LCD EIZO S1931 - CHVĚNÍ OBRAZU - Problém nebo vlastnost?
Moderátor: maXXmilian
- happy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
SILNE OT
Sorry za OT: wd, nechapu co resis, nejen ze uz jsme silne offtopic, ale navic nechapu, co se cukas
Jestli je zazrakem fakt, ze ocekavas, ze se na panel da divat, pak ano, ocekavam zazraky (a nejen ja jak vidis). Ze nekdo neco nevidi/neslysi neznamena, ze to plati obecne, to je ta generalizace. A jestli nevidis soucasne nevyhody a problemy LCD, OK, ale pochop, ze pak je to presne tak jak rikas, ne pro kazdeho ma vyznam, ze mu v garazi stoji ferrari a pritom octavii jezdi na nakupy. Nech me zevseobecnovat, protoze to je muj nazor a myslim, ze by nekterym lidem mohl byt uzitecny. Kdyby bylo vse v pohode, tak se tu neustale neresi podsvetleni, vadne pixly, response time, inputlag, piskani, blikani a ja nevim co jeste.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

co riesim, ze obaja ste odpisali EIZO ako nekvalitneho vyrobcu, a to len pre jeden monitor. Ale 99,99999999999% ludi je z EIZO monitorov uplne nadsenych a ani sa im nedivim (vratane mna).
Btw tie problemy co pises ze kazdy riesi: riesia na LACNYCH paneloch. To iste plati pri lacnych autach, vrzgaju, nemaju dostatocny vykon, nelicuju uplne diely karoserie, plasty su nekvalitne, inerier ubohy, nevypadaju tak pekne, atd.
EIZO je kvalita, takze autor tohto dotazu ma pravdu a naozaj to ten monitor nemoze robit nech mu tvrdia co chcu, obraz ma byt super bez akejkolvek vady - to je EIZO. LCD by som vyskusal na inom PC, nech vylucime vadu grafiky a chyby obrazu odfotil a poslal priamo na HQ EIZO, nie na cesku pobocku.
Tvoje LCD je TNkovy LowEnd, tak musis cakat ze sa ta cena v kvalite obrazu prejavi. Ak nie v tom, prejavi sa inde... ide o kompromis kvalita/cena.
Btw tie problemy co pises ze kazdy riesi: riesia na LACNYCH paneloch. To iste plati pri lacnych autach, vrzgaju, nemaju dostatocny vykon, nelicuju uplne diely karoserie, plasty su nekvalitne, inerier ubohy, nevypadaju tak pekne, atd.
EIZO je kvalita, takze autor tohto dotazu ma pravdu a naozaj to ten monitor nemoze robit nech mu tvrdia co chcu, obraz ma byt super bez akejkolvek vady - to je EIZO. LCD by som vyskusal na inom PC, nech vylucime vadu grafiky a chyby obrazu odfotil a poslal priamo na HQ EIZO, nie na cesku pobocku.
Tvoje LCD je TNkovy LowEnd, tak musis cakat ze sa ta cena v kvalite obrazu prejavi. Ak nie v tom, prejavi sa inde... ide o kompromis kvalita/cena.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- jjO0ee
- Začátečník

-
Reakce
OK, vím. Je to ovšem firma, která dělá High Endové LCD. Dá se tudíž předpokládat, že všechny LCD které vyrábí, se dají používat (podávají alespoň takový obraz, jako průměrné CRT + ty výhody LCD). Navíc, když za to chtějí 13000 Kč. I když tak by se měl navíc chovat každý výrobce a to i ten, který prodává LCD za 5000 Kč. No když celá řada uživatelů spokojeně slintá i nad krámem na který se nedá koukat, kdo by toho nevyužil, že. Je to škoda.Wuuduu píše:1. S rada nie je HighEndova
Wuuduu píše:2. monitory EIZO su super, neobvinuj komplet celu znacku
Kolikrát mám ještě napsat, že LCD jsem zkoušel na třech různých místech, zapojený byl na třech různých kartách a ve třech různých PC? A všude se choval stejně? Navíc je to stejně jedno. Já mám nějaký svoje PC, který vím, že funguje OK (vč. grafiky), tak to pak není můj problém, ale problém LCD. V popisu výrobku jsem se nedočetl nic o žádných problémech s kompatibilitou s čímkoliv.Wuuduu píše:3. zapoj monitor u niekoho ineho
Plánuju natočit video. Bude k dispozici snad dnes odpoledne. Bude to stát za to, to mi věřteWuuduu píše:4. nic z toho co pises nemoze robit ziadny monitor.
+
2jjO0ee: vies tie problemy LCD odfotit?
Naposledy upravil(a) jjO0ee dne čtv 22. úno 2007, 11:29, celkem upraveno 2 x.
Procesor: Intel Core 2 Duo 6600 2,4 Ghz
Základní deska: Gigabyte GA-965P-DS4
Paměti: Corsair DDR2 2GB 800 Mhz (dualchannel)
Grafická karta: ATI Radeon X1950XTX
Harddisk: Maxtor 320 GB SATA II
PC sestava platná od 12/2006
- Wuuduu
- Středně pokročilý

ale urob aj nejake kvalitnejsie fotky a posli ich na centralu EIZO.
Kamos tak riesil neuznanu reklamaciu nejakej elektroniky v novom BMW sedmickovej rady, na SK ho tiez odbijali, ale stacilo poslat mail do Munchenu, prisli mu odtial hadam 3 listy osobne podpisane a mal si vidiet, ako v servise potom lietali, ked im volali priamo z Nemecka.
Chlapci z ceskeho EIZA asi potrebuju "prefackat"...
P.S. nezabudni ze aj podnet na vasu ČOI niekedy pomoze.
Kamos tak riesil neuznanu reklamaciu nejakej elektroniky v novom BMW sedmickovej rady, na SK ho tiez odbijali, ale stacilo poslat mail do Munchenu, prisli mu odtial hadam 3 listy osobne podpisane a mal si vidiet, ako v servise potom lietali, ked im volali priamo z Nemecka.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- jjO0ee
- Začátečník

-
No situaci budu nejspíše řešit s e-shopem, kde jsem LCD koupil, asi vrácením peněz (záměrně neuvádím název e-shopu, neboť je v tom předpokládám nevinně a nechci jej kritikou nijak pošpinit). Zároveň bych u nich obratem koupil CRT (mají ještě nového ViewSonica G90fB). No když se budou cukat, o ČOI budu muset uvažovat.Wuuduu píše:ale urob aj nejake kvalitnejsie fotky a posli ich na centralu EIZO.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Posledne 3 roky som uz nove CRT s dobrym obrazom nevidel. Aby si nebol sklamany. Jedine naozaj dobre bolo ... EIZOjjO0ee píše:...Zároveň bych u nich obratem koupil CRT (mají ještě nového ViewSonica G90fB)...
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Re: Shrnutí
jen aby ten problem nebyl nekde jinde, treba mezi klavesnici a zidlijjO0ee píše:Těžko říct, kde Eizo udělalo chybu.
- jjO0ee
- Začátečník

-
Reakce
Ano, můžeš mít pravdu. Třeba firma Eizo holt měla smůlu a doplatila na to, že jejich monitor byl konečně prodán někomu, kdo netrpí určitým druhem demence a slepoty, jako celá řada uživatelů LCD.[CZ]mike píše:jen aby ten problem nebyl nekde jinde, treba mezi klavesnici a zidli
Předtím jsem měl průměrné CRT, které již dosluhovalo. Věř mi, přímo jsem se zhrozil, když jsem viděl co to nové LCD dělá za "zázraky" oproti tomu CRT.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Re: Reakce
[quote="jjO0ee"] Třeba firma Eizo holt měla smůlu a doplatila na to, že jejich monitor byl konečně prodán někomu, kdo netrpí určitým druhem demence a slepoty, jako celá řada uživatelů LCD./quote]
Cekam na to video.. i LCD na NB "neblikaji". A sam pises ,ze lowendove LG taky ne.
Cekam na to video.. i LCD na NB "neblikaji". A sam pises ,ze lowendove LG taky ne.
- lexik
- Začátečník

-
Tak tomu říkám fanatismus. Prosím tě, spočítej si, kolik lidí na této planetě by si muselo koupit tento monitor, kdyby jen jeden člověk byl nespokojený, aby byla pravda co říkáš.Wuuduu píše:Ale 99,99999999999% ludi je z EIZO monitorov uplne nadsenych a ani sa im nedivim (vratane mna).
Věř tomu, že za pár let se budou dělat podstatně lepší monitory, než dnes dělá Eizo. Mimochodem, vzpomeň si, jaký byl strop kvality třeba před deseti lety.
A já teda s LCD monitory všeobecně nadšený nejsem.
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A to já zase jolexik píše:A já teda s LCD monitory všeobecně nadšený nejsem.
Zpátky k tématu. Rozhodně to hnát k vyšší instanci...takové věci nemůže dělat ani LG za 4k!! Já mám HP za 6,5k TNko a nic z toho, co píšeš neznám. Divil bych se, že by to bylo u EIZA
EIZO jsou kvalitni a drahé monitory, kde se samozřejmě v rámci kusu může vyskytnout vada, ale to by mistři v servisu okamžitě měli poznat.
Zřejmě by potřebovali trochu profackovat, jak zde již zaznělo
Athlon64 X2 4200+@2.6GHz,MB Gigabyte GA-M52L-S3 (rev.1.0),ATi Radeon x1950 Pro (648/1440),2x2GB A-DATA DDR2 800,Seagate 320GB 7.2k 2MB,SoundBlaster Audigy4, Samsung WriteMaster DVD, Fortron 400W, Creative Inspire T3030 2.1, 19" LCD HP L1940T
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
ja zase nejsem spokojen s 99% jogurty na trhu a cpu to nekomu? Napis proc do tohohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86714 threadu a muzeme vest kreativni rozhovorlexik píše:...
a ted pro moji zvedavost. Mel jsem za to ,ze TN panel ma hrozny jen barvy ne odezvu. Opravte me jestli se platu
- Wuuduu
- Středně pokročilý

2lexik:
a aky ze si ty videl najkvalitnejsi monitor napr. pred 10 rokmi?
Tych 99,999... bla bla bola "sranda", basnicky zvrat... sry.
Ja som obcas sedaval v praci za najdrahsimi a najkvalitnejsimi CRT ake sa predavali, tj BARCO za 1/4 melona, doma som sa musel uskromnit s najdrahsou 17" od Samsungu aka sa dala u nas kupit, EIZO boli az moc drahe, ale aj tie som stretal po firmach + nejake slusne Nokie. Vtedy sa mi tiez vsetky normalne predavane CRT zdali velmi zle a nekvalitne.
Mal som jedno CRT (drahe) v korom v maske bol cierny bod - podobne ako dnes chybny pixel, videl a pocul som velmi vela CRT ktore piskali a dooost neprijemne, na vsetkych Trinitronoch boli a su dve vodorovne ciary, ktore urcitym ludom podstatne vadili...
Na LCD som najlepsie mal moznost prakticky odskusat CG-ckove EIZO, ale je pravda, ze keby vsetko, co som doteraz videl boli TNkove LCD pod 15k, tiez nie som nadseny... to je asi o tom, clovek si urobi nazor o kvalite podla toho, co mal moznost prakticky si "ohmatat".
Nemyslim, ze by som trpel "určitým druhem demence a slepoty"...
a aky ze si ty videl najkvalitnejsi monitor napr. pred 10 rokmi?
Tych 99,999... bla bla bola "sranda", basnicky zvrat... sry.
Ja som obcas sedaval v praci za najdrahsimi a najkvalitnejsimi CRT ake sa predavali, tj BARCO za 1/4 melona, doma som sa musel uskromnit s najdrahsou 17" od Samsungu aka sa dala u nas kupit, EIZO boli az moc drahe, ale aj tie som stretal po firmach + nejake slusne Nokie. Vtedy sa mi tiez vsetky normalne predavane CRT zdali velmi zle a nekvalitne.
Mal som jedno CRT (drahe) v korom v maske bol cierny bod - podobne ako dnes chybny pixel, videl a pocul som velmi vela CRT ktore piskali a dooost neprijemne, na vsetkych Trinitronoch boli a su dve vodorovne ciary, ktore urcitym ludom podstatne vadili...
Na LCD som najlepsie mal moznost prakticky odskusat CG-ckove EIZO, ale je pravda, ze keby vsetko, co som doteraz videl boli TNkove LCD pod 15k, tiez nie som nadseny... to je asi o tom, clovek si urobi nazor o kvalite podla toho, co mal moznost prakticky si "ohmatat".
Nemyslim, ze by som trpel "určitým druhem demence a slepoty"...
- jjO0ee
- Začátečník

-
Reakce
Omlouvám se za větu o demenci a slepotě, bylo to samozřejmě myšleno jako nadsázka a zároveň jako reakce na příspěvek od [CZ]MIKEho napsaný s cílem ze mě udělat vola!
Video bude zítra, LCD je ještě v krabici, tak jak přišel ze servisu. Jsem v současné době nemocný, tak prosím trochu strpení.
Malá poznámka: pokud LCD vyndám a zjistím, že je OK, tak pak samozřejmě nemůžu za to, že servis vadu zatajil, monitor spravil / vyměnil aniž by mi toto řekl. Mluvil jsem s nimi samozřejmě po telefonu, kde řekli, že LCD testli, je OK a vracejí ho zpět. Pokud lhali, jejich problém.
Video bude zítra, LCD je ještě v krabici, tak jak přišel ze servisu. Jsem v současné době nemocný, tak prosím trochu strpení.
Malá poznámka: pokud LCD vyndám a zjistím, že je OK, tak pak samozřejmě nemůžu za to, že servis vadu zatajil, monitor spravil / vyměnil aniž by mi toto řekl. Mluvil jsem s nimi samozřejmě po telefonu, kde řekli, že LCD testli, je OK a vracejí ho zpět. Pokud lhali, jejich problém.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

to nie je problem, ja som zvedavy ako to dopadne, a ak to bude zle, na to video/foto som zvedavy tiez
- Martt
- Nováček

