pouzit nforce a intel? + SLI
Moderátor: Eddward
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší volba dneska je podle mě C2D + 965P + jakákoliv grafika kromě GF7. Desky s VIA/SiS čipsety jsou do kanclu, nVidii bych nebral pokud nechci SLI a ATi má buď čipsety do desek taky do kanclu nebo předraženou RD600 kterou prodává jen DFI.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mně nemusíš vysvětlovat co je SLImaslik píše:ja bych taky rekl, ale mozna pokud bych volil nVidii SLI tudíž 2x grafárna, tak bych volil nVidii chipset... Jinac si myslim, ze i965 je nenahraditelnej...
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.Wilik píše: nVidia cipset bych koupil jen a pouze pokud bych chtel SLI. Cipsety maji problemove ovladace, hure resene diskove operace, mnohem horsi kompatibilitu, vyssi teploty a nepodavaji takovy vykon - byt o jednotky procent.
2 OBR. Nevím, jestli tě teda chápu správně, ale jak jistě víš, nforce650i oddělené taktování FSB a pamětí má (fakultativně).
show must go on..
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, samozrejme ze to vim P5N jsem testoval pro PCT ja ... a ano to je dle meho nazoru lepsi volba PRO ME nez cokoliv s P965 ... oddelene taktovani MEM, a FSB je nejluxusnejsi vymysl posledniho roku ...shadow píše: Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.
2 OBR. Nevím, jestli tě teda chápu správně, ale jak jistě víš, nforce650i oddělené taktování FSB a pamětí má (fakultativně).
- kupca
- Začátečník

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- honny
- Středně pokročilý

Protože má tu smůlu a používá(l) ji.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Wilik
- Administrátor

Az budu chtit sirit bludy, tak budu tvrdit, ze to nejkompatibilnejsi je koupit si C2D, desku s nVidii a grafiku ATI... a pak se budu divit, ze me to po 2h pada ve hrachshadow píše:Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.
Jinak jsem si nevsiml, ze by se tu tvrdilo, ze jedine s Intel cipsetem (deskou opravdu ne - ty taktovat temer nejdou, kdybys to nahodou nevedel) se nejlepe taktuje Intel CPU, jen tu rikame, ze obzvlaste z hlediska kompatibility a bezproblemoveho, stabilniho a vykonneho chodu je predevsim kombinace Intel + Intel velice dobra volba.
- dymONE
- Začátečník

To su fakt bludy. By som chcel vediet, kolky z vas co tu tak obhajujete intel mb, mali dosku s intel aj nvidia chipsetom. Ak vam nestaci 10ky recenzii a skusenosti fakt nemate, tak sa aspon nevyjadrujte. Mal som dosky s oboma chipsetmi, a nemozem jednoznace povedat ze ktory je lepsi, aj ked osobne som teraz na nvidii a vyhovuje mi viac. Obe maju svoje plus a minus .. ale zjadne zasadne prevratne zavery co sa tyka oc stability atd sa robit nedaju. To ze pre intel je najlepsi intel by som netvrdil a co ma stym docinenia este grafika od ati je uz uplne nepochopitelneWilik píše:Az budu chtit sirit bludy, tak budu tvrdit, ze to nejkompatibilnejsi je koupit si C2D, desku s nVidii a grafiku ATI... a pak se budu divit, ze me to po 2h pada ve hrachshadow píše:Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.
Jinak jsem si nevsiml, ze by se tu tvrdilo, ze jedine s Intel cipsetem (deskou opravdu ne - ty taktovat temer nejdou, kdybys to nahodou nevedel) se nejlepe taktuje Intel CPU, jen tu rikame, ze obzvlaste z hlediska kompatibility a bezproblemoveho, stabilniho a vykonneho chodu je predevsim kombinace Intel + Intel velice dobra volba.
Takze ja by som sa rozhodoval podla potrieb k tym ci druhym vyhodam .. a podla naklonnosti k vyrobcovi.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
- zombux
- Odborník PCT

přesně to jsem chtěl naznačitWilik píše:Az budu chtit sirit bludy, tak budu tvrdit, ze to nejkompatibilnejsi je koupit si C2D, desku s nVidii a grafiku ATI... a pak se budu divit, ze me to po 2h pada ve hrach
co se týče kombinace C2D+nVidia chipset+ATi grafika, jediný potenciálně problémový místo je právě ten chipset
ignorelist: kremrole a dezoláti
- shadow
- Středně pokročilý

