Myslite ze grafickou kartu brzdi pomaly procesor?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- no-X
- Středně pokročilý

- Dawe111
- Červená karta

-
Toto je celkem zajímavé, zkus sem hodit jaký máš rozdíl v těch samých lokacích při 2200MHz a potom po OC na 2900MHz.HEAD píše:Veris tomu, ze ja mam singlecore AMD a hraju G3 i oblivion a neplacu??papamobil píše:Když si ale někdo pořídí Oblivion či Gothic III a k tomu singlecore AMD, bude hořce plakat.
V g3 dokonce na nepretaktovanem singlecore mam prumerne 60FPS...
V oblivionu v 1280x1024 vse max + 16xAA a 16AF mam kolem 40fps???
Je videt, ze vubec nevis ocem mluvis.....Stal si se objeti marketingu tak jako vetsina lidi
.V COH mam prumerne 100fps v 1280x1024 4xAA 16AF.Reknu ti, ze nemam ani 1 duvod prechazet na 2 jadrovej cpu nebo dokonce na C2D
.
Tady sou screeny z obliviona v 1280x1024 16xAA 16AF.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ztotoznuju se z nazorem, ze na hrani her proste clovek nepotrebuje C2D @ 3,6GHz
Ztotoznuju se z nazorem za na hrani 3Dmarku clovek potrebuje C2D @ 3,6GHz
Kdo vymenil Athlon64/Opteron144 za X2 = prodelal
Kdo vymenil Athlon64/Opteron144 za C2D = prodelal jeste vic
Kdo vymenil Athlon X2 za C2D = prodelal, ale tentokrat uz hodne nesmyslne
Tyto tri radky plati pouze pokud se budeme bavit o hrach.
Pro lidi, kteri pracuji s videem a obrazky je dualcore vysvobozenim, predevsim diky uspore casu a jak se rika, cas jsou penize.
Domaci useri kteri vykladaji, ze ted muzou vypalovat a pritom hrat hry, nechta at se jdou klouzat a dale jim chci poblahoprat, za vyhozen penez oknem..
Zatim to vidim tak, ze DC neni na hrani!! proste je to ciste pracovni nastroj a pro domaci ucely nevyuzitelny aneb jednoduse receno: Do more in less time
//peace, nechci zadny flame, koho se tohle dotklo, at mi posle sz, ja to smazu..
Chci se bavit o pritomnosti, protoze to je ted.. To ze v kdesi v budoucnosti nas budou udivovat hry vyuzivajici DC a 64bit, to je sice hezke, ale v budoucnosti taky budem litat, misto jezdeni po dalnicich a taky si dnes nikdo nesbira casti na takove auto..
Asi je nejlepsi si uvedomit, jaky vykon maji dnesni 8800GTX. Mozna ze uz se opravdu dostavaji na limit Athlonu64, jenze ono mit 100fps s Athlonem a 120 fps s C2D@3.6GHz vec druha.
Rozdil to je, to musi kazdy uznat, jenze za jakou cenu?
Kdo tohle nepochopi, necha se podojit..
A necha se velice mastne podojit..
Vlastne uz tu bylo vsechno popsano, jen se opakuju..
K dnesnimu hrani serezeno podle dulezitosti:
1.8800GTS 320MB
2.2GB RAM
3.Athlon64 s nejakym slusnejsi ratingem. Stare Pentium4 ve hrach nevynikali ale i nanich by se dalo s klidem hrat.
A clovek bude mit pc v nejlepsim moznem pomeru cena/vykon.
Ti jenz stavi v pomeru vykon/vykon necht at si za to taky zaplati!
To je cele.
Kdo tvrdi, ze je treba vymenovat "zastarale" Atlhony64/Pentia4 za C2D, ja tvrdim ze to neni treba.
Bylo by treba jen v pripade, ze by penize rostly na stromech. - stale se bavime o hrani..
Ztotoznuju se z nazorem za na hrani 3Dmarku clovek potrebuje C2D @ 3,6GHz
Tyto tri radky plati pouze pokud se budeme bavit o hrach.
Pro lidi, kteri pracuji s videem a obrazky je dualcore vysvobozenim, predevsim diky uspore casu a jak se rika, cas jsou penize.
Domaci useri kteri vykladaji, ze ted muzou vypalovat a pritom hrat hry, nechta at se jdou klouzat a dale jim chci poblahoprat, za vyhozen penez oknem..
Zatim to vidim tak, ze DC neni na hrani!! proste je to ciste pracovni nastroj a pro domaci ucely nevyuzitelny aneb jednoduse receno: Do more in less time
//peace, nechci zadny flame, koho se tohle dotklo, at mi posle sz, ja to smazu..
Chci se bavit o pritomnosti, protoze to je ted.. To ze v kdesi v budoucnosti nas budou udivovat hry vyuzivajici DC a 64bit, to je sice hezke, ale v budoucnosti taky budem litat, misto jezdeni po dalnicich a taky si dnes nikdo nesbira casti na takove auto..
Asi je nejlepsi si uvedomit, jaky vykon maji dnesni 8800GTX. Mozna ze uz se opravdu dostavaji na limit Athlonu64, jenze ono mit 100fps s Athlonem a 120 fps s C2D@3.6GHz vec druha.
Rozdil to je, to musi kazdy uznat, jenze za jakou cenu?
Kdo tohle nepochopi, necha se podojit..
A necha se velice mastne podojit..
Vlastne uz tu bylo vsechno popsano, jen se opakuju..
K dnesnimu hrani serezeno podle dulezitosti:
1.8800GTS 320MB
2.2GB RAM
3.Athlon64 s nejakym slusnejsi ratingem. Stare Pentium4 ve hrach nevynikali ale i nanich by se dalo s klidem hrat.
A clovek bude mit pc v nejlepsim moznem pomeru cena/vykon.
Ti jenz stavi v pomeru vykon/vykon necht at si za to taky zaplati!
To je cele.
Kdo tvrdi, ze je treba vymenovat "zastarale" Atlhony64/Pentia4 za C2D, ja tvrdim ze to neni treba.
Bylo by treba jen v pripade, ze by penize rostly na stromech. - stale se bavime o hrani..
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Palec123 dobry post, suhlasim s tebou 
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam v testu i JEDNO-JADROVY pomaly procesor a u vetsiny her PLATI co rikas ale najdou se hry kde to neplati vubec a DUAL-CORE masakruje skore ...pockej do konce tejdne vyjde muj test - 10 testovanych her ... 4 systemy - ultra rychly dual core, pomaly dual-core, rychle single core, pomale single core ...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jsem na to zvedavy OBRe
. U tebe totiz verim, ze vysledky nezmanipulujes a i kdybys nemel pravdu tak je zverejnis
. jinak k palcovu proslovu, donedavna sem mel A64 3k+OC´d , ted mam D805@3.7ghz... ve hrach sem to v fps poznal o trosku, vyhodou je pro me ze vyuziju 2hy jadro pro render, coz je perfektni, ano mas pravdu ze vetsina normalnich aplikaci DC neosefuje, ale napr. pro me je to dost velka vyhoda. a musim souhlasit i s nazorem, ze DC ma v zatezi lepsi latence, myslim ze se ti neotevira dalsi okno pruzkumnika xx sekund a posunuti oken netrva pul minuty... (myslim pri 100% zatezi jadra)
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- tnema
- Začátečník

