Jak zmerit input lag
Moderátor: maXXmilian
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak zmerit input lag
Mam doma LCD a CRT monitor. Jak mohu zmerit input lag na LCD monitoru? Na obrazcich je vzdycky nejaky program co meri cas od spusteni, jak se jmenuje? Diky
- Mastero
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zmerit input lag
Jmenuje se stopky 
Připojíš oba monitory, zapneš stopky a vyfotíš (foťákem).
Připojíš oba monitory, zapneš stopky a vyfotíš (foťákem).
\( ^_^)Λ(^_^ )/
- ctrl_j
- Začátečník

-
- Jája
- Středně pokročilý

a co je na tom tak směšného??
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Diky moc, ze to budou stopky me vazne nenapadlo
, no nic. Pred chvili jsem meril, ale zjisteny nebylo moc stastne. Celkem jsem nafotil asi pres 30 fotek, kombinace zapnutych i vypnutych moznost Reduce DVI frekvency on high-resolution display a Alternate DVI operation mode v Catalyst Control center, zkousel vsechny profily na LCDcku, od text az po movie, ale input lag byl porad nekde kolem 40-70ms, nejcasteji asi 60. Neznate nejaky figl jak se ho zbavit nebo ho snizit? Je to lehce znat, kdybych nevedel ze neco jako input lag existuje, tak bych si "podivne" jezdeni ve flatoutech asi casem zvykl, ale takhle se to opravdu ovlada fakt lehce jinak, nejak vic chybuju a vyjizdim z trati,takovy zpozdeny reakce
nevim no.
- dysko
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- VlasTik
- Začátečník

na měření input lagu jsou výborný tyto stopky: http://tft.vanity.dk/inputlag.exe
- měří to na tísiciny a je to pořádně veliký
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Uz mam Samsung 215TW doma dva dny, pokud to bude nekomu ku prospechu, muzu napsat uzivatelskou recenzi, ale musim mit jistotu ze to bude vubec nekdo cist, je tu uz tolik materialu o tomhle skvostnem LCD. Jsem clovek prechazejici z 17'' CRT Samsung 753s(jeste zakulacena obrazovka) na 21'' LCD. Napiste pokud mate zajem, a ja neco sepisu. Zatim muzu rict, ze input lag uz mi vubec neprijde, nejspis prvnich 24h prizpusobovani LCDcku, ted uz na nem ficim rychly hry jako predtim na CRT 
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já ho mám od středy a na to zpožďování si nemůžu zvyknout (přecházel jsem z Belinei LCD19'' P-MVA). Hodně mě to vadí u filmů a sledování TV. Zkoušel jsem povypínat v ovladačích anizotrpní filtrování, synchro... atd. měnit různá nastavení Magic Bright, ale pořád to zpoždění bylo kolem 50-60 ms. Nevíte nekdo prosím jak tuto hodnotu srazit na co nejmenší úroveň?
Kdybych mohl vrátit čas a mit zkušenosti ze dneška bral bych NECa
Kdybych mohl vrátit čas a mit zkušenosti ze dneška bral bych NECa
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
- nikl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja to beru tak, ze uz bych nemenil. Input lag byla jedina vec co mi lehce vadila. Jde spis o pocit, ve hre, kterou hraji na crt uz 2 mesice, tak mi to pripadlo lehce divne, ted po par dnech na lcd uz je to v pohode. Nove hry mi uz neprijdou vubec, protoze jsem je proste nikdy predtim na crt nehral. Kdovi z ceho bych byl nestastnej u necu, minimalne lesklou obrazovku bych urcite nerozdejchal, frekvence skrabancu pri cisteni zacne byt brzy neunosna, navic ze by to nejak extra zlepsovalo kontrast se mi nezda. Nemam vadny pixel, vyborna polohovatelnost, pivot na sirokouhlem je proste cool (hlavne web, prakticky nemusim scrolovat), interpolace neni skoro vubec znat, funkce pixel na pixel je tedy k nicemu. Samsung je ten nejlepsi kauf co jsem kdy u drazsi elektroniky udelal. Jsou jen dve veci co bych zlepsil k dokonalosti, ledka moc zari i pres den(i kdyz je pekne modra), a repracky jsou "mirne" horsi, vymenil jsem je sice za svy stary plastovy sunky, kazily vzhled a poradek na stole, a stejne vetsinu casu mam sluchatka, ale ten kousek k dokonalosti tomu "chybi". Obraz je suprovej a je fakt velkej, kdo chce vedet vic necht se zepta.
- Uffendi
- Nováček

-
Čau,
https://drive.google.com/file/d/0BzwX-Z ... sp=sharing
Pokud jsem postupoval dobře, tak jsem změřil rozdíl v input lagu u levého monitoru oproti pravému. Jak to, že to není pořád stejná hodnota, ale střídá se 10/20ms?
Pokud jsem postupoval dobře, tak jsem změřil rozdíl v input lagu u levého monitoru oproti pravému. Jak to, že to není pořád stejná hodnota, ale střídá se 10/20ms?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To je tím, že monitor zobrazuje třeba 60hz, tzn obraz se změní 60x za sekundu. Tzn lag je oproti tomu druhému 20 ms nebo 10 protože to je refresh panelu, občas stihne vykreslit ten 10ms a občas se ještě nerefreshnul a bude tam těch 20. Reálná bude když více fotek zprůměruješ, tzn zde je jeden monitor o cca 15ms pomalejší než druhej.
- Uffendi
- Nováček

-
No ještě je zajímavý.
Jedná se o monitory DELL U2515H a Samsung rz2233. Podle TFTCentral by ten DELL měl mít nižší input lag, přitom pocitově se mi to zdá obráceně, nižší má Samsung.
Jedná se o monitory DELL U2515H a Samsung rz2233. Podle TFTCentral by ten DELL měl mít nižší input lag, přitom pocitově se mi to zdá obráceně, nižší má Samsung.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Což ihmo také tvé focení dokazuje. TFTcentral měřej dobře. Dell je prosnulej slow zalagovanejma monitorama, a u těch co nejsou má zas hroznej overdrive. Dell je také prosnulej mnoha revizema stejného monitoru kde se měněj vlastnosti. Věř svejm pocitům protože foťák je ihmo potvrzuje.