to jsou nesmysly o té stabilitě, že jedině desky s chipovou sadou od intelu jsou stabilní, schválně jsem včera projel Orthos při nastavení v BIOSu:
1,45000 V vcore
2,085 V vdimm
1,563 NB voltage
to vše na 3,06 Ghz, a 9,5 hodin orthos stable, než jsem to stopnul.
A srovnávat VIA nebo SIS s NVIDIU to je jeden velkej LOL. Ty výrobci jsou naprosto neporvnatelní. NVIDIA je proti nim gigant.
1,45000 V vcore
2,085 V vdimm
1,563 NB voltage
to vše na 3,06 Ghz, a 9,5 hodin orthos stable, než jsem to stopnul.
Stejně jako mám pořád nf2 ultra desku /Abit NF-7 s/ a 100 % rockstable. Ale beru, že tady jde o diskuze pro desky pro C2D (což by si měl uvědomit i Wilik), tedy o desky pro CPU, pro který i nVidia má ještě přijít s dalšími chipovými sadami. Zatímco lze říci Intel se svými chipovými sadami ustrnul, zdá se mi, NVIDIA jde dál2:Torture Test ran 9 hours, 31 minutes 12 seconds - 0 errors, 0 warnings.
2:Execution halted.
1:Torture Test ran 9 hours, 31 minutes 12 seconds - 0 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.
A srovnávat VIA nebo SIS s NVIDIU to je jeden velkej LOL. Ty výrobci jsou naprosto neporvnatelní. NVIDIA je proti nim gigant.
show must go on..
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Starší nForce pro AMD a dnešní nForce pro Intel jsou podle mě něco jiného. AMD neustále trpí nedostatkem čipsetů, dlouho to všechno leželo v podstatě jen na VIA (ne že by ty čipsety byly špatné, ale pokud VIA z nějakého důvodu nevyhovovala tak nebylo moc jiných možností). Když se pak přestaly vyrábět high-end desky s VIA, protože se přešlo na nForce 2/3/4 tak jediná rozumná volba pro výkonný komp s AMD byla nForce a tak je to v podstatě i dneska. Ale na nForce slyším odevšaď různé stížnosti, že tohle nefunguje, támhleto nefunguje, topí to jak prase apod. Tvrzení "pod Intel jen Intel" možná nemá reálný základ a je to jenom ten dojem, ale s Intel čipsety většinou problémy nejsou a já opravdu nevidím důvod, proč bych si měl pod Intel kupovat nForce, když desek s P965 je bohatší výběr.
Ale to, že Intel s čipsety ustrnul, se ti opravdu jenom zdá. Ještě v téhle polovině roku Intel vydá novou rodinu čipsetů Bearlake, neboli třicítkovou řadu, s podporou DDR3, PCIe 2.0 a 1333MHz FSB.
Ale to, že Intel s čipsety ustrnul, se ti opravdu jenom zdá. Ještě v téhle polovině roku Intel vydá novou rodinu čipsetů Bearlake, neboli třicítkovou řadu, s podporou DDR3, PCIe 2.0 a 1333MHz FSB.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Tam bude problé mezi monitorem a opěradlem židle.Lukfi píše:Ale na nForce slyším odevšaď různé stížnosti, že tohle nefunguje, támhleto nefunguje, topí to jak prase apod.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Podle me se tady hadáte uplne o nicem....Jak Intel tak Nvidia jsou uplne stejne stabilni a perfektne funkcni.Ve dnesni dobe bych volil urcite Nvidia chipset vzhledem k oddelnymu taktovani pameti a FSB.Jelikoz se takova deska da koupit kolem 3K tak to je jasna volba....Kazdej chipset ma svoje male mouchy,ale pokud tomu clovek trosku rozumi tak si s tim dokaze hrave poradit.....
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Něco o "Bearlake" jsem našel tady...http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid ... &endtime=0
Docela by mě zajímalo, jak výkonné budou ty DDR3 paměti a rozdíl mezi PCIE 1 a PCIE 2... Četl jsem, že jen napájení bude zvětčený na nějakejch 125W, či kolik...
Docela by mě zajímalo, jak výkonné budou ty DDR3 paměti a rozdíl mezi PCIE 1 a PCIE 2... Četl jsem, že jen napájení bude zvětčený na nějakejch 125W, či kolik...
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele: