pouzit nforce a intel? + SLI

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nejlepší volba dneska je podle mě C2D + 965P + jakákoliv grafika kromě GF7. Desky s VIA/SiS čipsety jsou do kanclu, nVidii bych nebral pokud nechci SLI a ATi má buď čipsety do desek taky do kanclu nebo předraženou RD600 kterou prodává jen DFI.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

ja bych taky rekl, ale mozna pokud bych volil nVidii SLI tudíž 2x grafárna, tak bych volil nVidii chipset... Jinac si myslim, ze i965 je nenahraditelnej...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

maslik píše:ja bych taky rekl, ale mozna pokud bych volil nVidii SLI tudíž 2x grafárna, tak bych volil nVidii chipset... Jinac si myslim, ze i965 je nenahraditelnej...
Mně nemusíš vysvětlovat co je SLI ;) každopádně dneska nemá význam SLI pořizovat...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

osobne jsem vyzkosel desek desitky a celkove je to vykonove i pro pretaktovani skoro jedno ... co koupis. osobne bych ale uz nikdy nesel do neceho co nema oddelitelne taktovani FSB a pameti (Nvidia, Ati cipsety) - to je totiz tak skvela vec ze mi nestoji za zadnou cenu se ji vzdat ...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Wilik píše: nVidia cipset bych koupil jen a pouze pokud bych chtel SLI. Cipsety maji problemove ovladace, hure resene diskove operace, mnohem horsi kompatibilitu, vyssi teploty a nepodavaji takovy vykon - byt o jednotky procent.
Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.

2 OBR. Nevím, jestli tě teda chápu správně, ale jak jistě víš, nforce650i oddělené taktování FSB a pamětí má (fakultativně).
show must go on..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

shadow píše: Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.

2 OBR. Nevím, jestli tě teda chápu správně, ale jak jistě víš, nforce650i oddělené taktování FSB a pamětí má (fakultativně).
Ano, samozrejme ze to vim P5N jsem testoval pro PCT ja ... a ano to je dle meho nazoru lepsi volba PRO ME nez cokoliv s P965 ... oddelene taktovani MEM, a FSB je nejluxusnejsi vymysl posledniho roku ...
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Lukfi píše:Nejlepší volba dneska je podle mě C2D + 965P + jakákoliv grafika kromě GF7. .....
To jsem moc nepochopil, proc ne GF7?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

kupca píše:To jsem moc nepochopil, proc ne GF7?
Protože GF7 je zastaralá a oproti Radeonům X1K má špatnej poměr cena/výkon...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jedině intel na intel. VIA sux :fear:
ignorelist: kremrole a dezoláti
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Protože má tu smůlu a používá(l) ji.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

shadow píše:Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.
Az budu chtit sirit bludy, tak budu tvrdit, ze to nejkompatibilnejsi je koupit si C2D, desku s nVidii a grafiku ATI... a pak se budu divit, ze me to po 2h pada ve hrach :)

Jinak jsem si nevsiml, ze by se tu tvrdilo, ze jedine s Intel cipsetem (deskou opravdu ne - ty taktovat temer nejdou, kdybys to nahodou nevedel) se nejlepe taktuje Intel CPU, jen tu rikame, ze obzvlaste z hlediska kompatibility a bezproblemoveho, stabilniho a vykonneho chodu je predevsim kombinace Intel + Intel velice dobra volba.
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

Wilik píše:
shadow píše:Naprostý nesmysl, který vůbec není pravda, akorát šíření bludů. Stejně jako tvrdit, že pokud chce člověk taktovat Intel CPU, tak jedině desku od Intelu.
Az budu chtit sirit bludy, tak budu tvrdit, ze to nejkompatibilnejsi je koupit si C2D, desku s nVidii a grafiku ATI... a pak se budu divit, ze me to po 2h pada ve hrach :)

Jinak jsem si nevsiml, ze by se tu tvrdilo, ze jedine s Intel cipsetem (deskou opravdu ne - ty taktovat temer nejdou, kdybys to nahodou nevedel) se nejlepe taktuje Intel CPU, jen tu rikame, ze obzvlaste z hlediska kompatibility a bezproblemoveho, stabilniho a vykonneho chodu je predevsim kombinace Intel + Intel velice dobra volba.
To su fakt bludy. By som chcel vediet, kolky z vas co tu tak obhajujete intel mb, mali dosku s intel aj nvidia chipsetom. Ak vam nestaci 10ky recenzii a skusenosti fakt nemate, tak sa aspon nevyjadrujte. Mal som dosky s oboma chipsetmi, a nemozem jednoznace povedat ze ktory je lepsi, aj ked osobne som teraz na nvidii a vyhovuje mi viac. Obe maju svoje plus a minus .. ale zjadne zasadne prevratne zavery co sa tyka oc stability atd sa robit nedaju. To ze pre intel je najlepsi intel by som netvrdil a co ma stym docinenia este grafika od ati je uz uplne nepochopitelne :) To by som potom musel mat vsetky komponenty od intelu :)
Takze ja by som sa rozhodoval podla potrieb k tym ci druhym vyhodam .. a podla naklonnosti k vyrobcovi.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Wilik píše:Az budu chtit sirit bludy, tak budu tvrdit, ze to nejkompatibilnejsi je koupit si C2D, desku s nVidii a grafiku ATI... a pak se budu divit, ze me to po 2h pada ve hrach :)

přesně to jsem chtěl naznačit :) chipsety od nVidie nebo SiS jsou sice taky použitelné, můžou mít nějaké vlastnosti navíc (desky osazené nForce jdou většinou velice dobře přetaktovat), ale zároveň to přináší i jisté nVidia/SiS/VIA-featury, které nemusí být člověku vždy po chuti. proto je jasná volba intel, člověk má hlavně větší jistotu že se nic nepodělá a že se to bude chovat tak jak čeká :) přetaktování je fajn věc ale k čemu jsou horentní frekvence (s reálným nárůstem 10% pro masturbaci v PCMarku) když se to nechová stabilně, že :oops:

co se týče kombinace C2D+nVidia chipset+ATi grafika, jediný potenciálně problémový místo je právě ten chipset :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

to jsou nesmysly o té stabilitě, že jedině desky s chipovou sadou od intelu jsou stabilní, schválně jsem včera projel Orthos při nastavení v BIOSu:

1,45000 V vcore
2,085 V vdimm
1,563 NB voltage

to vše na 3,06 Ghz, a 9,5 hodin orthos stable, než jsem to stopnul.
2:Torture Test ran 9 hours, 31 minutes 12 seconds - 0 errors, 0 warnings.
2:Execution halted.

1:Torture Test ran 9 hours, 31 minutes 12 seconds - 0 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.
Stejně jako mám pořád nf2 ultra desku /Abit NF-7 s/ a 100 % rockstable. Ale beru, že tady jde o diskuze pro desky pro C2D (což by si měl uvědomit i Wilik), tedy o desky pro CPU, pro který i nVidia má ještě přijít s dalšími chipovými sadami. Zatímco lze říci Intel se svými chipovými sadami ustrnul, zdá se mi, NVIDIA jde dál :)

A srovnávat VIA nebo SIS s NVIDIU to je jeden velkej LOL. Ty výrobci jsou naprosto neporvnatelní. NVIDIA je proti nim gigant.
show must go on..
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Starší nForce pro AMD a dnešní nForce pro Intel jsou podle mě něco jiného. AMD neustále trpí nedostatkem čipsetů, dlouho to všechno leželo v podstatě jen na VIA (ne že by ty čipsety byly špatné, ale pokud VIA z nějakého důvodu nevyhovovala tak nebylo moc jiných možností). Když se pak přestaly vyrábět high-end desky s VIA, protože se přešlo na nForce 2/3/4 tak jediná rozumná volba pro výkonný komp s AMD byla nForce a tak je to v podstatě i dneska. Ale na nForce slyším odevšaď různé stížnosti, že tohle nefunguje, támhleto nefunguje, topí to jak prase apod. Tvrzení "pod Intel jen Intel" možná nemá reálný základ a je to jenom ten dojem, ale s Intel čipsety většinou problémy nejsou a já opravdu nevidím důvod, proč bych si měl pod Intel kupovat nForce, když desek s P965 je bohatší výběr.

Ale to, že Intel s čipsety ustrnul, se ti opravdu jenom zdá. Ještě v téhle polovině roku Intel vydá novou rodinu čipsetů Bearlake, neboli třicítkovou řadu, s podporou DDR3, PCIe 2.0 a 1333MHz FSB.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Lukfi píše: Ale to, že Intel s čipsety ustrnul, se ti opravdu jenom zdá. Ještě v téhle polovině roku Intel vydá novou rodinu čipsetů Bearlake, neboli třicítkovou řadu, s podporou DDR3, PCIe 2.0 a 1333MHz FSB.
Tento cipset ma spoustu novinek ... a bude uveden drive nez si vsichni myslite ...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Lukfi píše:Ale na nForce slyším odevšaď různé stížnosti, že tohle nefunguje, támhleto nefunguje, topí to jak prase apod.
Tam bude problé mezi monitorem a opěradlem židle. :wink: Já má zase horší zkušenosti s Intel chipsety. :) Ale to záleží kus od kusu....;-)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Podle me se tady hadáte uplne o nicem....Jak Intel tak Nvidia jsou uplne stejne stabilni a perfektne funkcni.Ve dnesni dobe bych volil urcite Nvidia chipset vzhledem k oddelnymu taktovani pameti a FSB.Jelikoz se takova deska da koupit kolem 3K tak to je jasna volba....Kazdej chipset ma svoje male mouchy,ale pokud tomu clovek trosku rozumi tak si s tim dokaze hrave poradit.....
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Něco o "Bearlake" jsem našel tady...http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid ... &endtime=0

Docela by mě zajímalo, jak výkonné budou ty DDR3 paměti a rozdíl mezi PCIE 1 a PCIE 2... Četl jsem, že jen napájení bude zvětčený na nějakejch 125W, či kolik...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Bearlake ...

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“