-
Nečetl jsem dokonale vše ale nemáš podobný problém jako já? http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=88295
Jinak ten Géčkový CRT ViewSonic jen doporučuju za ty peníze nic novýho lepšího momentálně neexistuje...
Jinak ten Géčkový CRT ViewSonic jen doporučuju za ty peníze nic novýho lepšího momentálně neexistuje...
NTEL Core 2 Duo Conroe E6300@3,2, Scythe Mine, ASUS P5B-E, 2GB (2x1GB) DDR2 @920MHz GEIL UDC, Sapphire Radeon X1950 PRO Ultimate, 2xWD 320GB, SAMSUNG DVD±R/RW SH-S183A S-ATA, LG DVD-ROM a to vše v GMC H70 s Fortron 400W. CRT 19" ViewSonic G90fB.
- jjO0ee
- Začátečník

-
Reakce
Asi ne! Pozor, doporučuji nadpisu a prvnímu mému příspěvku spíše nevěnovat pozornost, neboť zde byl problém ještě špatně pojmenován a příliš stručně popsán, doporučuji přečíst můj druhý rozsáhlý příspěvek někde v druhé polovině první strany tohoto tématu (je to taky zároveň reakce na příspěvek jistého MARONa).Martt píše:Nečetl jsem dokonale vše ale nemáš podobný problém jako já? http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=88295
Obraz se samozřejmě sám od sebe ani "nechvěje" ani "nebliká". V podstatě to prvotní pojmenování vzniklo čistě z vizuálního dojmu ze hry Joint Operations na tomto LCD, kde se při chození s postavou obraz (krajina) jakoby "chvěje", což na CRT (při 85 Hz) se nekoná, na levných LCD v menší míře.
Jinak asi tak na 99% to LCD budu vracet a kupovat asi toto CRT, tak jsem se chtěl zeptat na jednu věc:
Četl jsem o něm jednu zahraniční recenzi, kde psali, že ve vyšších rozlišeních není prý u tohoto CRT obraz tak ostrý (prý i nevhodný pro čtení drobného písma).
Máš s tím jiné zkušenosti nebo to můžeš potvrdit?
Zajímá mě max. rozlišení 1280x1024 při 85 Hz, větší používat stejně nebudu, takže tam mi to je putna.
- Maron
- Začátečník

-
- johnici
- Začátečník

-
Sám mám Eizo S1910 a pokud mám vyplou Vsync tak se mi ve hrách objevují jakoby dva obrazy, prostě ten obraz se nestihne rychle překreslit a pak to může vytvářet dojem vlnícího se obrazu. V zahraničních recenzích tomu myslim říkaji TEARING EFFECT. Bližší vysvětlení najdeš zde . Rozhodně doporučuji zapnout Vsync a pak už by k "vnění" obrazu nemělo docházet.jjO0ee píše:Obraz se samozřejmě sám od sebe ani "nechvěje" ani "nebliká". V podstatě to prvotní pojmenování vzniklo čistě z vizuálního dojmu ze hry Joint Operations na tomto LCD, kde se při chození s postavou obraz (krajina) jakoby "chvěje", což na CRT (při 85 Hz) se nekoná, na levných LCD v menší míře.
- Martt
- Nováček

-
Používám 1280x1024 také (někdy i 1024x768 při 100Hz) a můžu tě ujistit že se při těchto rozlišeních žádné rozostření nekoná...
A jen tak na okraj. Když jsem vybíral nový monitor, tak jsem chtěl právě to tvoje EIZO. Po týdnech čtení článků a recenzí na netu jsem však došel k názoru, že momentálně za rozumný peníze (do 15tis.) neexistuje LCD panel který bude bezezbytku splňovat veškeré nároky - hry, foto, filmy atd.
A jen tak na okraj. Když jsem vybíral nový monitor, tak jsem chtěl právě to tvoje EIZO. Po týdnech čtení článků a recenzí na netu jsem však došel k názoru, že momentálně za rozumný peníze (do 15tis.) neexistuje LCD panel který bude bezezbytku splňovat veškeré nároky - hry, foto, filmy atd.
NTEL Core 2 Duo Conroe E6300@3,2, Scythe Mine, ASUS P5B-E, 2GB (2x1GB) DDR2 @920MHz GEIL UDC, Sapphire Radeon X1950 PRO Ultimate, 2xWD 320GB, SAMSUNG DVD±R/RW SH-S183A S-ATA, LG DVD-ROM a to vše v GMC H70 s Fortron 400W. CRT 19" ViewSonic G90fB.