Upozornění na úvod:
Bohužel sám žádný digitální foťák či kameru nevlastním. Jediné co se mi od jistého člověka podařilo sehnat je CANON A400, který natáčí video v rozlišení 320x240 při 15fps a s hodně viditelnou kompresí, což způsobilo:
a) Horší kvalitu záznamu, tu omluvte.
b) Natáčel jsem tedy pouze místa, kde je vadnost LCD nejvíce vidět. Předpokládám, že asi netřeba vysvětlovat, že to co uvidíte se ve větší či menší míře projevuje všude a podobnými projevy, ovšem to ten foťák prostě nebyl schopen zachytit. Proto si třeba "neužijete" záběry ze hry Joint Operations (chůze, pohyb pohledem, jízda na motorce), kde prostě jinak okem jasně viditelné vady ten foťák nezachytil (bystré oko by tedy na tom videu něco rozpoznalo, něco malinkato tam občas vidět je, ale nemá to cenu dávat na internet. Věřte ovšem, že kdybych měl k dispozici něco, co natáčí alespoň v 640x480 při 30fps a skoro bez komprese, věřte, že by bylo vidět vše a vskutku krásně.
Toť úvod, jdeme na videa:
Videa už nejsou k dispozici.
Info k videím:
1. video:
Neboli také video s názvem bw_detail.avi zachycuje rolování úvodní stránkou Bonuswebu v "detailu". Všimněte si toho blikání postranního pruhovaného pozadí. Doufám že chápete, že když se toto v žádném případě neprojevuje na CRT ani na ostatních LCD (měl jsem k dispozici celkem 3 LCD - dvě levné a 1 notebookové), někde asi bude toto LCD od Eiza mít problém, že. Pozn.: pro toho kdo ještě nepochopil, že to není vada vzniklá odezvou pixelů upozorňuji, že to notebookové LCD mělo odezvu pixelů mnohem horší (je to mnohem starší LCD).
Komu to ještě nestačilo, může se podívat na 2. video (bw_pomalu.avi) a na 3. video (bw_rychle.avi), kde je již záběr na celou stránku Bonuswebu a v prvním případě je natočeno pomalé rolování a v druhém případě rychlé.
A konečně tu máme 4. video:
Neboli také video s názvem css_port_60fps.avi. Zobrazuje pohyb postavou (pohledem) před stěnou skladu ve hře Counter Strike Source v mapě de_port. Hra je spuštěna bez vertikální synchronizace s omezením na 60fps. Všimněte si toho, jak "zabržděnost" LCD vytvořila v obraze jakýsi "vyříznutý pruh v obrazu". Něco takového je na CRT úplně vyloučeno a to i tehdy, kdy CRT beží na 60 Hz
5. video (css_port_200fps) zobrazuje totéž co 4. video, jenom je nastaveno fps_max 300 (čili fps není omezeno). Myslím, že jinak netřeba dalšího komentáře:
Závěr:
Tak jste to viděli. Doufám, že mi dáte za pravdu, že tohle je prostě na vrácení toho krámu a vrácení peněz. Taktéž upozorňuji, že jsem "kvalitu" tohoto Eiza neposuzoval jen já, ale ještě další dva lidé, kteří na to měli úplně stejný názor jako já.
Taky škoda, že nemám nějakou super kameru (foťák). Pak bych natočil i Joint Operations, HL2, CSS přímo za hry, abyste si mohli udělat kompletní obrázek o tom, jak se v Joint Operations obraz jakoby "vlní" a celá scéna se jakoby "krájí", když chodím s postavou nebo když se rozhlížim po krajině.
V CSS když si pustim např. de_dust2 a jsem tam sám, tak je to ještě OK (jsou tam v podstatě jen stěny a jinak nic), ale jakmile dám třeba HL2 Episode One, misi v tý velký věži, kde je plno různých modelů, světelných efektů, tak je to vážně hrůza, jak se všechno "krájí" atd.
Co se týče spoždění kurzoru při zapnuté vertikální synchronizaci, tak to jsem se předtím nějak spletl, to tam není a ani by to tudíž nešlo natočit. Ovšem nemůžu si pomoci, pocitově mě prostě připadá, že ten kurzor je ve hrách nějaký "zabržděný" oproti tomu, jak to vypadá v CRT. No jelikož se na tom LCD při vertikální synchronizaci už nic "nevlní" ani "nekrájí", tak někde se pak musí projevit ta korekce těch chyb, které tam jinak jsou.
Samozřejmě, kde udělali v Eizu chybu fakt netuším, nevím co je zdrojem závady, nejsem odborník.