scream píše:Mam otazocku ako je to s hrami. Je velky prepad vykonu mezdi XP a vista?
Mám velmi nemilou zkušenost s Americas Army 2.8. PunkBuster mi nedovolí se nikde připojit. Okamžitý kick "no reason" a jako chyba "unknown OS". Vím že je to chyba AA, ale i tak to zamrzí.
Fifi píše:Mám velmi nemilou zkušenost s Americas Army 2.8. PunkBuster mi nedovolí se nikde připojit. Okamžitý kick "no reason" a jako chyba "unknown OS". Vím že je to chyba AA, ale i tak to zamrzí.
No myslím, že pro spouštění aplikací to význam má. Jenom se obávám že pánové vývojáři AA s Vistama nepočítali. PunkBuster je natolik paranoidní, že mu jiný OS prostě vadí. Hra funguje bezvadně, akorát nelze se připojit k žádnému serveru vyžadujícímu ověření pomocí Punk Busteru. A to dělá z onlinovky dost nepoužitelnou věc. vrátil jsem se tedy k WXP a počkám až to dopracují.
tenhle problem sem resil u COD...punkbuster me kickoval temer okamzize za neco jako apii restriction missing...rezim kompatibility pomohl. ale ne XP SP2 stim me to kickovalo taky. nastavil sem rezim kompatibility windows 2000 a jede to normalne ani po cca 2hodinach me pb nekicknul.
rochne píše: jako by to nekdy fungovalo, to musi bejt zazrak, aby to pomohlo
bobbysd píše:tenhle problem sem resil u COD...punkbuster me kickoval temer okamzize za neco jako apii restriction missing...rezim kompatibility pomohl. ale ne XP SP2 stim me to kickovalo taky. nastavil sem rezim kompatibility windows 2000 a jede to normalne ani po cca 2hodinach me pb nekicknul.
Pouzivam Visty uz 14dni a zatim jsem z casti spokojeny..Co me zarazilo,tak ze mi jedou vsechny dily a playery CoD krome multiplayeru CoD 2.Vzdy nacte,otevre se cerna obrazovka a spadne.Zkousel jsem spustit kompatibilitu s 2000 a nic..Potom by me zajimal Vas nazor na postaveni vyrobcu HW na 64bitove systemy..Chci si koupit Home Premium Vista 64bit a mam pripojeni od O2,ale ovladace na ne nikde nejsou a zrejme nebudou.Snad se s tim zacne neco delat,protoze 64bitove procesory a systemy jsou dnes bezne dostupne..
EllE píše:Proc resite 32 a 64? vzdyt 64bit Visty dokazi spustit jakoukoliv 32bit aplikaci... teda krom ovladacu a nejakych programu zasahujicich do systemu popr. instalujici vlastni ovladace.
Pokud máš CPU na cca 10GHz a 4GB RAM a více, tak máš samozřejmě pravdu.
Ovšem pokud takový HW nemáš....
Tak tendle blabol sem nepochopil... tim si chtel rict konkretne co? ze 32bit aplikace spustena pod 64bit OS beha nejak spatne nebo pomalu ?
Fifi píše:No myslím, že pro spouštění aplikací to význam má. Jenom se obávám že pánové vývojáři AA s Vistama nepočítali. PunkBuster je natolik paranoidní, že mu jiný OS prostě vadí. Hra funguje bezvadně, akorát nelze se připojit k žádnému serveru vyžadujícímu ověření pomocí Punk Busteru. A to dělá z onlinovky dost nepoužitelnou věc. vrátil jsem se tedy k WXP a počkám až to dopracují.
U her dodelanych pred oficialnim vydanim Vista RTM (cili konec roku 2006) bych nejakou kvalitni kompatibilitu nehledal. Kvalitni vyvojar by ji tam samozrejme dal, ale to se s levnejma ceskejma firmama neslucuje
jedine hry jako Company of Heroes, Supreme Commander ap. jiz maji jistou podporu (podporu ve smyslu ze behaj pod Vistama stejne dobre jak na XP)
Nehci risit bludy nebo nejak blafat,ale myslim si ze zas tak uplne nemas prqavdu,protoze Visty CZ pouzivam uz 25dni a rekl bych,ze naopak nektere hry na tom bezi ve vysokem rozliseni lepe jak pod XP.Myslim tim "starsi" hry jako NHL07,Hitman:Blood Money atd..To je muj poznatek..
