Co vybrat za multifunkční zařízení?
- majeros
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- aa007
- Začátečník

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
dalsi velky rozdil je ze hp dava jen polovicni naplne k nove tiskarne... canon dava plne
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- aa007
- Začátečník

Od ty doby co mi refil znicil moji Canon S200
uz ho radsi nepouzivam. Chci se te zeptat, zkousel si tisk fotografii? Ja kdyz tisku na papir 15x10, tak pred tiskem si musim v easy-photoprint vybrat, co chci oriznout - nejak to neumi vytisknout celou fotku, ale vzdy musim useknout nejaky okraj a na portretu to de fakt blbe... dela ti to taky?
- no-X
- Středně pokročilý

Na fotky určitě o ničem. Nemusí to být ani noname refily, stačí (i značkový) neoriginály a za půl roku jsou ty fokty vyblitý... smutný, no, ale aspoň je na tom vidět, že originální cartridge Canonu jsou opravdu kvalitní a neplatí se za značku a marketing, ale za skutečnou kvalitu - na nástěnce v práci mi visí cca třičtvrtě roku pár fotek, na kterých se testoval tisk... některý jsou tištěný na originálech, jiný na neoriginálech a zatímco na originálních není za tu dobu znát sebemenší rozdíl v kvalitě, tak neoriginály jsou v místech, kde k nim mohlo světlo (pozor, ani ne přímý slunce, jen odraz slunce ještě filtrovanej zataženýma žaluziema) úplně vyblitý.Dzin píše:Tak konečne ji mám doma a super věc
Zkousel jste někdo na tuhle tiskárnu refil kit? Asi to je o ničem na foto co?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Lister
- Začátečník

-
Tak mám problém, po dlouhém vybírání jsem si vybral Canona 500 abych zjistil, že už není v nabídce 
Mohl by mi nědko doporučit něco jiného, stejně kvalitního. Tedy oddělené barvy, duplexní jednotka, kvalitné skener, malé náklady na tisk. Asi budu zase vybírat od Canonu - mám v merku 600 nebo 510, ale nevím zda splnují všechna kritéria - budu muset prozkoumat jestli mají duplexní jednotku, 510 má navíc o jednu cartridge méně než 500/600
Cena do cca 5 tisíc.
Mohl by mi nědko doporučit něco jiného, stejně kvalitního. Tedy oddělené barvy, duplexní jednotka, kvalitné skener, malé náklady na tisk. Asi budu zase vybírat od Canonu - mám v merku 600 nebo 510, ale nevím zda splnují všechna kritéria - budu muset prozkoumat jestli mají duplexní jednotku, 510 má navíc o jednu cartridge méně než 500/600
Cena do cca 5 tisíc.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Ber tu 600;) já sem spokojen na max.Lister píše:Tak mám problém, po dlouhém vybírání jsem si vybral Canona 500 abych zjistil, že už není v nabídce
Cena do cca 5 tisíc.
- Lister
- Začátečník

-
A nevíš jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi tou 500 a 600??Dzin píše:Ber tu 600;) já sem spokojen na max.
A ještě jeden dotaz - jak vypadají naskenované fotky, to je jedna z věcí, které mě zajímají, kvalita tisku je podle testů velmi dobrá, ale ty skenery tam jsou vždycky ty nejlevnější
Sem se díval, že duplexní jednotku to asi má že??
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
NO skenuje to dobre v rozlišeni 2400x....Lister píše:A nevíš jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi tou 500 a 600??Dzin píše:Ber tu 600;) já sem spokojen na max.
A ještě jeden dotaz - jak vypadají naskenované fotky, to je jedna z věcí, které mě zajímají, kvalita tisku je podle testů velmi dobrá, ale ty skenery tam jsou vždycky ty nejlevnější
Sem se díval, že duplexní jednotku to asi má že??
duplex ano.
- Lister
- Začátečník

