Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Mam smes Destlika:Antifreeze typ C 3:2, mam to tak od listopadu, ted jsem pridaval navic blok na NB, tak jsem rovnou rozdelal i bloky aby zkuknul jak vypadaj, musim konstatovat, ze ta to smes se mi za tim vyplatila, bloky jako nove.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

myom píše: po 4 mesicicch v okruhu ACfluid a voda dokonale cista... schvalne jestli rozdelam bloky (viscooly) a vsechno bude OK, tak snad uz vas to presvedci...
Co je to prosimte ten ACfluid a kde se da sehnat?
// tak jsem to nasel, sry ma lenost. ale to je ochrana jen proti korozi? davas tam neco proti rasam?
radiator Eastar Copper Radiator III - 360 mm, CPU blok NexXxoS XP a GPU blok je vsechno z medi ne(+ vlastne mosaz fitinky)? Takze nemusim davat nic proti korozi, nebo? :?
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Satiriasis píše:
myom píše: po 4 mesicicch v okruhu ACfluid a voda dokonale cista... schvalne jestli rozdelam bloky (viscooly) a vsechno bude OK, tak snad uz vas to presvedci...
Co je to prosimte ten ACfluid a kde se da sehnat?
// tak jsem to nasel, sry ma lenost. ale to je ochrana jen proti korozi? davas tam neco proti rasam?
radiator Eastar Copper Radiator III - 360 mm, CPU blok NexXxoS XP a GPU blok je vsechno z medi ne(+ vlastne mosaz fitinky)? Takze nemusim davat nic proti korozi, nebo? :?
no ja tam davam jen destilku mam medenej radiator + nexxxos xp blok na cpu a nexxxos GP3X na GPU

\\edit Gr8 Vivec: průmaz OT, chápu, že vás chemie a fyzika baví, ale kdyžtak po ICQ jo :)
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

A jeste jedna otazka. Jaky hadice byste mi doporucili? 8/10 nebo 10/14? Jde o to, ze jsem planoval 10/14,ale na Casemoddingu jsem nasel jen 8/10
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Satiriasis píše:A jeste jedna otazka. Jaky hadice byste mi doporucili? 8/10 nebo 10/14? Jde o to, ze jsem planoval 10/14,ale na Casemoddingu jsem nasel jen 8/10
maj tam i 10/14 silikon, záleží co máš za bloky, čerpadlo, jaký fitinky chceš používat
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

tie nexosy maju vstupny priemer 10 mm?....lebo mam take hadice...a nebudem predsa kupovat bloky s 8mm... :)
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

fat4l píše:tie nexosy maju vstupny priemer 10 mm?....lebo mam take hadice...a nebudem predsa kupovat bloky s 8mm... :)
ty nexxxosy sou bez fitinek, fitinky musis koupit, maji zavit G1/4 jinac treba ty fitinky co prodavaji na casemoddingu ty 10/12 nastrkavaci maji vnitrni prumer 8mm a vnejsi v nejuzsim bode 10 a v nejsirsim 12 mm, a fitinky 8/10 maji vnitrni prumer cca 6mm ty s prevlecnym matici
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Satiriasis píše:A jeste jedna otazka. Jaky hadice byste mi doporucili? 8/10 nebo 10/14? Jde o to, ze jsem planoval 10/14,ale na Casemoddingu jsem nasel jen 8/10
no na XS hodne lidi pouziva treba 12/16 nebo jeste vetsi treba 14/xx ale myslim si ze to je zbytecny zvlast kdyz na radiatorech jsou pouzity fitinky G 1/4",to ty hadice uplne degraduje....Ja si myslim ze uplne idealni jsou silikon 10/14 co se tyka ohebnosti,odporu vuci vode atd....
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

tak se mi to docela povedlo, zbatlil jsem top z plexi na viscool. Bylo to dost brouseni a vrtani ale pohoda, jeste koupim tesneni a naky srouby a jedem...

je to mistama "vokousany", ale jako prototyp dobry

Obrázek

Obrázek

http://sweb.cz/AlesShi/DSC00558.JPG
http://sweb.cz/AlesShi/DSC00559.JPG
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

extreme III
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to alesshi: proc si to neudelal z jednoho kusu tak, ze bys tu diru vyvrtal sikno? :? takle to bude tu vodu silene zpomalovat...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

2 AlesShi: to plexi jsi bral extrudované, nebo lité?

jinak vypadá to celkem fajn, ale udělal bych větší díry pro lepší průtok
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

to alesshi: proč si neudělal zvit přímo doprosřed bloku a pak někam k okraji? Dělal jsem si nějaký nákresy ( nic přesnýho, prostě pravítko, tužka a kružítko :oops: ) a podle mě by se to vešlo. Bylo by to o dost snažší na výrobu ( žádnej kanálek ) a míň to brzdilo průtok.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

2 Flegy:
nebude to zpomalovat, vsude je mista vic nez 8/10 hadice
nevypadalo by to tak cool ale hlavne jsem mel tenky plexi, na jeden kus budu potrebovat 25mm, ted jsem mel 15

2 Jaja:
extrudovane
diry jsou stejny jako v 8/10 fitinkach

priste udelam z jednoho plexi s poradnejma rourama

edit//
2 wector:
to byl puvodni plan, ale bylo by to moc obycejny, a nevedel jsem jak se vejdu s fitinkama, ted vim ze vejdu
dalsi asi takovej udelam

mj, uz sem objednal dalsi plexi, na ten primej a taky na grafiku
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak me hned nemlat :) ja to spis myslel kvuli tomu ostrymu 90° zahnuti kanalku :oops:
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

AlesShi píše: mj, uz sem objednal dalsi plexi, na ten primej a taky na grafiku
Jestli se ti povede ten přímej a na grafiku, tak na mě mysli ;)
Flegy píše:tak me hned nemlat :) ja to spis myslel kvuli tomu ostrymu 90° zahnuti kanalku :oops:
Hele to máš i z fabriky, takže to neznamená zhoršení, zůstane se na svém...
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

2 Flegy
neni tam pravej uhel, je to vybrouseny pekne zkopecka, myslel jsem na to
ale nemlatim, kdyz ty nuly a jednicky si z mimikou nedokazou moc poradit :)

2 wector
s blokama pro tebe pocitam od zacatku :wink:
koukni pls jak jsou daleko pameti od jadra na G80 a jaky to ma rozmery
objednal jsem 80mm siroky plexi, doufam ze pameti jsou od sebe dal

ale jak tak nad tim premejslim, tak jste mely pravdu, na vzhled kaslu, v jednoduchosti je sila, o vikendu to udelam na sikmo 12kou
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to aleshi: aha, ja sem slepej nebo to zkresluje :) . zatim gn :love:
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

tak jsem namontoval, par hodin zkusil jestli netece a uz na tom jedu. Teploty mam stejny, potrebuju silnejsi cerpadlo.

Az vam udelam ten primej a pichnete to na lainga, tak to bude doufam kotel!

tady je v akci

Obrázek
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“