RAM chyby

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
cefeus
Nováček
Nováček

RAM chyby

Příspěvek od cefeus »

Zdravím....
Zkusím popsat svuj problém jak nejlepe to pujde:

Spustil jsem MemTest86+ v1.70 a ten mi našel několik chyb na jednotlivých adresách paměti, proto jsem skusil i jiný program Windows Memory Diagnostic a výsledek byl stejný. Tyto chyby se začínají objevovat tak po 3 hodinách.
Mam ramku 512MB sdram.

Dají se tyto ramky nějakym zpusobem Naformatovat? defragmentovat? nebo něco s něma provést? abych nemusel kupovat nove?

Prisím o radu???
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: RAM chyby

Příspěvek od Mr. Dirk »

cefeus píše: Dají se tyto ramky nějakym zpusobem Naformatovat? defragmentovat? nebo něco s něma provést? abych nemusel kupovat nove?

Prisím o radu???
Jak bys chtěl formátovat RAMky? :? Máš něco nataktované v PC? To se mě na starém PC stávalo, když se paměti přrehřívaly nebo taky můžou být vadné.
Háže ti too nějaké chyby ve Widlích?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mužeš, je proházet ve slotech...i jednu, mužeš pridat voltáž, ale naformatovat ne:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Mno formátují se přeci vždy po vypnutí/restartu počítače..
Ale tohle bych viděl na problém (přetaktování, špatná frekvence)
Nebo špatné napětí, anebo samozřejmě může být po nich... :-)

Kdyžtak zkusit v jinym pc :-)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Na jakych latencich to jede? Kdyžtak dej default.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

Nebudu zakladat novy tread, hodim svuj "problem" tady...

Asi pred tydnem jsem koupil nove pameti 2x1024MB DDR500 A-Data Vitesta Extreme Edition... vcera jsem je testoval memtestem a zhruba po hodine mi memtest vyhodil 310 erroru failing adrress... ted jsem v praci a nejak mi doslo, jestli nemuze byt problem v tom, ze tyto pameti chteji trosku vetsi voltage (ja jsem nechal desku na default, tj. 2,5v - pameti chteji alespon 2,6v)? Jinak pameti zatim nejedou na cely svuj potencial (tj. 250), ale jen na 220 (diky procesoru, ktery mam v planu dale pretocit)... diky za odpoved, zda je velmi pravdepodobne, ze problemy jsou zpusobene tim napetim:)

EDIT: samozrejme jde o dual kit, ktery deska podporuje...
Stara, ale stale bohate dostacujici (pravidelne udrzovana) P4 2.6GHz :)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

x-bat píše:Nebudu zakladat novy tread, hodim svuj "problem" tady...

Asi pred tydnem jsem koupil nove pameti 2x1024MB DDR500 A-Data Vitesta Extreme Edition... vcera jsem je testoval memtestem a zhruba po hodine mi memtest vyhodil 310 erroru failing adrress... ted jsem v praci a nejak mi doslo, jestli nemuze byt problem v tom, ze tyto pameti chteji trosku vetsi voltage (ja jsem nechal desku na default, tj. 2,5v - pameti chteji alespon 2,6v)? Jinak pameti zatim nejedou na cely svuj potencial (tj. 250), ale jen na 220 (diky procesoru, ktery mam v planu dale pretocit)... diky za odpoved, zda je velmi pravdepodobne, ze problemy jsou zpusobene tim napetim:)

EDIT: samozrejme jde o dual kit, ktery deska podporuje...
Mno ty jsi ale vůbec nenapsal jakej máš problém?
Takže pokud je system nejakym zpusobem nestabilni tak by to tim samozrejme mohlo byt.. ale jen tak jako tem pametim se nemusis bat pridat. navic mas i v celku kvalitni takze se neboj :-)
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

jsem to ale blbec... uz jsem to rozepsal tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=500, stranka 26, hned prvni prispevek... slo o to, ze jsem provedl vetsi upgrade, takze hledam pricinu problemu... dneska si zkusim pohrat s temi pametmi...

EDIT: Problem vyresen... opravdu to bylo napetim + casovanim pameti... nejak se mi nelibi, ze ty A-Data nezvladnou 220 pri casovani 2,5-4-4-8 :? Co uz, ja jsem nenarocny, hlavne, ze to bezi...
Stara, ale stale bohate dostacujici (pravidelne udrzovana) P4 2.6GHz :)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“