- godlike
- Středně pokročilý

-
Mas pravdu tohle je prece znama vec..jako svym zpusobem stacilo do ted vyzit s XP 3200+ prodat lamce na aukro za 5000kc!!!!! a prejit na C2D....A64 bylo vlastne o nicem.A ze bylo rychlejsi v PI je fakt legrace..Hlavne 64bit co?To bylo lakadlo...ale vis co je to takova hra vyrobce HW a my..kdo chce mit to nejlepsi vzdy si to koupi.Nebo je dobry upgradovat v pravej cas...ja treba prodal X2 3800+ za 3500 a beru E4300 za 4500...RAMky za 3500 a kupuju za 3800kcPalec123 píše: Kdo vymenil Athlon X2 za C2D = prodelal, ale tentokrat uz hodne nesmyslne
- Thellwin
- Administrátor

Něco trochu k tématu - porovnání vlivu CPU na dvě GK -> Radeon X1950Pro a GeForce 7900GS
http://www.tech-hounds.com/article25/ArticlesPage1.html
Goldnoob team proud member!
- no-X
- Středně pokročilý

Ono by se hodilo připomenout, že závislost na CPU se mezi ATi a nV liší, protože velmi podstatnou roli hrajou drivery. Nejen co se týká operací, které jsou fixně prováděny přes CPU, ale může být rozdíl i v tom, že co jeden výrobce provádí na CPU, může druhý provádět na GPU a ještě se to může lišit v závislosti na konkrétní hře (specifické optimalizace) a jejím nastavení. A aby to nebylo všechno, tak je to samozřejmě závislé i poměru výkonu konkrétní karty a procesoru 
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
asi takno-X píše:Ono by se hodilo připomenout, že závislost na CPU se mezi ATi a nV liší, protože velmi podstatnou roli hrajou drivery. Nejen co se týká operací, které jsou fixně prováděny přes CPU, ale může být rozdíl i v tom, že co jeden výrobce provádí na CPU, může druhý provádět na GPU a ještě se to může lišit v závislosti na konkrétní hře (specifické optimalizace) a jejím nastavení. A aby to nebylo všechno, tak je to samozřejmě závislé i poměru výkonu konkrétní karty a procesoru
zatial ale je lepšie ušetriť na CPU (aspoň 3200+a lepšie) a kúpiť poriadnu GK a nie naopak ... (týka sa hier)
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
potrebuje C2D @ 3,6GHz
y penize rostly na stromech. - stale se bavime o hrani..[/quote]
no ja kdyz prechazel z X2 na COD2 nepriplacel sem si vubec nic nove veci sem mel bez DPH a muzu ti rict ze FULL HDTV filmy se mi uz nesekaj drive obcas zasek obrazu atd. a to sem mel X2 na 2.5ghz. jinak codovani videa mam tak o 40% rychlejsi a hry taky behaj lepe. mnohem se zlepsilo minimalni FPS.
y penize rostly na stromech. - stale se bavime o hrani..[/quote]
no ja kdyz prechazel z X2 na COD2 nepriplacel sem si vubec nic nove veci sem mel bez DPH a muzu ti rict ze FULL HDTV filmy se mi uz nesekaj drive obcas zasek obrazu atd. a to sem mel X2 na 2.5ghz. jinak codovani videa mam tak o 40% rychlejsi a hry taky behaj lepe. mnohem se zlepsilo minimalni FPS.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak sem si to procetl a koukam ze ATI karty sou mnohem vice zavisle na CPU u te 7800GS vyssi GHZ nemaj skoro roli zvlastni. Mozna by mel OBR udelat TEST i s nakou X1950XTX namisto te 8800GTX.Thellwin píše:Něco trochu k tématu - porovnání vlivu CPU na dvě GK -> Radeon X1950Pro a GeForce 7900GS
zaver clanku je jasny
Radeon X1950 Pro scales better than the GeForce 7900GS in most applications.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- James.Sniper
- Začátečník

-
Tak jsem si přečetl článek na pctuningu Vliv přetaktování procesoru a grafické karty na herní výkon - 2. část - Desítka her v testech
a po přečtení výledků ve hře PREY a shlédnutí grafů jsem jaksi nepochopil autora, který vlastně říká, že při
MINIMÁLNÍCH 62 fps " se hra skutečně občas "cukala" a hraní už subjektivně nebylo úplně plynulé"
a při MINIMÁLNÍCH 69 fps bylo vše plynulé a necukala??????
podle mě mezi 62 fps a 69 fps je téměř neznatelný rozdíl!!!!
a po přečtení výledků ve hře PREY a shlédnutí grafů jsem jaksi nepochopil autora, který vlastně říká, že při
MINIMÁLNÍCH 62 fps " se hra skutečně občas "cukala" a hraní už subjektivně nebylo úplně plynulé"
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
To ano ... ale proste se hra pri pomalem CPU velmi cukala ... asi to bylo zpusobeno souhrou okolnosti (s jednim jadrem vyplym) ale je to tak ... pri vstupu do vetsich mistnosti a podobne...James S píše:Tak jsem si přečetl článek na pctuningu Vliv přetaktování procesoru a grafické karty na herní výkon - 2. část - Desítka her v testech
- James.Sniper
- Začátečník

-
Jenže prolém je, že při zachování minimálních 62 fps se hra cukat prostě nemůže!
Kdyby se ale minimální hodnota fps pohybovala okolo 25 fps a níž, tak bych pochopil, že se hra cukala, ale při 62 fps??? To pak ten program na měření minimalního fps (Fraps) špatně měří!
např. já mám v ATI Tray Tools nastaveno zobrazování fps ve hrách každou sekundu a když hraju bf2 (standartně kolem 50 fps) a začne mi swapovat z disku, tak se mi zobrazí např 4 fps (to se pak cuká)
Kdyby se ale minimální hodnota fps pohybovala okolo 25 fps a níž, tak bych pochopil, že se hra cukala, ale při 62 fps??? To pak ten program na měření minimalního fps (Fraps) špatně měří!
např. já mám v ATI Tray Tools nastaveno zobrazování fps ve hrách každou sekundu a když hraju bf2 (standartně kolem 50 fps) a začne mi swapovat z disku, tak se mi zobrazí např 4 fps (to se pak cuká)