Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Profik123
Nováček
Nováček

Re: Proč nejde vytaktovat víc?

Příspěvek od Profik123 »

-melda- píše:Nepřiznal ses, že že jsi úplný začátečník. Doslova to prostě nikde není. Musíš PCIex frekvence zamknout, tedy nastavit, na přesnou hodnotu, viz 3. obrazovka na tom linku...
Nejsem dement OMG. Tam je defaultně 100 MHz a nejde tam nastavit nic jinýho než hodnoty mezi 100-131 MHz. Tzn, fakt nevím, co bych tam měl změnit.
Obrázek
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Proč nejde vytaktovat víc?

Příspěvek od h4__ »

-melda- píše:...PCIex frekvence zamknout...

PCI-Express frekvence se dá zamknout :?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

uz je doma, zatim 9x333 @ 1.360 real, nic moc, ale dal uz ani koumat nebudu, nejak mi nesedi Ninja na cpu, obavam se nerovneho cpu nebo debilniho uchyceni Ninji, tak jako tak s tim mnoho neudelam pri zachovani zaruky...
jen me prekvapuje, jak pali pasiv na nb u DS3, celkem sila...
.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Holda píše:jen me prekvapuje, jak pali pasiv na nb u DS3, celkem sila...
jojo, docela pálí... já teda doufám že s tim počítali. Na krabici je napsáno že deska podporuje 1333MHz FSB a přesně na tolika to běží...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

snad jo, ale zvazuju hr-05 pro klid duse
ten Ninja me ale fakt stve v Orhosu po 10min jsem na 67°C :(
takze mozna jeste k hr-05 pribude hr-01, protoze ted jsem z Ninji sundal fany a on se ani nezahral :x
.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Holda píše:snad jo, ale zvazuju hr-05 pro klid duse
ten Ninja me ale fakt stve v Orhosu po 10min jsem na 67°C :(
takze mozna jeste k hr-05 pribude hr-01, protoze ted jsem z Ninji sundal fany a on se ani nezahral :x
Můj Freezer se taky nezahřejvá, určitě ne po 10 minutách. Ale pokud při zatížení ORTHOSem máš 67° (měříš TAT?) tak je něco špatně, já mám na stejném taktu s 1,33V 59-63° při zatížení orthosem a 67-68 při zatížení TAT. Schválně to zkus zatížit v TAT, co to udělá...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

po chvilce 71°C je to moc a i vim, cim to je, chladic nema poradnej styk s CPU, kdyz jsem dal pastu na CPU, nasadil chladic a kouknul jsem na zkaladnu, tak obtiskla byla sotva pulka...
S boxem nebyl problem, bud to vypada na blby uchyceni Ninji, nebo nejakej velkej "vymol" v IHS

//edit: tak uz 77°C :sad:
Zase ale hned po vypnuti zateze sleti na 49°C.Az bude cas tak vyndam CPU a kouknu, jestli je IHS opravdu rovnej nebo ne, ale spis si myslim, ze to bude kombinace blbyho systemu uchyceni Ninji s LGA, kde mi prislo, ze ten plech co to uzavira cni malinko nad CPU
.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

daj fotky CPU, ja som este nevidel aby mal CPU krivy IHS :lol: aleu intelu je vsetko mozne...
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

