Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- JARRAKIM
- Nováček

-
PHYSX-AGEIA
Zdravím.... Lidičky máte někdo z Vás PHYSX??? Stáhnul sem si na stránkách AGEIA drive......nainstalovat to jde jenže procesor se mi nenahlásí....zařízení je neznámé.... přitom na stránkách píšou že je to drive kompatobilní WV 32 i 64.... Já mám 64 Ultimate.....máte někdo stejný problém? Nebo Vám to jede?
- shafa
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Osobně u mě Visty lámou rekord. Dával jsem jim na mým disku maximálně den, dva. Dnes to bude už týden:)
Dělám s audiosoftem (tvora, strih apod) a Visty se zatím ukazují jako stabilní a hlavně rychlejší systém než XP....
Jediný co mě teda dostává je vyvolání BLUE SCREENU po nainstalování Vista READY driveru na grafiku a nforce chipset:))))
Dělám s audiosoftem (tvora, strih apod) a Visty se zatím ukazují jako stabilní a hlavně rychlejší systém než XP....
Jediný co mě teda dostává je vyvolání BLUE SCREENU po nainstalování Vista READY driveru na grafiku a nforce chipset:))))
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Před dvěma týdny jsem se nechal unést a kamarádovi jsem pořídil do nové sestavy Visty. Už před týdnem jsem toho litoval a dneska jsem je dostal a nainstaloval.
Funkčnost Vist samotných a nefunkčnost poloviny programů mne ani tak nezajímá jako to, že jakmile zapnu něco 3D - 3D mark 05 06 nebo AOE3, tak následuje restart. Čím by to mohlo být? Zkusím tu grafárnu ještě v jiném počítači.
Může to být Vistama? (ovladače grafárny nebo desky?)
Dík
Funkčnost Vist samotných a nefunkčnost poloviny programů mne ani tak nezajímá jako to, že jakmile zapnu něco 3D - 3D mark 05 06 nebo AOE3, tak následuje restart. Čím by to mohlo být? Zkusím tu grafárnu ještě v jiném počítači.
Dík
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- JARRAKIM
- Nováček

-
X-COM píše:Před dvěma týdny jsem se nechal unést a kamarádovi jsem pořídil do nové sestavy Visty. Už před týdnem jsem toho litoval a dneska jsem je dostal a nainstaloval.
Dík
Zdar.....hele zkus ty ovladače..... já mám 64 a jede mi tam 99% věcí co sem používal....a pokud Tvůj kamoš hraje tak ho potěším protože mě tu jede i tak stará věc jako třeba DIABLO....pravda nic staršího sem zatím nezkusil.....
JARRA
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem vcera zkousel instalaci
Microsoft Windows Vista Ultimate 32bit ENG Final Build
Komponenty:
ASUS P5W DH Deluxe
E6600 @ 3.360GHz
2x1024MB CORSAIR DDR II 800Mhz XMS2 6400C4
Gigabyte nVidia 8800GTX
1x Western Digital RAPTOR 74GB 16MB
4x HDD SATA a IDE 10GB,2x160GB,120GB
DVD+-RW LG
Creative X-Fi ExtremeMusic 7.1 EAX 5.0 PCI OEM
Instalace celych Win bez problemu Vista nasel i sitovou kartu tak pripojeni na net fachci jen se nepovedla rozjet zvukovka X-fi Extreme OEM
http://www.djstudio.eu/pictures/8800/xt ... pdt_lo.jpg
i kdyz stazene drivery z webu Creativu - SBXF_PCDVT_LB_2_13_0012
se nainstaluji korektne tak stejne po restartu je porad zvukovej chip nenajitej,zkousel sem i jine X-fi ovladace k Vistam ktere fachci sem zatim nenasel,udajne funkcni build ma byt v 2 Quartale tohoto roku.
Jestli ma nekdo napad a rozjel to muze mi pisnout.
Na Win XP Prof SP2 vse ok.
Microsoft Windows Vista Ultimate 32bit ENG Final Build
Komponenty:
ASUS P5W DH Deluxe
E6600 @ 3.360GHz
2x1024MB CORSAIR DDR II 800Mhz XMS2 6400C4
Gigabyte nVidia 8800GTX
1x Western Digital RAPTOR 74GB 16MB
4x HDD SATA a IDE 10GB,2x160GB,120GB
DVD+-RW LG
Creative X-Fi ExtremeMusic 7.1 EAX 5.0 PCI OEM
Instalace celych Win bez problemu Vista nasel i sitovou kartu tak pripojeni na net fachci jen se nepovedla rozjet zvukovka X-fi Extreme OEM
http://www.djstudio.eu/pictures/8800/xt ... pdt_lo.jpg
i kdyz stazene drivery z webu Creativu - SBXF_PCDVT_LB_2_13_0012
se nainstaluji korektne tak stejne po restartu je porad zvukovej chip nenajitej,zkousel sem i jine X-fi ovladace k Vistam ktere fachci sem zatim nenasel,udajne funkcni build ma byt v 2 Quartale tohoto roku.
Jestli ma nekdo napad a rozjel to muze mi pisnout.
Na Win XP Prof SP2 vse ok.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- Romča
- Začátečník

Zkusil jsem, uzil jsem, smazal jsem
Tak panove, Vista u me konci. Minimalne do uvedeni SP2. Je to pekne, je to mile, ale neni to pro me. Jak muze Microsoft tvrdit, ze je tam plna zpetna podpora DX9, kdyz to neni pravda? Graficke prostredi je opravdu pekne a taky podle toho narocne. DRM je opruz nejvetsiho kalibru - jak mi sakra muze nekdo branit abych si prehral film pres projektor, resp. ne branit, jen mi zprasi obraz tak, ze to je k nedivani. Antivir nemuze poradne chranit, protoze mu v tom Wokna brani.
A tak by se dalo pokracovat.
Musim ale rict i neco pozitivniho. sprava pameti je opravdu podarena, sice to obcas hapruje, ale jinak to je fakt dobry. Mira zabezpeceni muze byt pro nekoho to prave. Ja ale zastavam nazor, ze kdyz se chci citit bezpecne, nemusim se zavirat do vezeni.
Vetsina her co jsem zkousel (COD2, Vitecong2, CIV 4, GothicIII, ...), sla nainstalovat a v podstate i v pohode spustit. Vetsina vsak za behu padala, ale to se nenii cemu divit.
Pro me vsak zatim stale vedou vyladene XP. Snad casem prejdu.
Loucim se, Hastala VISTA baby
WOW, VISTA IS ...
A tak by se dalo pokracovat.
Musim ale rict i neco pozitivniho. sprava pameti je opravdu podarena, sice to obcas hapruje, ale jinak to je fakt dobry. Mira zabezpeceni muze byt pro nekoho to prave. Ja ale zastavam nazor, ze kdyz se chci citit bezpecne, nemusim se zavirat do vezeni.
Vetsina her co jsem zkousel (COD2, Vitecong2, CIV 4, GothicIII, ...), sla nainstalovat a v podstate i v pohode spustit. Vetsina vsak za behu padala, ale to se nenii cemu divit.
Pro me vsak zatim stale vedou vyladene XP. Snad casem prejdu.
Loucim se, Hastala VISTA baby
WOW, VISTA IS ...
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
- Fryi
- Nováček

no tak minimalne kazdy pociti startovani winu a to i pres vyhazeni zbytecnych aplikaci po startu tak i presto je citelne zpomaleni po tak. cca 1-2 provozu... pokud teda nekdo neco na pc dela...strih videa, programovani, sledovani videa, posech hudby, hry, modelovani, atd... z kazdeho nejaky ten programek ktery po delsi dobe zatlouka hrebiky do rakve xpcku ... i kdyz je pravda ze nekteri uzivatele formatuji co pul roku...stastni to lideShit píše:Upřesni - já nic takového nepozoruji.Fryi píše:..Pri vetsim poctu prog. na xp dochazi asi kazdemu k nakym problemum.![]()
- Fryi
- Nováček

Re: Zkusil jsem, uzil jsem, smazal jsem
ja si az tak nemyslim.. aero zabira jen nak 80 MB z ramky... tak me taky napada kdyz porovname napr. 3d akceleraci u Linuxu (BERYL) MACu tak mi pripada ze microsoft o5 neprinesl novou myslenku a jen se snazi dotahnout ostatniRomča píše:Tak panove, Vista u me konci. Minimalne do uvedeni SP2. Je to pekne, je to mile, ale neni to pro me. ....... Graficke prostredi je opravdu pekne a taky podle toho narocne
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, nevím co s tím PC děláš, ale neformátoval jsem 2 roky a nějaké výrazné zpomalení nepociťujiFryi píše:no tak minimalne kazdy pociti startovani winu a to i pres vyhazeni zbytecnych aplikaci po startu tak i presto je citelne zpomaleni po tak. cca 1-2 provozu... pokud teda nekdo neco na pc dela...strih videa, programovani, sledovani videa, posech hudby, hry, modelovani, atd... z kazdeho nejaky ten programek ktery po delsi dobe zatlouka hrebiky do rakve xpcku ... i kdyz je pravda ze nekteri uzivatele formatuji co pul roku...stastni to lide
- Fryi
- Nováček

- Pinďoureček
- Začátečník

Zdravím.
Menáte někdo tip, jak nastavit širokoúhlé zobrazení v Media Center ve Windows Vista Ultimate?
V nastavení Media Center jsem zvolil širokoúhlé, ale stejně při sledování mám po stranách černé pruhy. Bych z toho blil
Menáte někdo tip, jak nastavit širokoúhlé zobrazení v Media Center ve Windows Vista Ultimate?
V nastavení Media Center jsem zvolil širokoúhlé, ale stejně při sledování mám po stranách černé pruhy. Bych z toho blil
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
- Shit
- Odborník PCT

A jak víš, že tohle Visty nebudou dělat po 4 letech provozu?Fryi píše:delam vse co zrovna potrebuju. asi tak. Jasne ze to neni zadne brutalni zpomaleni ze bych nehnul ani s mysi ale zpomaleny nabeh systemu semtam naka ta chybicka nad kterou clovek mavne rukou, ja sem osobne nejdele jel 4 roky bez formatovani ale pak uz si to proste winy zaslouzi.
Ne nevím - pokud porovnám start "nových" Vist a start "nových" XP, tak to je +- stejné, možná že i XP u mně startují o něco rychleji.Fryi píše:no tak minimalne kazdy pociti startovani winu a to i pres vyhazeni zbytecnych aplikaci po startu tak i presto je citelne zpomaleni po tak. cca 1-2 provozu... pokud teda nekdo neco na pc dela...strih videa, programovani, sledovani videa, posech hudby, hry, modelovani, atd... z kazdeho nejaky ten programek ktery po delsi dobe zatlouka hrebiky do rakve xpcku ... i kdyz je pravda ze nekteri uzivatele formatuji co pul roku...stastni to lide
Upřímně řečeno: Každý program navíc "zatlouká hřebíky do rakve" každému OS od MS a nemyslím si, že Visty bude vyjímkou.
- deglaser
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To nechapu visty pouzivam uz 3 tydni mam tam nainstalovano plno programu a slape daleko lip jak xp. A zajimave je ze hra Panzer general 2 ktera mela v xp problemy se spustenim ve vistach jde. A co se tice najezdu pocitace tak sou stejne rychli jak xp neli o neco rychlejsi.
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.
- Pinďoureček
- Začátečník

Jsem na tom podobně. Na NTB mám Visty Ultimate zhruba 2 měsíce a ještě počkám, zatím budu využívat prodloužení na 120 dní, pak koupím originálku, jsem s nima naprosto spokojen. Na PC jsem si koupil Visty Bussiness před dvěma týdny a zatím všechno bezproblému. Hry mi jedou o poznání líp. Na Windows XP jsem Test Drive Unlimited nemohl hrát na 1680x1050, už to dost bylo pomalý, na Vistách jsem vše ohulil a suprová plynulost. To bylo ještě s X1900XTX. Ale co mě naštvalo, dostal jsem z reklamace za X1900XTX 8800GTXdeglaser píše:To nechapu visty pouzivam uz 3 tydni mam tam nainstalovano plno programu a slape daleko lip jak xp. A zajimave je ze hra Panzer general 2 ktera mela v xp problemy se spustenim ve vistach jde. A co se tice najezdu pocitace tak sou stejne rychli jak xp neli o neco rychlejsi.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
- JARRAKIM
- Nováček

-
Pinďoureček píše:Jsem na tom podobně. Na NTB mám Visty Ultimate zhruba 2 měsíce a ještě počkám, zatím budu využívat prodloužení na 120 dní, pak koupím originálku, jsem s nima naprosto spokojen. Na PC jsem si koupil Visty Bussiness před dvěma týdny a zatím všechno bezproblému. Hry mi jedou o poznání líp. Na Windows XP jsem Test Drive Unlimited nemohl hrát na 1680x1050, už to dost bylo pomalý, na Vistách jsem vše ohulil a suprová plynulost. To bylo ještě s X1900XTX. Ale co mě naštvalo, dostal jsem z reklamace za X1900XTX 8800GTXdeglaser píše:To nechapu visty pouzivam uz 3 tydni mam tam nainstalovano plno programu a slape daleko lip jak xp. A zajimave je ze hra Panzer general 2 ktera mela v xp problemy se spustenim ve vistach jde. A co se tice najezdu pocitace tak sou stejne rychli jak xp neli o neco rychlejsi.a Visty to nerozchodili, možná to byla moje blbost, protože jsem použil Driver Cleaner 1.5 na vyčištění zbytku driverů, ale už nešli nabootovat, takže reinstal a opětovná aktivace
Zdar to ti gratuluju protože 8800 gtx mám víc jak 2 měsíce a před tím sem měl 1950 xtx - vše od ASUSU ......no nedá se to s Atinou srovnat....ale k tématu...zkus nouzák - pro ladění grafiky...nejdřív najdi a vymaž vše co má spolecného s ATI pak teprve tam nacpi drajvy a 88..
mělo by to pak jet normálně. JARRA
- Pinďoureček
- Začátečník

Zkoušel jsem hodně metod, jak to rozjet, ale i do nouzáku jsem se nedostal. Před recovery konzoli taky marně, takže zbýval jen reinstall. Jinak s Vistama spokojenost 
Vlastně mě trápí jedna věc a to, že v nastavení Media Center jsem zvolil širokoúhlé zobrazení 16:9, ale stejně při sledování televize mám po stranách černé pruhy. Bych z toho blil
Vlastně mě trápí jedna věc a to, že v nastavení Media Center jsem zvolil širokoúhlé zobrazení 16:9, ale stejně při sledování televize mám po stranách černé pruhy. Bych z toho blil
- Shit
- Odborník PCT

- deglaser
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak cekej kdo ceka nic nezkazi a nebo se taky nedocka.Shit píše:Proto já čekám (po svých testících s WV) až na VistaSP1 a pak se uvidí.Pinďoureček píše:...![]()
Těch kopanců je tam zatím více než dost...
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
- Fryi
- Nováček

jo sory mas celkem pravdu jen sem moc odbocil k XP a ne k viste jak je tema takze se za ot omlouvamShit píše:A jak víš, že tohle Visty nebudou dělat po 4 letech provozu?Fryi píše:delam vse co zrovna potrebuju. asi tak. Jasne ze to neni zadne brutalni zpomaleni ze bych nehnul ani s mysi ale zpomaleny nabeh systemu semtam naka ta chybicka nad kterou clovek mavne rukou, ja sem osobne nejdele jel 4 roky bez formatovani ale pak uz si to proste winy zaslouzi.Ne nevím - pokud porovnám start "nových" Vist a start "nových" XP, tak to je +- stejné, možná že i XP u mně startují o něco rychleji.Fryi píše:no tak minimalne kazdy pociti startovani winu a to i pres vyhazeni zbytecnych aplikaci po startu tak i presto je citelne zpomaleni po tak. cca 1-2 provozu... pokud teda nekdo neco na pc dela...strih videa, programovani, sledovani videa, posech hudby, hry, modelovani, atd... z kazdeho nejaky ten programek ktery po delsi dobe zatlouka hrebiky do rakve xpcku ... i kdyz je pravda ze nekteri uzivatele formatuji co pul roku...stastni to lide
Upřímně řečeno: Každý program navíc "zatlouká hřebíky do rakve" každému OS od MS a nemyslím si, že Visty bude vyjímkou.