Problem po vymene baterky na maticnej
Moderátor: Eddward
- Tornadko
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Problem po vymene baterky na maticnej
Po zapnuti PC som mal nespravny cas. Doslo mi ze baterka je uz asi vybita a tak som ju siel vymenit. Cital som ze si BIOS zapameta nastavenia aj bez baterky na chvilu. Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol a musel som nastavovat vsetko od zaciatku cas,bootovanie,.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
- Asysy
- Začátečník

-
Re: Problem po vymene baterky na maticnej
Věci jako vyndavání baterky, nebo resetování cmosu by se měli dělat při vypnutém napájení. To že se ti resetovalo nastavení je taky celkem normální. V baterce bych ale problém nehledal. Je možný, že si si vyndáním a zasunutím baterky za provozu na desce něco odpálil. Ale je to asi blbost.Tornadko píše:Po zapnuti PC som mal nespravny cas. Doslo mi ze baterka je uz asi vybita a tak som ju siel vymenit. Cital som ze si BIOS zapameta nastavenia aj bez baterky na chvilu. Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol a musel som nastavovat vsetko od zaciatku cas,bootovanie,.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
- scream
- Začátečník

- Tornadko
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jasne ze som mal vytiahnute napajanie kua ... aj zdroj som mal vypnutyAsysy píše:Věci jako vyndavání baterky, nebo resetování cmosu by se měli dělat při vypnutém napájení. To že se ti resetovalo nastavení je taky celkem normální. V baterce bych ale problém nehledal. Je možný, že si si vyndáním a zasunutím baterky za provozu na desce něco odpálil. Ale je to asi blbost.Tornadko píše:Po zapnuti PC som mal nespravny cas. Doslo mi ze baterka je uz asi vybita a tak som ju siel vymenit. Cital som ze si BIOS zapameta nastavenia aj bez baterky na chvilu. Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol a musel som nastavovat vsetko od zaciatku cas,bootovanie,.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
- Tornadko
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Asysy
- Začátečník

-
"...Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol " Z čehož sem usoudil že si měl zapnutej zdroj a když si tam dal tu baterku tak se to hned zaplo....Tornadko píše:jasne ze som mal vytiahnute napajanie kua ... aj zdroj som mal vypnutyAsysy píše: Věci jako vyndavání baterky, nebo resetování cmosu by se měli dělat při vypnutém napájení. To že se ti resetovalo nastavení je taky celkem normální. V baterce bych ale problém nehledal. Je možný, že si si vyndáním a zasunutím baterky za provozu na desce něco odpálil. Ale je to asi blbost.
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
- Shit
- Odborník PCT

Zvol v setupu defaultní nastavení (zpravidla F5) -> ulož (zpravidla F10) -> změň si nastavení v BIOSu podle vlastního gusta a "F10".Tornadko píše:.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
- Tornadko
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
aj to som skusal ani to nepomohloShit píše:Zvol v setupu defaultní nastavení (zpravidla F5) -> ulož (zpravidla F10) -> změň si nastavení v BIOSu podle vlastního gusta a "F10".Tornadko píše:.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx