Asus P5LD2 /-V /Deluxe (775, 945P + ICH7R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

jerry.75
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.75 »

Jo ten ovladač už sem zkoušel (Intel INF Update Utility 7.0.0.1025 ) a nic takže to tak asi budu muset nechat :(
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

když se tak koukám do správce zařízení, vidím "Neznámé zařízení", už vim, dal jsem to kdysi ignorovat a hotovo :) jede to GUT 8-)
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Jsem nucen na nějakou dobu používat integrovanou zvukovku a mám problém. Mám 5.1 repráky, ale center je slyšet hroozně potichu, skoro vůbec oproti ostatnímm takže např v Oblivonu pokud někdo mluví ne přímo na mě tak je to sylšet OK (jde to z jinýho repráku než z centru), ale pokud se pustím s někým do dialogu tak to není skoro slyšet. Prostě co udělat aby centr hrál normálně? dík
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Zaprve bych zkontroloval, zda mas repraky spravne zapojene.
Zadruhe bych je zkalibroval v ovladacich (mixeru), urcite tam mas takovou polozku. Nejcastejsi chybka byva v tom, ze mas vyvazeni Front-Back posunuty dozadu (Back). Pak ti to pochopitelne hraje odjinud a centr je ztiseny.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

právě že to mám dobře zapojený a v tom mixeru už mě nic nenapadá zkusil jsem snad všechno ale nevim nevim :(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zdravim, je nejaka moznost na teto desce zmenit nasobic u D805ky? jede mi na 3.7GHz, jenze mam nizkou delicku u pameti (mam 566ky :( ) . chtel bych je vyuzit na plno, jenze kdyz dam vyssi tak by jeli cca na 720mhz coz nedaj. nekde sem cet ze sou D805ky otevreny, jenze s nasobicem nehnu ani za boha :(
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Ma ho uzanknuty,takze stale 20x :( ....samozrejme ze ES verzie mali otvoreny od 14x-20x :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ok, a kdyz ma eist, cili by mel umet pracovat i na 14x, tak kdyz to nastavim, tak stejne se po dalsim restartu prepne na 20x, to je na zabiti :(
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Urcite bude mat uzankuty,a urcite tento procesor ani EIST nema,to iste plati aj pre 820,vyrabala sa iba jedina revizia 805 (B0)...a urcite ES vezriu nemas,nie? :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

zdravim.mam dosku P5LD2 SE a potrebujem radu.Moze mat tato doska problemy zo zvukovkami CREATIVE X-FI platine?len velmi tazko sa mi ta zvukovka nainstalovala a pocas hrania dost casto vypadavala.teraz nejde vobec. treba nieco zmenit v biose v nastaveni PCI?ma z tym niekto nejake zle skusenosti?alebo mam vadnu zvukovku?diky
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

potřebuju prosim poradit nějako zakladku se slotem agp????
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus P5LD2 rev.2 chybná doska alebo bežná prax??

Příspěvek od Snakeeyes »

Kúpil som si nedávno túto dosku. Po vzhliadnutí biosa som sa tešíl, že si pretaktujem svoje CPU v popise. Napriek tomu som naďabil len na samé zlé skúsenosti.

1. Pri bežne odvetranej skrini mi ukazuje teplotu čipsetu okolo 60 stupňov externé čidlo!!!!!!!!! Dal som na chipset ofukovať FUN 80MM a vtedy sa pohybujem okolo 40 stupňov!

2. Čo sa týka taktovania dostal som sa na hodnotu len 230 FSB, pri 240 FSB mi grafická karta začína hádzať artefakty......akoby bola vysoko rýchlosť PCI_EXPRESS zbernice

3. Nataktujem na 230 LEN VTEDY ak všetko mám na AUTO tzn. PCI-EXPRESS,PCI, napätie. Akonáhle dám napr. PCI-EXPRESS na 100 MHZ tak nenabehne vôbec.

4. Ak nastavím viac ako 240 tak sa mi PC pri reštartovaní vypína a sám sa potom zapne.

5. Grafiku mám ako mám v popise. Teplota jadra v kľude sa šplhala na 68-70 stupňov,v záťaži vyliezla na 93 viac som už nerobil test!

Podotýkam skriňa je bežne odvetraná........1 fan 80mm ofukuje pri 5 V priamo chipset, 1 fan pri 5 V vyfúkava von, CPU má riadny FAN viď popis.
Takže všetky rady, komentáre prosím uvítam......čo s tým robiť??????

Inak pri 230 FSB mi to funguje korektne čo je z 2,8ghz 3,2 akosi málo......fsb mám nastavené na 800MHZ.
Dik za rady
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

ja mam tiez jednu taku dosku a na nejake horibilne taktovanie mozes zabudnut.aspon co sa tyka core 2duo.neviem ako to je s s P 915.aj na inych forach som cital ze tie"taktovacie profili" su tam len na" paradu".tato doska vobec neje urcena na manualne pretaktovanie.nechapem naco tam vobec asusaci do biosu to taktovanie davaju. :)

ja mam dokonca v biose nastavenu pevnu fsb a vobec sa s nou neda manualne hybat.ani nijak.a pri manualnom zmeneni inych nastaveni to robi tie iste symptomy co popisujes aj ty.mozno to chce novy bios .odvtedy vyslo asi dalsich 6 novych ale tuto dosku mam len jak zalohu a nechce sa mi s nou maturovat.ale co citam inde tak je aspon velmi spolahliva.

akurat jeden z tych auto profilov ktory pretaktuje o 30% mi E6600 pekne pretaktoval na 3.12G.ale ked som tam vlozil E6300 tak pretaktovanie neslo ba este bolo to horsie ako v default-sekalo sklbalo .ale to mozno kvoli slabo taktovatelnemu procesoru

to co popisujes v bode 3.a 4. robilo aj mne a vravim je zbytocne stracat cas s manualnym taktovanim tejto dosky.asi som ta velmi nepotesil ale ked nahodou na nieco prides alebo zistis tak sa rad priucim
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
xjosef
Nováček
Nováček

Příspěvek od xjosef »

Zdravím

deska P5ld se už prodává z novým biosem 2.0 a víš?

Nebo ho musím nahrát.

Myslím kvůli procesoru Intel® Core™2 processor

Dík
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

mislim že ne na ní desce udajně by nemělo šlapat na starym biosu c2d a šlape tet momentalně mam ale nejnovější verzi biosu
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
loneman
Nováček
Nováček

Příspěvek od loneman »

Prosím radu. Kúpil som pred týždňom dosku P5LD2 a mám problém s manuálnym nastavením napätia. V BIOSe od výroby (1702) išlo manuálne nastaviť minimálne napätie 1.3000V (také je uvedené aj v manuále), potom som menil BIOS na najnovší 1804 a už mi ide nastaviť iba 1.4000V a viac, aj keď som vrátil ten predošlý BIOS, stále nemôžem nastaviť manuálne menej ako 1.4V (tie položky menej ako 1.4V v BIOSe zmizli) do prdele nejak sa to posralo, čo teď?

Na auto napätí (1.28V podľa PC Probe) môžem mať len defalut FSB (200 Mhz) keď zvýšim zbernicu, tak sa mi vypína a BIOS následne zníži frekvenciu procáku na default hodnotu.
Intel Core 2 Duo E4300 @ 2.7Ghz + BOX | ASUS P5LD2/C | 2x1024 DDR2 800Mhz Apacer | Sapphire ATI Radeon X1950 PRO 256MB GDDR3 | Maxtor 160GB | BENQ DW1640 | 19“ Fujitstsu-Siemens P19-2 | zdroj Eurocase 450W
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Zdá se, že VŠECHNY revize P5LD2 budou podporovat Pentium Dual Core e2200 z posledním (dosud nevydaným) biosem. Tak jsem fakt zvědavý.

http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... odel=P5LD2

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Takže nic, ale je fakt, že P 2200 má jiné napěťové specifikace než předchozí modely. :wink:
Peeero
Nováček
Nováček

ASUS P5LD2 Deluxe + 4 GB RAM

Příspěvek od Peeero »

Zdravim,
kámoš má desku P5LD2 Deluxe a nedávno si koupil nový RAMky Kingston 2x2048MB a nabíhá mu jen 3455MB. Asus ale u desky píše že utáhne až 4GB pamětí. Nevíte někdo co s tim? díky
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

zalezi co ma za system...
Odpovědět

Zpět na „Asus“