-
Takže Canon 600 vypadá jako dobrá volba, existuje vůbec nějaká podobná konkurence, kdyby náhodou 
PS: neviděli jste někde fotku jak to vypadá v rozloženém stavu.
PPS: doufám že zásobník není zezadu, to by byl problém
PS: neviděli jste někde fotku jak to vypadá v rozloženém stavu.
PPS: doufám že zásobník není zezadu, to by byl problém
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Lister
- Začátečník

-
no někdy nemusí být zepředuDzin píše:Zasobnik ??? no ze predujinak já dlouho vybíral a vybral sem
já jsem tak dlouho vybíral, až tu 500 vyprodali, tak musím vybírat znovu
Díky moc za postřehy, ta 600 se mi zatím jeví jako dobrá volba, za ty peníze asi podobně vybavenou tiskárnu neseženu - líbí se mi 5 barev, duplex a ten barevný displey taky není k zahození, ale to už je jen taková třešnička na dortu
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

MP600 je nástupce MP500 (MP500 byla kulatá, MP600 je hranatá a tiskne rychleji). MP510 je nová kategorie (jakýsi kvalitní mainstream).
Na papír je jak klasický podavač shora, tak kazeta zepředu, duplex je v téhle kategorii samozřejmostí.
//edit: co se týká konkurence, tak žádná pořádná není - Epsony ani nemá cenu zmiňovat a HPčka jsou dražší / nebo ve stejné cenové relaci hůř vybavená a mají dražší provoz
Na papír je jak klasický podavač shora, tak kazeta zepředu, duplex je v téhle kategorii samozřejmostí.
//edit: co se týká konkurence, tak žádná pořádná není - Epsony ani nemá cenu zmiňovat a HPčka jsou dražší / nebo ve stejné cenové relaci hůř vybavená a mají dražší provoz
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Lister
- Začátečník

-
díky tak v tom případě je to vyřešené, jestli jsou střeva stejný, tak mám vybránono-X píše:MP600 je nástupce MP500 (MP500 byla kulatá, MP600 je hranatá a tiskne rychleji).
Škoda jen změny designu...pětistovka byla víc sexy
- no-X
- Středně pokročilý

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Cigi
- Začátečník

-
Zdravim, vybiram levnou multifunkcni tiskarnu pro segru do 2000,- Kc. Potrebuje to hlavne na veci do skoly - tisk a kopirovani poznamek, apod. - z 95% tedy text, obcas nejaky obrazek, ale jak rikam, prevazne se bude jednat o cernobily tisk.
Hodne se doporucuje znacka Canon, jsem vybral tuhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48999
Myslite, ze bude v pohode? Nebo doporucite jinou? Zadny ficurky jako ctecky karet, apod. me nezajimaji!
Jen aby nezrala moc barvy, a uchazejici kvalita pri tisku textu.
Hodne se doporucuje znacka Canon, jsem vybral tuhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48999
Myslite, ze bude v pohode? Nebo doporucite jinou? Zadny ficurky jako ctecky karet, apod. me nezajimaji!
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
- Surgical
- Začátečník

-
Koukni spíš http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47345
V táhle cenový kategorii snad jediná má oddělené zásobníky barev.
O kvalitu textu se neboj. Naopak, pro běžný tisk textu zásadně nastavuj ECO, rychlost tisku je nesrovnatelně větší, spotřeba inkoustu podstatně menší a kvalita textu na běžném papíru možná i lepší (nerozpíjí se).
Navíc, (používám tedy jiné Epsony, netroufnu si říci u konkrétní) Epsony obvykle mají, narozdíl od jiných inkoustovek, vodostálý tisk.
V táhle cenový kategorii snad jediná má oddělené zásobníky barev.
O kvalitu textu se neboj. Naopak, pro běžný tisk textu zásadně nastavuj ECO, rychlost tisku je nesrovnatelně větší, spotřeba inkoustu podstatně menší a kvalita textu na běžném papíru možná i lepší (nerozpíjí se).
Navíc, (používám tedy jiné Epsony, netroufnu si říci u konkrétní) Epsony obvykle mají, narozdíl od jiných inkoustovek, vodostálý tisk.