Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- gard
- Nováček
-
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Pukas
- Nováček
-
dual chanell
Som zaciatocnik a v manuali to neviem nejako najst, kedze moja EN nieje nicmoc. Mohli by ste mi prosim poradit ako si mozem zapnut, pripadne vypnut dual-channel v BIOSE? ide to vobec? Aby mi to potom neblblo ked budem mat dve odlisne RAMky a zapnute DUAl CHANNEL, dakujem.
- Weex
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
nazdar, tak se s vama podelim, rano prichazim k PC strkam do potkana aby se rozzhavila elektronka a ejhle, nic koukam PC off tak zapinam, jen probliknuti ledky a nic , panika, chvile laborovani (reset biosu, kontrola gablu), vymena zdroje (enermax > redstar), zapinam a naaadherny kourovy signaly ze zdroje, infarkt > reklamace > mezitim prezivani na zlate P5LD2 ostatni hw funguje, vcetne puvodniho zdroje (redstar umrel , prisuzuju tomu ze enermax ma zkratovou ochranu a proste jak je toho an nej moc kasle na vec zatimco redstar jede nehlede na svuj vlastni zivot)
dalsi tyden se situace opakovala, tentokrat kardiostimulator, bez infarktu > reklamace, no a ted mam 3ti kousek, drzte palce
PS: konfigurace pred smrti je v podpisu
dalsi tyden se situace opakovala, tentokrat kardiostimulator, bez infarktu > reklamace, no a ted mam 3ti kousek, drzte palce
PS: konfigurace pred smrti je v podpisu
Naposledy upravil(a) Weex dne pát 16. bře 2007, 22:09, celkem upraveno 1 x.
C2D 6300 @ 3.15 @ 1.275V / Noctua NH-U12F , ASUS P5B Deluxe, 2x512 Corsair 800, nVidia 7600 GT, Enermax Liberty 400, 2x Hitachi 80G
- zombux
- Odborník PCT
Re: dual chanell
mám pocit že se DCH nastavuje automatickyPukas píše:Som zaciatocnik a v manuali to neviem nejako najst, kedze moja EN nieje nicmoc. Mohli by ste mi prosim poradit ako si mozem zapnut, pripadne vypnut dual-channel v BIOSE? ide to vobec? Aby mi to potom neblblo ked budem mat dve odlisne RAMky a zapnute DUAl CHANNEL, dakujem.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Nordir
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: dual chanell
jj nastavuje se automaticky když je dáš do slotu stejné barvy ... jinak tato deska je celkem vybíravá na paměti. Takže potom můžeš mít problémy s kompatibilitou.zombux píše:mám pocit že se DCH nastavuje automatickyPukas píše:Som zaciatocnik a v manuali to neviem nejako najst, kedze moja EN nieje nicmoc. Mohli by ste mi prosim poradit ako si mozem zapnut, pripadne vypnut dual-channel v BIOSE? ide to vobec? Aby mi to potom neblblo ked budem mat dve odlisne RAMky a zapnute DUAl CHANNEL, dakujem.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- amadeus
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
problém
Ahoj, potřeboval bych poradit...hlavně teda, co se týče ceny desky jsem docela nespokojený s tím, jak je odfláklá, ale teda jen maličkosti, přecejen, stojí to 5k skoro, a tak by mela byt bez chyby ...ale snad se časem spraví BIOS i ovladače...
Teď k věci, jak uvedu do provozu UDMA6? Vypisuje mi to (v HD tune) UDMA5 aktivní, jenže bych rád měl i ten, co disk podporuje, mám tam SATAII 320GB Seagate.
Další věcí, proč se pořád objevuje duální restart i při malém OC?
A jedna poměrně nepříjemná věc po tom, co všichni do nebe volali po ICH8...praská zvuk!! Ani moje AC97 kdysi nepraskala...dá se s tím něco provést? Diky
Teď k věci, jak uvedu do provozu UDMA6? Vypisuje mi to (v HD tune) UDMA5 aktivní, jenže bych rád měl i ten, co disk podporuje, mám tam SATAII 320GB Seagate.
