Problem po vymene baterky na maticnej

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Tornadko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem po vymene baterky na maticnej

Příspěvek od Tornadko »

Po zapnuti PC som mal nespravny cas. Doslo mi ze baterka je uz asi vybita a tak som ju siel vymenit. Cital som ze si BIOS zapameta nastavenia aj bez baterky na chvilu. Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol a musel som nastavovat vsetko od zaciatku cas,bootovanie,.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
Asysy
Začátečník
Začátečník

Re: Problem po vymene baterky na maticnej

Příspěvek od Asysy »

Tornadko píše:Po zapnuti PC som mal nespravny cas. Doslo mi ze baterka je uz asi vybita a tak som ju siel vymenit. Cital som ze si BIOS zapameta nastavenia aj bez baterky na chvilu. Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol a musel som nastavovat vsetko od zaciatku cas,bootovanie,.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
Věci jako vyndavání baterky, nebo resetování cmosu by se měli dělat při vypnutém napájení. To že se ti resetovalo nastavení je taky celkem normální. V baterce bych ale problém nehledal. Je možný, že si si vyndáním a zasunutím baterky za provozu na desce něco odpálil. Ale je to asi blbost.
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

prinajhorsom skus nanovo flashnut bios
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Tornadko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornadko »

Asysy píše:
Tornadko píše:Po zapnuti PC som mal nespravny cas. Doslo mi ze baterka je uz asi vybita a tak som ju siel vymenit. Cital som ze si BIOS zapameta nastavenia aj bez baterky na chvilu. Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol a musel som nastavovat vsetko od zaciatku cas,bootovanie,.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
Věci jako vyndavání baterky, nebo resetování cmosu by se měli dělat při vypnutém napájení. To že se ti resetovalo nastavení je taky celkem normální. V baterce bych ale problém nehledal. Je možný, že si si vyndáním a zasunutím baterky za provozu na desce něco odpálil. Ale je to asi blbost.
jasne ze som mal vytiahnute napajanie kua ... aj zdroj som mal vypnuty
Tornadko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornadko »

scream píše:prinajhorsom skus nanovo flashnut bios
hej ale do toho sa mi moc nece predsa su stale dake rizika
Asysy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asysy »

Tornadko píše:
Asysy píše: Věci jako vyndavání baterky, nebo resetování cmosu by se měli dělat při vypnutém napájení. To že se ti resetovalo nastavení je taky celkem normální. V baterce bych ale problém nehledal. Je možný, že si si vyndáním a zasunutím baterky za provozu na desce něco odpálil. Ale je to asi blbost.
jasne ze som mal vytiahnute napajanie kua ... aj zdroj som mal vypnuty
"...Ale po vymeneni vybitej baterky sa mi PC samovolne zapol " Z čehož sem usoudil že si měl zapnutej zdroj a když si tam dal tu baterku tak se to hned zaplo....
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Tornadko píše:.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
Zvol v setupu defaultní nastavení (zpravidla F5) -> ulož (zpravidla F10) -> změň si nastavení v BIOSu podle vlastního gusta a "F10".
Tornadko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornadko »

Shit píše:
Tornadko píše:.... a problem mam v Cell menu kde som mal koli pretaktovaniu nastavene HT frekvenciu znizenu na 4x (namiesto 5x) ale po vymene baterky ked sa snazim ju zmenit mi zamrzne PC neviete v com moze byt problem?? Skusal som aj znova restartovat BIOS (vymazanie, aj vybratie baterky) ale nepomohlo. thx
Zvol v setupu defaultní nastavení (zpravidla F5) -> ulož (zpravidla F10) -> změň si nastavení v BIOSu podle vlastního gusta a "F10".
aj to som skusal ani to nepomohlo
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

tak nebud lenivy a flashni tam bios
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“