Pappy píše:Nehci risit bludy nebo nejak blafat,ale myslim si ze zas tak uplne nemas prqavdu,protoze Visty CZ pouzivam uz 25dni a rekl bych,ze naopak nektere hry na tom bezi ve vysokem rozliseni lepe jak pod XP.Myslim tim "starsi" hry jako NHL07,Hitman:Blood Money atd..To je muj poznatek..
Vyjimky se najdou... ale dle vetsiny testu jsou hry ve Vista az o 1/3 na tom hur... aspon se stavajicima driverama napr. firmy nVidia
Aha..Mam AMD Athlon 64 3700+ 2GB RAM GeForce 7800GT Extreme a zatim jsem spustil skoro vse pod Vistama v rozliseni 1280x1024..U XP tomu tak nebylo.Sekalo se to nebo to bylo neprirozene..Ted jsem treba poustel na Vistach Sied Railroad nebo jak se to jmenuje a podle zvuku chladice na me grafice to byl pro ni zahul,ale zase to zvladla na plny rozliseni..
To není blábol, ale holá realita. 64-bity jsou velmi "nenažrané" na HW PC....
EllE píše:ja si teda nejakeho snizeni vykonu nevsiml
A zvýšení výkonu máš konkrétně v čem? (kromě renderingu)
Jenom to zatím zbytečně zatěžuje sestavu, bere to znatelně více systémových prostředků, problémy s drivery, a 95% aplikací běží stejně v 32-bit režimu...
Naposledy upravil(a) Shit dne stř 7. bře 2007, 23:34, celkem upraveno 1 x.
Tak to bych netvrdil,protoze jsem zkusil i 64bitove Visty a na mem Athlon 64 3700+ ukazalo skore 4,1 a kdyz mam 32bitove Visty,tak ukazuje 4,2 Chci si je koupit,ale zatim CDMA od O2 nema ovladac na 64bitove systemy,tak mam zkusebni Visty..daval jsem dnes na O2 seminari podmet at predaji na technickou,tak jsem zvedav..Jinak bude se zvysovat ADSL zdarma na az 8MB a CDMA by do konce roku melo mit nove modemy a meli by byt rychlejsi..Tak se nemuzu dockat a dalsi zajimave vecicky..
To není blábol, ale holá realita. 64-bity jsou velmi "nenažrané" na HW PC....
EllE píše:ja si teda nejakeho snizeni vykonu nevsiml
A zvýšení výkonu máš konkrétně v čem? (kromě renderingu)
Jenom to zatím zbytečně zatěžuje sestavu, bere to znatelně více systémových prostředků, problémy s drivery, a 95% aplikací běží stejně v 32-bit režimu...
Ja nenapsal ze mam zvyseni vykonu, ale ze to beha stejne jako 32bit.
Jinak muzes dokazat nejak to sve "znatelně více systémových prostředků" ? treba vyfocenym taskmanagerem kde stejna aplikace zere 2x tolik ???
Pappy píše:Tak to bych netvrdil,protoze jsem zkusil i 64bitove Visty a na mem Athlon 64 3700+ ukazalo skore 4,1 a kdyz mam 32bitove Visty,tak ukazuje 4,2 Chci si je koupit,ale zatim CDMA od O2 nema ovladac na 64bitove systemy,tak mam zkusebni Visty..daval jsem dnes na O2 seminari podmet at predaji na technickou,tak jsem zvedav..Jinak bude se zvysovat ADSL zdarma na az 8MB a CDMA by do konce roku melo mit nove modemy a meli by byt rychlejsi..Tak se nemuzu dockat a dalsi zajimave vecicky..
Ja mel nejmin vykonostni index 5.3 diky CPU jinak skoro vse ostatni 5.9 pod 64bitama uz ma CPU 5.2 oni chteji nakej ciste 3GHz nebo co