Nejsem dement OMG. Tam je defaultně 100 MHz a nejde tam nastavit nic jinýho než hodnoty mezi 100-131 MHz. Tzn, fakt nevím, co bych tam měl změnit.-melda- píše:Nepřiznal ses, že že jsi úplný začátečník. Doslova to prostě nikde není. Musíš PCIex frekvence zamknout, tedy nastavit, na přesnou hodnotu, viz 3. obrazovka na tom linku...
Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie
- Profik123
- Nováček
-
Re: Proč nejde vytaktovat víc?
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
Re: Proč nejde vytaktovat víc?
-melda- píše:...PCIex frekvence zamknout...
PCI-Express frekvence se dá zamknout
- Holda
- Středně pokročilý
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Můj Freezer se taky nezahřejvá, určitě ne po 10 minutách. Ale pokud při zatížení ORTHOSem máš 67° (měříš TAT?) tak je něco špatně, já mám na stejném taktu s 1,33V 59-63° při zatížení orthosem a 67-68 při zatížení TAT. Schválně to zkus zatížit v TAT, co to udělá...Holda píše:snad jo, ale zvazuju hr-05 pro klid duse
ten Ninja me ale fakt stve v Orhosu po 10min jsem na 67°C
takze mozna jeste k hr-05 pribude hr-01, protoze ted jsem z Ninji sundal fany a on se ani nezahral
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Holda
- Středně pokročilý
po chvilce 71°C je to moc a i vim, cim to je, chladic nema poradnej styk s CPU, kdyz jsem dal pastu na CPU, nasadil chladic a kouknul jsem na zkaladnu, tak obtiskla byla sotva pulka...
S boxem nebyl problem, bud to vypada na blby uchyceni Ninji, nebo nejakej velkej "vymol" v IHS
//edit: tak uz 77°C
Zase ale hned po vypnuti zateze sleti na 49°C.Az bude cas tak vyndam CPU a kouknu, jestli je IHS opravdu rovnej nebo ne, ale spis si myslim, ze to bude kombinace blbyho systemu uchyceni Ninji s LGA, kde mi prislo, ze ten plech co to uzavira cni malinko nad CPU
S boxem nebyl problem, bud to vypada na blby uchyceni Ninji, nebo nejakej velkej "vymol" v IHS
//edit: tak uz 77°C
Zase ale hned po vypnuti zateze sleti na 49°C.Az bude cas tak vyndam CPU a kouknu, jestli je IHS opravdu rovnej nebo ne, ale spis si myslim, ze to bude kombinace blbyho systemu uchyceni Ninji s LGA, kde mi prislo, ze ten plech co to uzavira cni malinko nad CPU
.
- socket
- Začátečník
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
- Surgical
- Začátečník
-
Ze by nejaka novinka a zaludnost ze strany Intelu?Highlander píše:ty jsi toho jeste newidel hodne...Je znama vec ze C2D ma nerovná IHS a diky tomu se taky hodne prehrivajisocket píše:daj fotky CPU, ja som este nevidel aby mal CPU krivy IHS aleu intelu je vsetko mozne...
Na mem C2D jest heatspreader rovny a hladky jako zrcadlo...(je fakt, ze mi taky po o/c nehreje)
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
- socket
- Začátečník
- Chcip
- Začátečník
-
Zdravím, mám 4300 a nemohu se dostat výš než na fsb 350Mhz Pokud zvednu napětí, tak se odstraní chyba s nalezením disků, ale windows stejně nenaběhnou. No ale více by mě zajímalo, jak změřit teplotu. zkoužel jsem CoreTemp a ten mi jen natvrdo resnul PC. TAT mi hlásí hlášku, že nemám hardwerové měření teploty. No a utility k desce hlásí 27°C a to blbost. Napište čím měřit na C2D 4300 díky
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
- Bomba
- Začátečník
- Luděk
- Začátečník
-
hmm ale on pise ze mu TAT nejede tak nevim proc tohle postujes ..Bomba píše:intel thermal analysis
muzes zkusit program Rayera daval na nej link na tehle strance http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57484&page=5
- Marcel Koci
- Začátečník
E4300
Tak jsem vcera zkompletoval PC.Deska AsRock 775Dual VSTA + E4300+1950Pro/Agp,2GbRam Kingmax DDR400.Zatim se mi podařilo se dostat na procesoru bez zvednuti napeti na 1,8 @ 2,6Gb.Vykon grafiky v 3dmark05..10300bodu na default(grafika).PcMark99...370 bodů.Mam chladic Zerotherm Cf 800 a teplota na procesoru v klidu 35 stupnu a v idle 45 stupnů.Měril jsem to i laserovým bezdotykovym teplomerem a odpovida to.Teplota grafiky s chladicem Thermaltake je v klidu 42 stupnu a pri hrani cca.60 stupnů.Chipset ma pri pretaktovani cca.37 stupnů.Zatim jsem velice spokojen vzhledem k tomu ze jsem procesor a desku sehnal z druhe ruky,takze jsem vyrazne usetril.Jinak instalace windows xp probehla az raketove rychle oproti memu staremu A64300+/soc.754.Jinak muj poznatek je ,ze Intel bohuzel nedokaze využít casovaní a praci s pametmi lepe nez AMD a dohani to vyssimi frekvencemi.Ze starym A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad.V celku vi m ,ze tak za rok budu zase pc menit,ale pockam si az vychytaj chyby ve Vistach a poradne doladi DX10.Plno novych her ma na Vistach problemy a cekat az nahodou vyjde oprava se mi moc nechce.takze vydržím s timhle hybridem co mam a do roka a do dne se ukaze.
CPU:CoreDuo2/E6750/2,66/Deska:Asus P5N-E SLI - nForce 650i (rev.1.01g)/ Ram Patriot,A-Data 4x1GB/DDR 800@830,CL5/Mechaniky:LG GH20LS15/Grafika:Saphire HD3870 775/2225/OC:800/2400/HDD:Segate 7200.10 250Gb SATAII /Zdroj:LC Power 550W/LCD-ASUS PM17TU