GK nVidia GF 7950 - Leadtek / Gigabyte

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Rajce
Začátečník
Začátečník

GK nVidia GF 7950 - Leadtek / Gigabyte

Příspěvek od Rajce »

Dobrý den, mám jeden rychlý dotaz. Kterého z těchto dvou výrobců by jste spíše doporučili? Leadtek nebo Gigabyte?

Dodám, že základní desku mám Gigabyte.....bude mít vliv na výkon, když ZD a GK budou od jiných výrobců?

THX
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

1) záleží na modelu, osobně straním spíš Leadteku
2) nebude to mít vliv :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Přesun z NV grafik
Goldnoob team proud member!
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Pokud netrváš z nějakého důvodu na této kartě, pak vezmi o dost levnější a navíc výkonnější X1950Pro.
http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf ... Format=gif
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Rajce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rajce »

X-COM píše:Pokud netrváš z nějakého důvodu na této kartě, pak vezmi o dost levnější a navíc výkonnější X1950Pro.
http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf ... Format=gif
Bohužel na ní trvám :-D Nejsem sice skalním zastáncem nVidií, ale 3D soft s kterým pracuji jede v rozhraní OpenGL a v tom jsou prý nVí krapet lepší jak ATI 8-)
Z tvého odkazu mě ale překvapila jadna věc.......že GF 7900GS 256 na tom je bodově lépe než GF 7950GT 512. Měl jsem za to, že GS jsou většinou horší proti GTčkům.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Když se pozorně podíváš na takty, pochopíš.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Rajce píše:ale 3D soft s kterým pracuji jede v rozhraní OpenGL a v tom jsou prý nVí krapet lepší jak ATI 8-)
Taky už to není pravda. :wink: Já taky dělám v 3D softech a podle mých zkušeností jsou na tom lepší ATIny. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Rajce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rajce »

Mr. Dirk píše:
Rajce píše:ale 3D soft s kterým pracuji jede v rozhraní OpenGL a v tom jsou prý nVí krapet lepší jak ATI 8-)
Taky už to není pravda. :wink: Já taky dělám v 3D softech a podle mých zkušeností jsou na tom lepší ATIny. :)
A smím se dotázat který software? Já dělám ve VIZu, což je hodně okuchaný 3D MAX. A právě na stránkách MAXAREA většinou doporučují pro MAXe nVidie.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Catia, Invertor 10, Cinema 4D, zkoušel sem Rhynoceros, Mayu, Blender i 3DsMAX. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Ties sa priklanam k Leadteku :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Radsej zober X1950Pro alebo GT alebo ak chces tak aj XT to uz bude vykonovo vyrazne lepsie od 7950GT
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

Presne tak, x1950Pro. Rozdil nebude znat, myslim si ze je to vice mene vyrovnane (kvalita v 3D softu).
Rajce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rajce »

Tak máte pravdu...nekonec jsem se opravdu rozhodl pro Gigabyte ATI X1950Pro 256MB :D Přeci jenom pro 3D soft je to až dost nadupaná karta a také mne přesvědčily zdejší testy a výkony hlavně pro Oblivion 8-)

THX ALL
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“