socket píše:daj fotky CPU, ja som este nevidel aby mal CPU krivy IHS :lol: aleu intelu je vsetko mozne...
ty jsi toho jeste newidel hodne...Je znama vec ze C2D ma nerovná IHS a diky tomu se taky hodne prehrivaji :roll:
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jasne no, uz se na to pomalu chystam, nedelal bych to poprvy, ale prece jen me bude mrzet ta zaruka :(
asi nebude reklamovatelny co? :lol:
Leda by asi na default s boxem zacal zpomalovat, ale to nevim, nevim
.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Highlander píše:
socket píše:daj fotky CPU, ja som este nevidel aby mal CPU krivy IHS :lol: aleu intelu je vsetko mozne...
ty jsi toho jeste newidel hodne...Je znama vec ze C2D ma nerovná IHS a diky tomu se taky hodne prehrivaji :roll:
Ze by nejaka novinka a zaludnost ze strany Intelu? :)
Na mem C2D jest heatspreader rovny a hladky jako zrcadlo...(je fakt, ze mi taky po o/c nehreje)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Newim jestli to dela intel zamerne,ale je pravda ze to je kus od kusu....Ja kdybych svou E6600ES nevylapoval,tak ju neuchladim ani vodou :roll: :(
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jako ja kdyz kouknu na obtisk pasty na zakladne Ninji, tak je tam obtisklej jen obvod CPU, zkusil jsem to dovyplnit pastou, sice malinko (5°C) to pomohlo ale vic nic...
Asi pujdu sehnat smirek a kus skla....
2Highlander: jak si to lapoval? Delal jsem uz A64, ale at tady neni nejaka zaludnost :)
.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

sme uz dost OT ale,tak jak pises.....kus skla na kterym to delas a nejakej smirek pod vodu nejlepe zacit treba 800 a jit az k 1200 a potom lestit treba zubni pastou atd...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jj takze standart, ok diky :)
.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

zubnou pastou?? da sa to? bude to leskle??? kolko to s nou trva?
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Chcip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chcip »

Zdravím, mám 4300 a nemohu se dostat výš než na fsb 350Mhz Pokud zvednu napětí, tak se odstraní chyba s nalezením disků, ale windows stejně nenaběhnou. No ale více by mě zajímalo, jak změřit teplotu. zkoužel jsem CoreTemp a ten mi jen natvrdo resnul PC. TAT mi hlásí hlášku, že nemám hardwerové měření teploty. No a utility k desce hlásí 27°C a to blbost. Napište čím měřit na C2D 4300 díky
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

hmm ale on pise ze mu TAT nejede tak nevim proc tohle postujes ..
muzes zkusit program Rayera daval na nej link na tehle strance http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57484&page=5
Marcel Koci
Začátečník
Začátečník

E4300

Příspěvek od Marcel Koci »

Tak jsem vcera zkompletoval PC.Deska AsRock 775Dual VSTA + E4300+1950Pro/Agp,2GbRam Kingmax DDR400.Zatim se mi podařilo se dostat na procesoru bez zvednuti napeti na 1,8 @ 2,6Gb.Vykon grafiky v 3dmark05..10300bodu na default(grafika).PcMark99...370 bodů.Mam chladic Zerotherm Cf 800 a teplota na procesoru v klidu 35 stupnu a v idle 45 stupnů.Měril jsem to i laserovým bezdotykovym teplomerem a odpovida to.Teplota grafiky s chladicem Thermaltake je v klidu 42 stupnu a pri hrani cca.60 stupnů.Chipset ma pri pretaktovani cca.37 stupnů.Zatim jsem velice spokojen vzhledem k tomu ze jsem procesor a desku sehnal z druhe ruky,takze jsem vyrazne usetril.Jinak instalace windows xp probehla az raketove rychle oproti memu staremu A64300+/soc.754.Jinak muj poznatek je ,ze Intel bohuzel nedokaze využít casovaní a praci s pametmi lepe nez AMD a dohani to vyssimi frekvencemi.Ze starym A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad.V celku vi m ,ze tak za rok budu zase pc menit,ale pockam si az vychytaj chyby ve Vistach a poradne doladi DX10.Plno novych her ma na Vistach problemy a cekat az nahodou vyjde oprava se mi moc nechce.takze vydržím s timhle hybridem co mam a do roka a do dne se ukaze.
CPU:CoreDuo2/E6750/2,66/Deska:Asus P5N-E SLI - nForce 650i (rev.1.01g)/ Ram Patriot,A-Data 4x1GB/DDR 800@830,CL5/Mechaniky:LG GH20LS15/Grafika:Saphire HD3870 775/2225/OC:800/2400/HDD:Segate 7200.10 250Gb SATAII /Zdroj:LC Power 550W/LCD-ASUS PM17TU
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“