Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
gard
Nováček
Nováček

Příspěvek od gard »

Neví někdo jak je to nyní s revizemi? jde mi o to, zdali se již prodávají desky
jen s C2 a nebo je to ještě C1+C2.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Vyrábějí se jen C2. Na skladech jsou C1 a C2. Většina C1 už je vyrpodána, spíš narazíš na C2.
Pukas
Nováček
Nováček

dual chanell

Příspěvek od Pukas »

Som zaciatocnik a v manuali to neviem nejako najst, kedze moja EN nieje nicmoc. Mohli by ste mi prosim poradit ako si mozem zapnut, pripadne vypnut dual-channel v BIOSE? ide to vobec? Aby mi to potom neblblo ked budem mat dve odlisne RAMky a zapnute DUAl CHANNEL, dakujem.
Weex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weex »

nazdar, tak se s vama podelim, rano prichazim k PC strkam do potkana aby se rozzhavila elektronka a ejhle, nic :shock: koukam PC off tak zapinam, jen probliknuti ledky a nic :shock: , panika, chvile laborovani (reset biosu, kontrola gablu), vymena zdroje (enermax > redstar), zapinam a naaadherny kourovy signaly ze zdroje, infarkt :shock: > reklamace > mezitim prezivani na zlate P5LD2 ostatni hw funguje, vcetne puvodniho zdroje (redstar umrel :lol: , prisuzuju tomu ze enermax ma zkratovou ochranu a proste jak je toho an nej moc kasle na vec :? zatimco redstar jede nehlede na svuj vlastni zivot)
dalsi tyden se situace opakovala, tentokrat kardiostimulator, bez infarktu > reklamace, no a ted mam 3ti kousek, drzte palce 8-)

PS: konfigurace pred smrti je v podpisu ;)
Naposledy upravil(a) Weex dne pát 16. bře 2007, 22:09, celkem upraveno 1 x.
C2D 6300 @ 3.15 @ 1.275V / Noctua NH-U12F , ASUS P5B Deluxe, 2x512 Corsair 800, nVidia 7600 GT, Enermax Liberty 400, 2x Hitachi 80G
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: dual chanell

Příspěvek od zombux »

Pukas píše:Som zaciatocnik a v manuali to neviem nejako najst, kedze moja EN nieje nicmoc. Mohli by ste mi prosim poradit ako si mozem zapnut, pripadne vypnut dual-channel v BIOSE? ide to vobec? Aby mi to potom neblblo ked budem mat dve odlisne RAMky a zapnute DUAl CHANNEL, dakujem.
mám pocit že se DCH nastavuje automaticky
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: dual chanell

Příspěvek od Nordir »

zombux píše:
Pukas píše:Som zaciatocnik a v manuali to neviem nejako najst, kedze moja EN nieje nicmoc. Mohli by ste mi prosim poradit ako si mozem zapnut, pripadne vypnut dual-channel v BIOSE? ide to vobec? Aby mi to potom neblblo ked budem mat dve odlisne RAMky a zapnute DUAl CHANNEL, dakujem.
mám pocit že se DCH nastavuje automaticky
jj nastavuje se automaticky když je dáš do slotu stejné barvy ... jinak tato deska je celkem vybíravá na paměti. Takže potom můžeš mít problémy s kompatibilitou.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

Weex: a co reklamujes zdroj, nebo P5B Deluxe?
amadeus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problém

Příspěvek od amadeus »

Ahoj, potřeboval bych poradit...hlavně teda, co se týče ceny desky jsem docela nespokojený s tím, jak je odfláklá, ale teda jen maličkosti, přecejen, stojí to 5k skoro, a tak by mela byt bez chyby ;-) ...ale snad se časem spraví BIOS i ovladače...

Teď k věci, jak uvedu do provozu UDMA6? Vypisuje mi to (v HD tune) UDMA5 aktivní, jenže bych rád měl i ten, co disk podporuje, mám tam SATAII 320GB Seagate.

Další věcí, proč se pořád objevuje duální restart i při malém OC?

A jedna poměrně nepříjemná věc po tom, co všichni do nebe volali po ICH8...praská zvuk!! Ani moje AC97 kdysi nepraskala...dá se s tím něco provést? Diky
Asus Strix Z390, i7 9700K, GTX 1080, EVGA Supernova 750 G2
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: problém

Příspěvek od Nordir »

amadeus píše:...
Máš tam nejnovější bios a ovladače?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Re: problém

Příspěvek od jessie.james »

amadeus píše:A jedna poměrně nepříjemná věc po tom, co všichni do nebe volali po ICH8...praská zvuk!! Ani moje AC97 kdysi nepraskala...dá se s tím něco provést? Diky
Zvukovka stoji za kulove a praska kazdemu. Neudelas s tim nic. Kup si treba z druhe ruky nejakeho levneho SB a mas klid. Za posledni tri tydny jsem tuhle desku daval do 5 compu a zvukovka praska ve vsech, takze nejsi sam.
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
Weex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weex »

aa007 píše:Weex: a co reklamujes zdroj, nebo P5B Deluxe?
desku :)
C2D 6300 @ 3.15 @ 1.275V / Noctua NH-U12F , ASUS P5B Deluxe, 2x512 Corsair 800, nVidia 7600 GT, Enermax Liberty 400, 2x Hitachi 80G
amadeus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadeus »

Jistě, ovladače mám nejnovější, BIOS 1004...to me pekne s**e!! Deska za skoro 5k a praská zvuk...kde to sakra sme...jsem si rikal, co to nemam za slusny board...to je jak si kupit mazdu a reknou vam, ze ona vam proste ta prevodovka tu 6 nepovoli zaradit... :-(
jessie.james
Začátečník
Začátečník

amadeus píše:Jistě, ovladače mám nejnovější, BIOS 1004...to me pekne s**e!! Deska za skoro 5k a praská zvuk...kde to sakra sme...jsem si rikal, co to nemam za slusny board...to je jak si kupit mazdu a reknou vam, ze ona vam proste ta prevodovka tu 6 nepovoli zaradit... :-(
Chapu tve rozcarovani, ja byl z pocatku taky nastvany, ale pouzivam PCI zvukovku, tak mi to nevadi. Co se tyce stability, tak tady ti to deska plne vynahradi. Sam ji mam a jsem max. spokojen. Ty dual restarty se ti vyskytuji i s poslednim BIOSem? Bez OC nebo az po OC?
amadeus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadeus »

jessie.james píše:
amadeus píše:Jistě, ovladače mám nejnovější, BIOS 1004...to me pekne s**e!! Deska za skoro 5k a praská zvuk...kde to sakra sme...jsem si rikal, co to nemam za slusny board...to je jak si kupit mazdu a reknou vam, ze ona vam proste ta prevodovka tu 6 nepovoli zaradit... :-(
Chapu tve rozcarovani, ja byl z pocatku taky nastvany, ale pouzivam PCI zvukovku, tak mi to nevadi. Co se tyce stability, tak tady ti to deska plne vynahradi. Sam ji mam a jsem max. spokojen. Ty dual restarty se ti vyskytuji i s poslednim BIOSem? Bez OC nebo az po OC?
To me desne stve, nechce se mi kupovat zvukovku...asi jim to prijdu do shopu o hlavu omlatit :-) ok, nejsem zabijak, ale vymenit za tohle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M09809EC21
by to vyresilo problem? Asi bych to i vymenil, dualni restarty jsou i u teto lepsi desky?

Restarty se vyskytuji se az po OC, s novym BIOSem...je to tak, ale divne je, ze jak dam FSB na 266-280 tak to je vpohode (nutno rict, ze mam P4 631, jedu na default tedka, EIST zapnuty, HT taky, RAM 2*1GB Kingston 667) Nevim...ta deska me pekne stve...cekal jsem bombu pri prechodu z nF2...jako jo, je to lepsi, ale nekdy se mi zda, jak moc je to nedotazene vdetailech.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Mam na desce BIOS 0804, FSB 425 a dual restarty se nevyskytuji. Dual resy jsem mel jen s BIOSem 0614 a FSB vyssi jak 380.
amadeus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadeus »

Dik za info, no, ja uz to stejne vzdal, o OC mi ani tak nejde...jen jak hraju hry tak to potocim a to je malokdy :-). Hlavne moc RAM at je a disku...o to nic, ale stve me to nastaveni UDMA...mam 5 a nevim jak na 6, se zvukem si jeste pohraju...mno...je to smutne :-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jestli ti ty disky jedou na UDMA5 tak bych to neřešil, beztak v praxi využiješ akorát tak UDMA4 (ATA/66)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

filletzz píše:...

Máš tam imho moc pasty. ;)
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

No me ta integrovana zvukovka nepraska... Ale je to hroznej smejd, protoze to pekne zasekava system.
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

aa007 píše:No me ta integrovana zvukovka nepraska... Ale je to hroznej smejd, protoze to pekne zasekava system.
Jak Ti to zasekává systém?
Odpovědět

Zpět na „Asus“