Co vybrat za multifunkční zařízení?

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
majeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majeros »

já jsem si předevčírem koupil CANON PIXMA MP530 a jsem maximálně spokojený. :roll:
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

Ja mam MP600 doma a zatim ji jen chvalim :). Tiskne dobre a dodava se s hlavou a cartridgema.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak konečne ji mám doma a super věc :)
Zkousel jste někdo na tuhle tiskárnu refil kit? Asi to je o ničem na foto co?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

dalsi velky rozdil je ze hp dava jen polovicni naplne k nove tiskarne... canon dava plne
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

Od ty doby co mi refil znicil moji Canon S200 :-D uz ho radsi nepouzivam. Chci se te zeptat, zkousel si tisk fotografii? Ja kdyz tisku na papir 15x10, tak pred tiskem si musim v easy-photoprint vybrat, co chci oriznout - nejak to neumi vytisknout celou fotku, ale vzdy musim useknout nejaky okraj a na portretu to de fakt blbe... dela ti to taky?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Dzin píše:Tak konečne ji mám doma a super věc :)
Zkousel jste někdo na tuhle tiskárnu refil kit? Asi to je o ničem na foto co?
Na fotky určitě o ničem. Nemusí to být ani noname refily, stačí (i značkový) neoriginály a za půl roku jsou ty fokty vyblitý... smutný, no, ale aspoň je na tom vidět, že originální cartridge Canonu jsou opravdu kvalitní a neplatí se za značku a marketing, ale za skutečnou kvalitu - na nástěnce v práci mi visí cca třičtvrtě roku pár fotek, na kterých se testoval tisk... některý jsou tištěný na originálech, jiný na neoriginálech a zatímco na originálních není za tu dobu znát sebemenší rozdíl v kvalitě, tak neoriginály jsou v místech, kde k nim mohlo světlo (pozor, ani ne přímý slunce, jen odraz slunce ještě filtrovanej zataženýma žaluziema) úplně vyblitý.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Tak mám problém, po dlouhém vybírání jsem si vybral Canona 500 abych zjistil, že už není v nabídce :(

Mohl by mi nědko doporučit něco jiného, stejně kvalitního. Tedy oddělené barvy, duplexní jednotka, kvalitné skener, malé náklady na tisk. Asi budu zase vybírat od Canonu - mám v merku 600 nebo 510, ale nevím zda splnují všechna kritéria - budu muset prozkoumat jestli mají duplexní jednotku, 510 má navíc o jednu cartridge méně než 500/600

Cena do cca 5 tisíc.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Lister píše:Tak mám problém, po dlouhém vybírání jsem si vybral Canona 500 abych zjistil, že už není v nabídce :(

Mohl by mi nědko doporučit něco jiného, stejně kvalitního. Tedy oddělené barvy, duplexní jednotka, kvalitné skener, malé náklady na tisk. Asi budu zase vybírat od Canonu - mám v merku 600 nebo 510, ale nevím zda splnují všechna kritéria - budu muset prozkoumat jestli mají duplexní jednotku, 510 má navíc o jednu cartridge méně než 500/600

Cena do cca 5 tisíc.
Ber tu 600;) já sem spokojen na max.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Dzin píše:Ber tu 600;) já sem spokojen na max.
A nevíš jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi tou 500 a 600??

A ještě jeden dotaz - jak vypadají naskenované fotky, to je jedna z věcí, které mě zajímají, kvalita tisku je podle testů velmi dobrá, ale ty skenery tam jsou vždycky ty nejlevnější :(

Sem se díval, že duplexní jednotku to asi má že??
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Lister píše:
Dzin píše:Ber tu 600;) já sem spokojen na max.
A nevíš jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi tou 500 a 600??

A ještě jeden dotaz - jak vypadají naskenované fotky, to je jedna z věcí, které mě zajímají, kvalita tisku je podle testů velmi dobrá, ale ty skenery tam jsou vždycky ty nejlevnější :(

Sem se díval, že duplexní jednotku to asi má že??
NO skenuje to dobre v rozlišeni 2400x....
duplex ano.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Takže Canon 600 vypadá jako dobrá volba, existuje vůbec nějaká podobná konkurence, kdyby náhodou :)

PS: neviděli jste někde fotku jak to vypadá v rozloženém stavu.

PPS: doufám že zásobník není zezadu, to by byl problém :(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Lister píše:Takže Canon 600 vypadá jako dobrá volba, existuje vůbec nějaká podobná konkurence, kdyby náhodou :)

PS: neviděli jste někde fotku jak to vypadá v rozloženém stavu.

PPS: doufám že zásobník není zezadu, to by byl problém :(
Zasobnik ??? no ze predu :) jinak já dlouho vybíral a vybral sem :)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Dzin píše:Zasobnik ??? no ze predu :) jinak já dlouho vybíral a vybral sem :)
no někdy nemusí být zepředu :)

já jsem tak dlouho vybíral, až tu 500 vyprodali, tak musím vybírat znovu :)

Díky moc za postřehy, ta 600 se mi zatím jeví jako dobrá volba, za ty peníze asi podobně vybavenou tiskárnu neseženu - líbí se mi 5 barev, duplex a ten barevný displey taky není k zahození, ale to už je jen taková třešnička na dortu :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ano myslím že kvalita cena super...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MP600 je nástupce MP500 (MP500 byla kulatá, MP600 je hranatá a tiskne rychleji). MP510 je nová kategorie (jakýsi kvalitní mainstream).

Na papír je jak klasický podavač shora, tak kazeta zepředu, duplex je v téhle kategorii samozřejmostí.

//edit: co se týká konkurence, tak žádná pořádná není - Epsony ani nemá cenu zmiňovat a HPčka jsou dražší / nebo ve stejné cenové relaci hůř vybavená a mají dražší provoz
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

no-X píše:MP600 je nástupce MP500 (MP500 byla kulatá, MP600 je hranatá a tiskne rychleji).
díky tak v tom případě je to vyřešené, jestli jsou střeva stejný, tak mám vybráno :)

Škoda jen změny designu...pětistovka byla víc sexy :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Úplně stejný ne, třeba tisková hlava má širší trysky, takže tiskne rychleji...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No hlavne cena tisku je fakt dobra....
Fotky jsou super. Za tuhle cenu akt super...
btw: zásobnik shora nepoužívam nevejde se mi do police :lol:
Takže ten spodni je super...
jsou tam jeste takovy blbyni jako potisk CD a DVD takovy udelatko ale nezkoušel sem to jeste....
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Zdravim, vybiram levnou multifunkcni tiskarnu pro segru do 2000,- Kc. Potrebuje to hlavne na veci do skoly - tisk a kopirovani poznamek, apod. - z 95% tedy text, obcas nejaky obrazek, ale jak rikam, prevazne se bude jednat o cernobily tisk.

Hodne se doporucuje znacka Canon, jsem vybral tuhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48999

Myslite, ze bude v pohode? Nebo doporucite jinou? Zadny ficurky jako ctecky karet, apod. me nezajimaji! :-) Jen aby nezrala moc barvy, a uchazejici kvalita pri tisku textu.
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Koukni spíš http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47345

V táhle cenový kategorii snad jediná má oddělené zásobníky barev.

O kvalitu textu se neboj. Naopak, pro běžný tisk textu zásadně nastavuj ECO, rychlost tisku je nesrovnatelně větší, spotřeba inkoustu podstatně menší a kvalita textu na běžném papíru možná i lepší (nerozpíjí se).

Navíc, (používám tedy jiné Epsony, netroufnu si říci u konkrétní) Epsony obvykle mají, narozdíl od jiných inkoustovek, vodostálý tisk.
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“