraz i zvuk je jednim usb...
Skus nainstalovat v nudzovom rezime aj ked neviem ci web kamera pojde.
Kedysi som mal problemy nainstalovat ATI ovladace na 9500 Gk a pomohlo to nainstalovat v tom NR a ked som restartnul bolo vsetko OK...
Shack píše:..Co sa mi ale pozdavalo bola bezproblemova instalacia ovladacov SATA resp. netreba disketu ako v XP ale SATA radic si naslo samo. Tak si to predstavujem .
Jj - to je pozitivum.
Shack píše:...Co v Microsofte vlastne testovali tie roky ?...
Po svých zkušenostech s WV mám vážné obavy, že pouze DRM a TiltBits...
Shack píše:..Ak si kupim 32 bitovy OS budem mat v cene aj 64 Bit?
Pouze u verze Ultimate - ostatní jsou buď 32-bit nebo 64-bit.
Doufejme, že "Fiji" @ WV SP1 většinu kopanců ve WV RTM opraví...
když jsem zkoušel rc 1 tak jsem měl ,mam dojem ,to přepinani ploch dany na zmáčknutí kolečka......ale zapomněl jsem jak to na to nastavit...jak?
jde vam přehrávat video v něčem jinym než v media playeru?ve futuramě mam dvě zvukovy stopy a v mp mě jedou obě zároven,nevim jak jednu z nic vypnout,proto jsem nainstaloval bs player...tam mi jede jenom zvuk.a v media player cassic se to hrozně trhá....v xp to bylo v pořádku...použivam ace mega codec pack
Dex_Holland píše:
jde vam přehrávat video v něčem jinym než v media playeru?ve futuramě mam dvě zvukovy stopy a v mp mě jedou obě zároven,nevim jak jednu z nic vypnout,proto jsem nainstaloval bs player...tam mi jede jenom zvuk.a v media player cassic se to hrozně trhá....v xp to bylo v pořádku...použivam ace mega codec pack
ten ace mega codec pack vyhoď z okna a nainstaluj si FFDSHOW plus Morgan Stream Switcher na změnu stop.
pod vistou RC2 (b5744) mám dobré zkušenosti s balíkem CCCP, používám MPC a jedou mě jak avíčka (xVid a DivX), tak i DVD bez problémů
nemám teda vícejazyčná avíčka, takže přepínání stop neřeším, zvukové stopy na DVD přepínám bez problémů
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
co se týká kodeků, zatím moc se mi líbí Vista Codec Pack http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=66826 aspoň pod XP to vypadá na hodně dobrou věc která obsahuje všechno co kdy kdo potřeboval a narozdíl od ACE MEGA GIGA HYPER DEE DUPER CODEC ULTRA SUPER PACKu to nezasere systém
zombux píše:co se týká kodeků, zatím moc se mi líbí Vista Codec Pack http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=66826 aspoň pod XP to vypadá na hodně dobrou věc která obsahuje všechno co kdy kdo potřeboval a narozdíl od ACE MEGA GIGA HYPER DEE DUPER CODEC ULTRA SUPER PACKu to nezasere systém
nevíš, co to udělá s DirectShow? vypadá to pěkně, instaluje to FFDSHOW, což je asi nejmenší prasárna hned po instalaci jednotlivých filtrů.
otázka je, jak vypadá DirectShow ve Vistě. pod XP to mám docela zmapované, ale i Visty jsem se na to zatím nekoukal.
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
DoomHammer píše:nevíš, co to udělá s DirectShow? vypadá to pěkně, instaluje to FFDSHOW, což je asi nejmenší prasárna hned po instalaci jednotlivých filtrů.
mno, po pravdě do Directshow moc nevidím, ale součástí toho balíku je pár utilitek pro rozumnou správu kodeků, tuším asi dva nebo tři prográmky na zobrazení kodeků i s jejich stavem (podobně jako to ukazuje GSpot), a vypůjčenej K-lite tool pro fixnutí nejčastějších problémů s kodeky a ruční povolení/zakázání spousty z nich.
do provozních XPček to strkat nebudu, ale asi tím nakrmím Vistu a rovnou to použiju ke studiu DirectShow, rozhodně díky za tipa, až pojede tvfreak, tak to tam hned napráším
Zdravim , instaloval jsem na jednom starsim PC visty a system my nenainstaloval grafickou kartu MSI 9800 PRO XT , zkousel jsem i posledni cataclysty pak i ty bety ale grafika tam proste nejde, ona se sice nadetekuje a nainstaluje ale pak system vyzaduje restart a po nem je proste zase pryc Nevite nekdo co s tim???? Jinak Micrisoft vydava cim dal vetsi shity Deska je tam nejaka Asuska s nForce 2 chipsetem , CPU AMD ATHLON 2800+ Barton...
Nazdar.
Tak jse mv noci prechazel na Visty.
Prvni problem byl, ze se odmitly nainstalovat na primarni oddil v pripade, ze jsem mel pripojeny dalsi tri disky (2xSATA, 1x PATA, vsechny jako dynamicke).
Po odpojeni disku instalace projela OK.
Skutecny problem je ten, ze az instalace skoncila a wokna jedou paradne, tak jsem vypnul PC, pripojil zpatky disky a zapnul PC. A bac ho. Ve spravci zarizeni jsou disky oznaceny jako SCSI (i ten PATA). Ve spravci disku jsou videt, ale je u nich napsano ze jsou offline. Neni tam moznost dat je online, pouze je tam moznost disky prevest. Ale pri prevedeni ztratim veskera data.
Jen dodam, ze predtim byly zapojene ve winXP (jako dynamicke) a souborovy system byl NTFS.
Otazka je jak ted muzu zachranit data? KAZDA RADA DOBRA
Jinak zatim muzu zodpovedne rict, ze cista instalace win Vista nabyha nejmin 2x rychleji nez cista instalace XP
//edit: ted jsem dopil kafe a napadlo me - zkusim znovu instalaci, ale s vnucenim ovladacu nforce pro vista
// edit2: vyřešeno převodem dynamických disků na disky základní a přeházením kabelů tak, aby se v seznamu instalátoru objevil požadovaný disk na prvním místě.
Stejně nechápu, co to je za smysl. Kdo má IDE disky a bude chtít instalovat na SATA, tak bude muset odpojit IDE disky, protože ty budou v seznamu instalátoru vždy první.
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3