Další věcí, proč se pořád objevuje duální restart i při malém OC?
A jedna poměrně nepříjemná věc po tom, co všichni do nebe volali po ICH8...praská zvuk!! Ani moje AC97 kdysi nepraskala...dá se s tím něco provést? Diky
Asus Strix Z390, i7 9700K, GTX 1080, EVGA Supernova 750 G2
- Nordir
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém
Máš tam nejnovější bios a ovladače?amadeus píše:...
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- jessie.james
- Začátečník
Re: problém
Zvukovka stoji za kulove a praska kazdemu. Neudelas s tim nic. Kup si treba z druhe ruky nejakeho levneho SB a mas klid. Za posledni tri tydny jsem tuhle desku daval do 5 compu a zvukovka praska ve vsech, takze nejsi sam.amadeus píše:A jedna poměrně nepříjemná věc po tom, co všichni do nebe volali po ICH8...praská zvuk!! Ani moje AC97 kdysi nepraskala...dá se s tím něco provést? Diky
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
- Weex
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- amadeus
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, ovladače mám nejnovější, BIOS 1004...to me pekne s**e!! Deska za skoro 5k a praská zvuk...kde to sakra sme...jsem si rikal, co to nemam za slusny board...to je jak si kupit mazdu a reknou vam, ze ona vam proste ta prevodovka tu 6 nepovoli zaradit...
- jessie.james
- Začátečník
Chapu tve rozcarovani, ja byl z pocatku taky nastvany, ale pouzivam PCI zvukovku, tak mi to nevadi. Co se tyce stability, tak tady ti to deska plne vynahradi. Sam ji mam a jsem max. spokojen. Ty dual restarty se ti vyskytuji i s poslednim BIOSem? Bez OC nebo az po OC?amadeus píše:Jistě, ovladače mám nejnovější, BIOS 1004...to me pekne s**e!! Deska za skoro 5k a praská zvuk...kde to sakra sme...jsem si rikal, co to nemam za slusny board...to je jak si kupit mazdu a reknou vam, ze ona vam proste ta prevodovka tu 6 nepovoli zaradit...
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
- amadeus
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
To me desne stve, nechce se mi kupovat zvukovku...asi jim to prijdu do shopu o hlavu omlatit ok, nejsem zabijak, ale vymenit za tohlejessie.james píše:Chapu tve rozcarovani, ja byl z pocatku taky nastvany, ale pouzivam PCI zvukovku, tak mi to nevadi. Co se tyce stability, tak tady ti to deska plne vynahradi. Sam ji mam a jsem max. spokojen. Ty dual restarty se ti vyskytuji i s poslednim BIOSem? Bez OC nebo az po OC?amadeus píše:Jistě, ovladače mám nejnovější, BIOS 1004...to me pekne s**e!! Deska za skoro 5k a praská zvuk...kde to sakra sme...jsem si rikal, co to nemam za slusny board...to je jak si kupit mazdu a reknou vam, ze ona vam proste ta prevodovka tu 6 nepovoli zaradit...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M09809EC21
by to vyresilo problem? Asi bych to i vymenil, dualni restarty jsou i u teto lepsi desky?
Restarty se vyskytuji se az po OC, s novym BIOSem...je to tak, ale divne je, ze jak dam FSB na 266-280 tak to je vpohode (nutno rict, ze mam P4 631, jedu na default tedka, EIST zapnuty, HT taky, RAM 2*1GB Kingston 667) Nevim...ta deska me pekne stve...cekal jsem bombu pri prechodu z nF2...jako jo, je to lepsi, ale nekdy se mi zda, jak moc je to nedotazene vdetailech.
- jessie.james
- Začátečník
- amadeus
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik za info, no, ja uz to stejne vzdal, o OC mi ani tak nejde...jen jak hraju hry tak to potocim a to je malokdy . Hlavne moc RAM at je a disku...o to nic, ale stve me to nastaveni UDMA...mam 5 a nevim jak na 6, se zvukem si jeste pohraju...mno...je to smutne
- zombux
- Odborník PCT
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- aa007
- Začátečník
- Nordir
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele: