Co na AXP1700+ pasivně...

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Co na AXP1700+ pasivně...

Příspěvek od PachezZ »

Tak sem se rozhod investovat do ticha... upgrade mi ani nenavrhujte, ten bych nevyužil... Takže něco co zvládne pasivně AXP1700+ Thoroughbred B. Cenu bych si představoval s daní nějak do sedmi set... kdyby se nic nenaslo tak asi drazsi TT Sonic Tower

Chladič nemusí být jen pro Sc.A - důležitý je aby šel upevnit přes díry v desce tj. aby měl dobrou základnu kam se dá přidělat homemade porichtung... rozteč by nemel byt problem změnit....

První mi padnul do oka Titan TTC-NK32TZ
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42641
ale má žebra blízko u sebe ( 0,9mm ) což je na pasiv sux a asi by to nezvládalo

Nebo Arctic Cooling Freezer 7 Pro
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866
Opět nevim jestli yb to bez větráku zvládnul

Xilence cpu-cooler xilent blade | xpcpu.4all
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35989

Jeste sem premyslel nad Scythe Katanou ale tam me odrazuje ze je to sikmo - nejspis bych to totiz nakonec daval do slim desktopu a melo by to koukat ven...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Kup si toho Sonica, uděláš na socket A nejlíp pokud másš díry kolem boardu,jen ta instalace je pěkbně zdlouhavá, vám i čem mluvím sám ho mám, s pasivníma teplotama ti nepomůžů, protožej sme na něj dal 120tu FAN kterou mi "přeřve" zdroj, a taky proto že nemám žádná AirFlow v casu.
A nebudeš muset doma bastlit sponu.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

Jenže bych radši něco s nižší cenou - marodil sem a mám velkej účet za telefon takže z výplaty moc nezbyde...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Zadny z techto chladicu ti neuchladi 1700+ pouze pasivne. Sonic k tomu bude mit nejblize, ale stejne to bude nepouzitelne.
Jelikoz to chces na Socket A, doporucil bych ti prave Sonic nebo Katanu + vetrak, u ostatnich se budes muset starat o nove upinani.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

jo a když si dáš toho sonica a dáš na něj větrák, který bude točit ttak 800 klidně i míň tak o něm nebudeš vědět a teploty budeš mít doré ;)
Já mám se zavřenou bočnici (bez AirFlow) 39°C v zátěží a fan mi točí 800 mám Galacial, sice není nějak extra tichý, ale zdroj mi ho přeřve :(
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

katanu mam na tom sempronu v podpisu ( sempron 2500+ ) a zkousel sem v biosu nastavit to aby se vetrak tocil az od 50 °c a pasivne nebyl problem (na puvodnich taktech)
mam sice oddelanou bocnici ale zas zadny airflow takze myslim ze by nemel byt problem
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

hele pokud mas zdroj s 12cm fanem tak myslim ze s tim Sonicem nebude problem kdyz jeste treba mirne snizis voltaz aby to bylo stabilni :-)
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Jen ta montáž Sonicu :blee: , ta je starašná a hlavně bacha na jádro ať ho neolámeš... Nevím na pasiva jsme to nezkoušel, nemám důvod...
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

chladit uplne pasivne sa ti neoplati, ja by som vzal katanu a znizil otacky na minimum
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

Tady jde taky o to jak říkám - chci to do slim desktopu - tzn. počítám s tim že chladič bude přes díru koukat ven z kejsu a katana jak je šikmá tak mi na tohle nepřijde nejvhodnější - vypadalo by to imho ještě divnějc... Nakonec asi fakt vemu ten Sonic Tower... ale ještě teda mrknu v jeho cenách co by se dalo najít...
Výroba spony by mě nes*ala...
TDi - Ten Dým Ignoruj
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

a myslis ze sonic tower sa ti vojde na vysku do slim desktop? potom radsej uvazuj o thermalright SI-120, ten je vhodny aj do nizsich skriniek
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Guli píše:a myslis ze sonic tower sa ti vojde na vysku do slim desktop? potom radsej uvazuj o thermalright SI-120, ten je vhodny aj do nizsich skriniek
čteš vůbec?
zn. počítám s tim že chladič bude přes díru koukat ven z kejsu
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

mam predstavu ako vyzera SFF, neviem si realne predstavit ako ti trci z desktopu polka HP chladica. To ako bude mat dieru v case a 5cm mu bude trcat vrch vonku? Ako nic v zlom, ale myslim ze je to viac ako neprakticke, ten thermalright by sa tam v pohode vosiel.

A este oprava, myslel som SI-97, ten ma na vysku iba 75mm a sonic tower ma 150mm
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“