Asus P5LD2 /-V /Deluxe (775, 945P + ICH7R)
Moderátor: Eddward
- jerry.75
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Lojza
- Začátečník
- Lojza
- Začátečník
Jsem nucen na nějakou dobu používat integrovanou zvukovku a mám problém. Mám 5.1 repráky, ale center je slyšet hroozně potichu, skoro vůbec oproti ostatnímm takže např v Oblivonu pokud někdo mluví ne přímo na mě tak je to sylšet OK (jde to z jinýho repráku než z centru), ale pokud se pustím s někým do dialogu tak to není skoro slyšet. Prostě co udělat aby centr hrál normálně? dík
- Surgical
- Začátečník
-
- Lojza
- Začátečník
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- BubakB
- Mírně pokročilý
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- BubakB
- Mírně pokročilý
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim.mam dosku P5LD2 SE a potrebujem radu.Moze mat tato doska problemy zo zvukovkami CREATIVE X-FI platine?len velmi tazko sa mi ta zvukovka nainstalovala a pocas hrania dost casto vypadavala.teraz nejde vobec. treba nieco zmenit v biose v nastaveni PCI?ma z tym niekto nejake zle skusenosti?alebo mam vadnu zvukovku?diky
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
- BBS
- Začátečník
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Asus P5LD2 rev.2 chybná doska alebo bežná prax??
Kúpil som si nedávno túto dosku. Po vzhliadnutí biosa som sa tešíl, že si pretaktujem svoje CPU v popise. Napriek tomu som naďabil len na samé zlé skúsenosti.
1. Pri bežne odvetranej skrini mi ukazuje teplotu čipsetu okolo 60 stupňov externé čidlo!!!!!!!!! Dal som na chipset ofukovať FUN 80MM a vtedy sa pohybujem okolo 40 stupňov!
2. Čo sa týka taktovania dostal som sa na hodnotu len 230 FSB, pri 240 FSB mi grafická karta začína hádzať artefakty......akoby bola vysoko rýchlosť PCI_EXPRESS zbernice
3. Nataktujem na 230 LEN VTEDY ak všetko mám na AUTO tzn. PCI-EXPRESS,PCI, napätie. Akonáhle dám napr. PCI-EXPRESS na 100 MHZ tak nenabehne vôbec.
4. Ak nastavím viac ako 240 tak sa mi PC pri reštartovaní vypína a sám sa potom zapne.
5. Grafiku mám ako mám v popise. Teplota jadra v kľude sa šplhala na 68-70 stupňov,v záťaži vyliezla na 93 viac som už nerobil test!
Podotýkam skriňa je bežne odvetraná........1 fan 80mm ofukuje pri 5 V priamo chipset, 1 fan pri 5 V vyfúkava von, CPU má riadny FAN viď popis.
Takže všetky rady, komentáre prosím uvítam......čo s tým robiť??????
Inak pri 230 FSB mi to funguje korektne čo je z 2,8ghz 3,2 akosi málo......fsb mám nastavené na 800MHZ.
Dik za rady
1. Pri bežne odvetranej skrini mi ukazuje teplotu čipsetu okolo 60 stupňov externé čidlo!!!!!!!!! Dal som na chipset ofukovať FUN 80MM a vtedy sa pohybujem okolo 40 stupňov!
2. Čo sa týka taktovania dostal som sa na hodnotu len 230 FSB, pri 240 FSB mi grafická karta začína hádzať artefakty......akoby bola vysoko rýchlosť PCI_EXPRESS zbernice
3. Nataktujem na 230 LEN VTEDY ak všetko mám na AUTO tzn. PCI-EXPRESS,PCI, napätie. Akonáhle dám napr. PCI-EXPRESS na 100 MHZ tak nenabehne vôbec.
4. Ak nastavím viac ako 240 tak sa mi PC pri reštartovaní vypína a sám sa potom zapne.
5. Grafiku mám ako mám v popise. Teplota jadra v kľude sa šplhala na 68-70 stupňov,v záťaži vyliezla na 93 viac som už nerobil test!
Podotýkam skriňa je bežne odvetraná........1 fan 80mm ofukuje pri 5 V priamo chipset, 1 fan pri 5 V vyfúkava von, CPU má riadny FAN viď popis.
Takže všetky rady, komentáre prosím uvítam......čo s tým robiť??????
Inak pri 230 FSB mi to funguje korektne čo je z 2,8ghz 3,2 akosi málo......fsb mám nastavené na 800MHZ.
Dik za rady
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ja mam tiez jednu taku dosku a na nejake horibilne taktovanie mozes zabudnut.aspon co sa tyka core 2duo.neviem ako to je s s P 915.aj na inych forach som cital ze tie"taktovacie profili" su tam len na" paradu".tato doska vobec neje urcena na manualne pretaktovanie.nechapem naco tam vobec asusaci do biosu to taktovanie davaju.
ja mam dokonca v biose nastavenu pevnu fsb a vobec sa s nou neda manualne hybat.ani nijak.a pri manualnom zmeneni inych nastaveni to robi tie iste symptomy co popisujes aj ty.mozno to chce novy bios .odvtedy vyslo asi dalsich 6 novych ale tuto dosku mam len jak zalohu a nechce sa mi s nou maturovat.ale co citam inde tak je aspon velmi spolahliva.
akurat jeden z tych auto profilov ktory pretaktuje o 30% mi E6600 pekne pretaktoval na 3.12G.ale ked som tam vlozil E6300 tak pretaktovanie neslo ba este bolo to horsie ako v default-sekalo sklbalo .ale to mozno kvoli slabo taktovatelnemu procesoru
to co popisujes v bode 3.a 4. robilo aj mne a vravim je zbytocne stracat cas s manualnym taktovanim tejto dosky.asi som ta velmi nepotesil ale ked nahodou na nieco prides alebo zistis tak sa rad priucim
ja mam dokonca v biose nastavenu pevnu fsb a vobec sa s nou neda manualne hybat.ani nijak.a pri manualnom zmeneni inych nastaveni to robi tie iste symptomy co popisujes aj ty.mozno to chce novy bios .odvtedy vyslo asi dalsich 6 novych ale tuto dosku mam len jak zalohu a nechce sa mi s nou maturovat.ale co citam inde tak je aspon velmi spolahliva.
akurat jeden z tych auto profilov ktory pretaktuje o 30% mi E6600 pekne pretaktoval na 3.12G.ale ked som tam vlozil E6300 tak pretaktovanie neslo ba este bolo to horsie ako v default-sekalo sklbalo .ale to mozno kvoli slabo taktovatelnemu procesoru
to co popisujes v bode 3.a 4. robilo aj mne a vravim je zbytocne stracat cas s manualnym taktovanim tejto dosky.asi som ta velmi nepotesil ale ked nahodou na nieco prides alebo zistis tak sa rad priucim
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
- xjosef
- Nováček
-
- BBS
- Začátečník
- loneman
- Nováček
Prosím radu. Kúpil som pred týždňom dosku P5LD2 a mám problém s manuálnym nastavením napätia. V BIOSe od výroby (1702) išlo manuálne nastaviť minimálne napätie 1.3000V (také je uvedené aj v manuále), potom som menil BIOS na najnovší 1804 a už mi ide nastaviť iba 1.4000V a viac, aj keď som vrátil ten predošlý BIOS, stále nemôžem nastaviť manuálne menej ako 1.4V (tie položky menej ako 1.4V v BIOSe zmizli) do prdele nejak sa to posralo, čo teď?
Na auto napätí (1.28V podľa PC Probe) môžem mať len defalut FSB (200 Mhz) keď zvýšim zbernicu, tak sa mi vypína a BIOS následne zníži frekvenciu procáku na default hodnotu.
Na auto napätí (1.28V podľa PC Probe) môžem mať len defalut FSB (200 Mhz) keď zvýšim zbernicu, tak sa mi vypína a BIOS následne zníži frekvenciu procáku na default hodnotu.
Intel Core 2 Duo E4300 @ 2.7Ghz + BOX | ASUS P5LD2/C | 2x1024 DDR2 800Mhz Apacer | Sapphire ATI Radeon X1950 PRO 256MB GDDR3 | Maxtor 160GB | BENQ DW1640 | 19“ Fujitstsu-Siemens P19-2 | zdroj Eurocase 450W
- Benu
- Začátečník
Zdá se, že VŠECHNY revize P5LD2 budou podporovat Pentium Dual Core e2200 z posledním (dosud nevydaným) biosem. Tak jsem fakt zvědavý.
http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... odel=P5LD2
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us
http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... odel=P5LD2
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us
- Benu
- Začátečník
- Peeero
- Nováček
-
ASUS P5LD2 Deluxe + 4 GB RAM
Zdravim,
kámoš má desku P5LD2 Deluxe a nedávno si koupil nový RAMky Kingston 2x2048MB a nabíhá mu jen 3455MB. Asus ale u desky píše že utáhne až 4GB pamětí. Nevíte někdo co s tim? díky
kámoš má desku P5LD2 Deluxe a nedávno si koupil nový RAMky Kingston 2x2048MB a nabíhá mu jen 3455MB. Asus ale u desky píše že utáhne až 4GB pamětí. Nevíte někdo co s tim? díky
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele: