Wilik píše:No, z vlastni zkusenosti muzu rict, ze zadny "ohromny" rozdil tam nebude. Jednak je vlastni vystup z grafiky mene bitovy, takze cokoli vic se proste jen dopocitava a navic pri 99% bezneho uzivani ten rozdil absolutne nepoznas.
Ja jsem poznal rozdil v bitove hloubce barev az u fotek ve vysokem rozliseni (3600 x 2000), kdy na velkych plochach jednoho barevneho odstinu (typicky obloha, voda) slo seznat, ze ty prechody nejsou uplne plynule (slo o nizsi bitovou hloubky).
Jelikoz nejsi grafik s profi kartou, nepracuje v zadnych grafickych programech s maximalnim durazem na barevnou vernost (napr reklamni grafik) a tve traveni casu u PC je spis uzivatelske nez profesni, tak tyhle prednosti Eiza opravdu nebudes schopen (podle meho) fakticky docenit.
Mluvíš úplně o něčem jiným, prosím tě, nejdříve si prosím tě přečti něco o technologii korekce gamma křivky u EIZO monitorů, abys poznal, o čem je vůbec řeč (to samé očividně Wuuduu): (doporučuji věnovat pozornost hlavně ose představující "jas")
zdroj: svetisku.cz
a
http://www.cdr.cz/picture_/33308/small
Jinak ano, nejsem grafik, ale třeba ve hrách typu Thief 3 s jeho přechody černé do šedé a zpět toto opravdu oceníš. Stejně jako u pohyblivého videa, prostě všude. Když mluvíš o vlastní zkušenosti, dělal jsi vůbec někdy s EIZO LCD panely? Moc se mi to totiž nezdá.
Jinak EIZO FlexScan S2411W: 24" král mezi LCD
recenze na CDr.cz -
http://www.cdr.cz/a/20591
+ díky 1920×1200 vč. HDCP umí chráněné HD video
+ odezva, zorné úhly
+ USB 2.0 hub
+ přípojná místa
+ 10bit gama, 10bit LUT se 14bit přesností
+ kontrast až 3 000:1
+ robustní kovová konstrukce
+ ArcSwing 2
+ záruka 5 let
+ kvalitní interpolace
+ rozsáhlá softwarová výbava
+ simulace poruch barvocitu
– cena (pro někoho)
– za tmy špatně obsluhovatelná tlačítka
edit: tedy já jsem hovořil o korekci gammy, a o ničem jiném, pouze jsem se zmátl ve specikacích a zřejmě nepřesně uvedl 14 bitovou namísto 10bitové, jak vyplývá z té recenze na cdr.cz. A právě tato "korekce" dělá ohromný rozdíl oproti ostatním LCD od jiných výrobců.
tedy 10 bitová gamma korekce automaticky přepočítává 8-bitová data (256 úrovní) z grafické karty na 10 bitů (1024 úrovní), z toho jsou vybrány optimální hodnoty, které jsou pro konečné 8 bitové zobrazení uloženy do interní 10bitové LUT (=Look-up-table, tedy "vyhledávací tabulky", čímž odpadá potřeba deformovat výstupní signal z grafické karty), odkud jsou pak se 14bitovou přesností výpočtu následně zobrazeny. Aspoň tak nějak to funguje, nejsem expert, když tak mě upravte, ale ve výsledku to skutečně vede k plynulé gradaci barev, a to je prostě strašně znát, ty plynulosti přechodu.
zdroj: google, znalosti z dřívejška...